12. Decembar 2024, 11:45:18 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 11 12 [13]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Izbijanje kostica  (Pročitano 193468 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #180 Poslato: 06. Novembar 2019, 21:22:43 »

Citat
Znači odstraniti lične ciljeve tih koji svesno ili nesvesno ciljaju, izgleda prvi korak, kao kada se bira voće...

Da, nema druge. Kao uostalom i svim drugim segmentima života. Sve je prepuno truleži. Laži i obmana, falsifikata i krivih zaključaka, loših postupaka i pogrešno postavljenih ciljeva. Kad god da se nađeš u dilemi pogledaj obe strane medalje i usporedi ih. Pronađi prijatno i mirno mjesto za osamu pa stavi čašicu pored čašice i sve će ti se otkrit samo. Poprilično lako vidljiva i uočljiva, ogoljena istina.  Smiley  
Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
bubba_kr
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 34

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 76.0

« Odgovor #181 Poslato: 28. Maj 2020, 20:30:17 »

Bio je skoro na Njuškalu komplet od Japoda, pasirka za jabučasto i ona druga za iskoštavanje 3000€( ne znam cenu novih godinu dana su radile ove dve)  da je bilo u Srbiji mozda bih i razmislio mada mislim da nemam potrebe ipak su ovo profi mašine

Pa i nisu sad nešto posebno profi,što se tiče kapaciteta.Meni je recimo baš ta Japod model P5500 (1300-2500) kod breskve radila  tonu za sat kod sasvim lepo zrelog voća.Odvajala je ok koštice,i bila sam zadovoljna ali u odnosu na ono baš profi izgledala mi je kao igračka. Smiley
Naći polovnu od njih po ok cjeni ne bi pogriješio.Samo uzmi antifone  Cheesy
Jeste li radili sa Japod-om sa šljivom,i ako jeste kako se pokazala( brzina manje važna, bitno samo da ne lomi koštice).
Navodno odvaja koštice čak iz jabuke i kruške, imate li iskustva sa tim ? Hvala
Sačuvana
blue_moon
Urednica

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #182 Poslato: 28. Maj 2020, 21:24:40 »

Imala sam iskustva sa breskvom samo,do prethodne godine kada sam poslije mlina koristila pasirku za jabuku.
Za jabučasto voće inače ide tim redosledom,mlin pa pasirka.
S tim da u ovom slučaju nije bio njihov mlin,ali nije bilo propusta koštica jer je korišćeno sito sa najmanjim promjerom.
Za šljivu što se tiče japoda nemam šta da kažem jer nemam iskustva još uvijek.
Sačuvana

Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života.
Čehov
bubba_kr
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 34

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 76.0

« Odgovor #183 Poslato: 28. Maj 2020, 22:37:04 »

Ok hvala. Ako bude sve kako treba onda ću ja da probam na jesen   Smiley
Sačuvana
blue_moon
Urednica

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #184 Poslato: 28. Maj 2020, 23:34:32 »

Trebalo bi i sama ove godine,nadam se. Smiley
Sačuvana

Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života.
Čehov
vlada78
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #185 Poslato: 29. Maj 2020, 13:28:09 »

Ne znam koje količine voća imaš, meni je strugar uradio pasirku od prohromskog bojlera sa trofaznim motorom, mogu da se zamene remenice i da radi na 700 i 2800 obrtaja u minuti, sporija je za otkoštavanje a brža za mlevenje. To ti je mnogo jeftinija varijanta.
Sačuvana
Margus
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Starost: 61

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #186 Poslato: 26. Februar 2023, 19:31:47 »

Zdravo svima. Ja sam nov na forumu, a proizvodnjom prepečenice od šljive po savremenim principima, u hobi varijanti, sam počeo da se bavim pre 4 godine. Imam jednu dilemu, vezanu za ovu temu, koju bih voleo da otklonim.
Naime, prošle godine sam kupio manju, horizontalnu pasirku(dužina sita: 500 mm, prečnik sita: 240 mm, perforacija sita:5mm, motor:2,5kW/1.500 o/min), ali nisam zadovoljan sa njenom efikasnošću. Čitajući komentare u ovoj temi, zaključio sam sa da je brzina obrtaja osovine pasirke premala(400 o/min).
Ako se pođe od komentara bistrice da je minimalna ugaona brzina osovine sa lopaticama horizontalne pasirke 1.000 o/min(16. Avgust 2016, 19:35:23) i da se to odnosi na standardne i najprisutnije izvedbe kod kojih se krajnji rubovi lopatica završavaju na 30 cm prečnika ili nešto ispod toga(18. Avgust 2016, 18:13:41), kao i komentara duhovitiduh da nije bitan broj obrtaja nego obimna brzina(17. Avgust 2016, 19:15:30), zaključio sam sledeće.
Obimna brzina ili linearna brzina rubova lopatica prečnika 30 cm koje se okreću ugaonom brzinom od 1.000 o/min je 15,7 m/s. Da bi moja pasirka na rubovima lopatica imala navedenu linearnu brzinu, ugaona brzina bi trebala da bude 1.250 o/min. Da li je ovo ispravno razmišljanje?
Sačuvana
vinoVlajko
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Firefox 110.0

« Odgovor #187 Poslato: 22. Mart 2023, 11:02:26 »

Teoretski ... da.

Formula je V=R*n*PI/60
   R je prečnik
   n je broj obrtaja u minuti
   PI je 3.14
Sačuvana
Stranice: 1 ... 11 12 [13]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.069 sekundi sa 22 upita.