Ako se nesto i desilo u toj flasi onda je vjerovatno plod slucajnosti, pa sam ime tako male vinarije brisao da ih ne ocrnimo jer mislim da to nimalo ne zasluzuju. Trude se i to posebno da postignu kalitet.
Cep sa navojem je u zadnjim godinama normalna stvar za sva vina koja nemaju potencijal za starenje, a takva su u mnogo slucajeva.
Ok. Da. Vezano za vrstu čepa mislim da je bolji i navojni čep od lošeg plutanog iako plutani ima neku svoju draž. A najgora mi je varijanta imitacije plutanog čepa koji je ustvari gumeni, plastični ili šta već kod jeftinijih vina sa zapada..
Što se tiče gore navedenog vinara, vjerujem da sebi nebi dopustili da prave lažno vino i tome slično.. ponavljam upravo najviše cijenim naše vinarije i njihov trud...
Moguće je i da sam ja samo paranoičan jer sam na jednom od sajtova pročitao da je navodno razlika između pravih i lažnih vina između ostalog, u tome što nakon mućkanja pravog vina pjena brzo iščezne, dok to kod ovih drugih navodno nije slučaj. To je ovaj tekst gdje se također navodi i nekoliko metoda za dokazivanje valjanosti vina:
http://mogujatosama.rs/kako-da-razlikujete-dobro-od-loseg-vina-14419 Znam da različite tekstove po portalima ne treba uzimati "zdravo za gotovo", zato sam ovdje na forumu postavio pitanje da vidim šta misle poznavaoci vina...