Imao sam ih kuci kao mali i u punoj zrelosti mozes da pojedes 2-3 ne vise. I sad po negde naletim po selu kad neko ima da pece rakiju - ona ima neki svoj specifican ukus - vise na kajsiju nego na sljivu . savrseno. Proveri kakva je zbog sarke
I moja kuća je u Vojvodini i znam o čemu pričaš. Dok smo imali te bele šljive pekli smo par puta rakiju, koja u mom sećanju zauzima posebno mesto (naravno, nije to samo zbog kvaliteta). Ima je u mom selu pa ću probati nešto...
Što se tiče ove priče o šarki, bilo bi lepo da je sve kao što piše, ne bi li se sačuvalo ono najdragocenije. Pitanje je zašto nauka to ne priznaje ili makar pojedini stručnjaci iz te oblasti, pa da se nešto ozbiljnije preduzme po tom pitanju.
Ja ću svakako razmišljati i pokušati nešto u tom smeru, kako bih ipak pio rakiju kakva mi se pije i od mojih šljiva. Istina je i da je zemljište loše i da je potrebna analiza koju, jel da, nisam radio, pravdajući se da je u pitanju ipak mala površina. Što je prilično bezvezan razlog.
Inače na tom parčetu zemlje, u isto vreme, pored Čačanske rodne koja je obolela, posadio sam Čačansku lepoticu i Stenlejku koje su eto zdrave. Ali ih više neću saditi.