13. Maj 2025, 00:14:51 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 2 3 [4]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Projektovanje podruma  (Pročitano 110106 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
pola pije pola sarcu daje
Stariji član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 60

Windows Vista
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #45 Poslato: 23. Novembar 2009, 12:05:08 »

ja   neznam tacno cene   u srbiji  o svemu. recimo ove prve dve  slike manji podrumi,, ako vec imate postojece podrume . od njih   je za300  uera  moguce napravit   prelep podrum , uz malo maste i ideje.
 recimo ciglu  punu  , od neke stare kuce  koja nije  skupa,,  tri dzaka  cementa,  ...i u slobodno vreme   po sistemu uradi sam..
ako hoces da ti neko drugi mesa malter, onda platis  vise..
sto se tice  ovih vecih podruma  , u danasnje vreme    se neradi sve rucno  bageri za zakopavanje nisu vise toliko  skupi,,
kad se ruse stare kuce za male pare  uzeti i ocistiti par hiljada cigle..(   umesto se zavuci u kockarnicu ili kafanu )!!!
za par hiljada eura  , moze da se napravi lep podrum,. naravno bez  buradi i ambalaze.
Sačuvana
DarkoK
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 46

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #46 Poslato: 23. Novembar 2009, 12:18:53 »

Ne bih se baš složio sa konstatacijom da je potrebno 300 evra  za manje a pogotovu par hiljada za veće podrume. Ako neko već krene u ovu investiciju (govorim o većim podrumima), potrebno je prvo dobiti mnogo dozvola koje koštaju mnogo. A da ne govorimo o uvođenju vode, struje, kanalizacija, izolacija, ...
Sačuvana

“U vodi ćeš videti svoje lice a u vinu vidiš izraz svoje duše.”
pola pije pola sarcu daje
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 60

Windows Vista
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #47 Poslato: 23. Novembar 2009, 12:26:42 »

darko ako vec imas postojeci kucni podrum kao ove dve , tri slicice  gore. recimo 8x5= 40 kvadrata.. izracunaj koliko ti cigle   treba da bi saziodao ove  lukove i stubove, koliko cementa, a radis sam, pa ces videti da nije to  skupo,      pricam   za podrume  gde bi se  stavljale samo flase  a moz^da  neko manje burence    radi lepseg izgleda,..
Sačuvana
DarkoK
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 46

Windows XP
Browser:

« Odgovor #48 Poslato: 23. Novembar 2009, 12:28:21 »

sto se tice  ovih vecih podruma  , u danasnje vreme    se neradi sve rucno  bageri za zakopavanje nisu vise toliko  skupi,,
kad se ruse stare kuce za male pare  uzeti i ocistiti par hiljada cigle..(   umesto se zavuci u kockarnicu ili kafanu )!!!
za par hiljada eura  , moze da se napravi lep podrum,. naravno bez  buradi i ambalaze.

Mislio sam na ovaj deo poruke.
Sačuvana

“U vodi ćeš videti svoje lice a u vinu vidiš izraz svoje duše.”
skabeta
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.14

« Odgovor #49 Poslato: 24. Novembar 2009, 19:08:39 »

Pozdrav, koliko sam ja shvatio Pola pije to su neke sume novca samo za sminkanje prostorija. Jedino tako bi se slozio, a sto se tice ostalog, ja mislim nema sanse...
Sačuvana
Toni
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #50 Poslato: 08. April 2010, 14:00:08 »

Što tiče projektirana podruma do sada samih projektirao nekoliko, (npr. Dubrovački podrumi kapaciteta 500 000 litara sa kompletnom opremom za preradu, čuvanje i konfekcioniranje vina u boce), pa ako nekom treba neka se javi...-
Sačuvana
shuca
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #51 Poslato: 08. April 2010, 15:29:23 »

toni mogao bi da bacis neki nacrt na forum, nije sve u novcu nesto tipa 8x4m za nas amatere
Sačuvana

bog je stvorio vodu, a covek vino!
Toni
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #52 Poslato: 08. April 2010, 16:04:00 »

Nije problem u  8 x 4, nego u koliko sorti, kojih i koje količine
Sačuvana
shuca
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #53 Poslato: 14. Maj 2010, 22:57:47 »

pola pije  a pola sarac loce .imam jedno malo pitanjce za tebe,da li si nekada gledao kako se pravi podrum ili si to sto si rekao sa starom ciglom mislio na samo uredjenje enterijera vec postojecih podruma.ja se ne bih slozio sa tobom.ja imam par hiljada te stare cigle tkzv blatare od stare kuce i sta ti mislis iskopas rupu i ozidas ciglom i eto ti podruma .e ja mislim da nece biti tako,a izolacija a ventilacija e moj prijatelju kad pravis podrum greske nisu dozvoljene jer kad pogresis u krovu lako je a ako pogresis u podrumu nema pomoci.licno znam par ljudi koji su slupali velike pare i nista nisu uspeli da urade ,podrumi puni vode ,tako da misli da nam treba ovde neko ko zna ili ko je pravio i napravio podrum ali da kaze sve od iskopa pa do kraja.[pozzzz
Sačuvana

bog je stvorio vodu, a covek vino!
MojeVino
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #54 Poslato: 15. Maj 2010, 14:59:23 »

Pazite sa podrumima, ako pravite od cigli to nije skroz sigurna konstrukcija zbog horizontalnog pritiska tla, posebno ako vam je gore neki parking ili mehanizacija. Naravno dosta zavisi od vrste tla ali verovatno je u pitanju neko koje ce da vrsi pritisak. Ni nove cigle nisu preporucljive a kamoli stare. To se radi armiranim betonom, to je jedino sigurno. Izolacija je takodje vazna, ima podzemnih voda, kapilarnih i procednih od kishe gore. Verovatno je isplativije raditi klasicni kondor ali je bolje ici na vodonepropusni beton (sa aditivima).
Tacno je da je dopusteno zezati se u krovu ali sa temeljima i podrumima nema zezanja.
Sačuvana

Setefann
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Opera 9.80

« Odgovor #55 Poslato: 20. Oktobar 2011, 18:03:31 »

Ako hoces da kupis drvene bave pazi kakve su, sto starije drvo to su bolje! Moj deda pravi bacve,... vec 40 godina bez ikakvih masina (sve rucno) i jako su kvalitetne, zato kupuj kod proverenih i dobrih majstora.
Sačuvana
vlada m
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Starost: 50

Windows XP
Browser:
Firefox 8.0

« Odgovor #56 Poslato: 16. Decembar 2011, 15:55:01 »

Ako hoces da kupis drvene bave pazi kakve su, sto starije drvo to su bolje! Moj deda pravi bacve,... vec 40 godina bez ikakvih masina (sve rucno) i jako su kvalitetne, zato kupuj kod proverenih i dobrih majstora.
Daj neki kontakt za kupovinu i popravku buradi zainteresovan sam.            vladimir123@sbb.rs
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.069 sekundi sa 23 upita.