17. Februar 2025, 01:39:21 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 9 10 [11]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Mastika  (Pročitano 233809 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
kazanpasa
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Mac OS X
Browser:
Safari 0.8.2

« Odgovor #150 Poslato: 25. Decembar 2021, 10:01:13 »

Ouzo napravljen.Postavicu samo ove dve slike jer mi storage titan nesto odbija da uplodujem vise slika.Radio sam po gore objavljenom receptu,macerirano je 5 dana zatim sam to ocijedio u mrezastu vrecicu koju sam obijesio odma ispod poklopca uz zacine ubacio sam jos 20 ak zrna mastika.Bila je jacine 30% potekla je jacine 93% destilacija je trajal 6 sati .Do kraja jacina je malo pala jer sam ja tako htio da uhvatim maximalno arome u cemu sam i uspio.Dobio sam 2 litre 85.8%.Drzati cu je par dana pa cu onda zasladiti.Da pod izlaznu cijev sam stavio 10 ak mastik zrnaca tako da rakija kapa na nju.Nisam htio stavljati secer pod lulu jer tad nemogu mjeriti jacinu.Necu je razvodnjavati nego cu je drzati nerazredjenu.Ka se servira nalije se pola case Ouzo i pola case vode tako da pobjeli jer bas je to efekat koi sam htio.                                                                                                                                    
Sačuvana

Osim pameti sve se može odglumiti.
Stranice: 1 ... 9 10 [11]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.026 sekundi sa 21 upita.