Vladimirl
Zaslužni član
Van mreže
Starost: 52
|
|
« Odgovor #60 Poslato: 05. Oktobar 2018, 22:25:20 » |
|
Nema samo jedno je bitno da spratovi se nedizu vise od 10cm bilo bi pozeljno 5-8cm jer se preko toga mogu malo kriviti al sve radi besprekorno veruj mi. Kad cedim nisam se setio da je napravim klip mislim da je bas prosto. Il ako si u prolazu probacemo je bar je jabuka sad za dz
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
happy star
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #61 Poslato: 05. Oktobar 2018, 22:26:49 » |
|
Mislis 600 lit
|
|
|
Sačuvana
|
"Covek mora da vezba umerenost i nadzor svojih cula i sklonosti u bilo kom pogledu, da bi tako odrzao sebe mladim u telu i razumu"
Nikola Tesla
|
|
|
happy star
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #62 Poslato: 05. Oktobar 2018, 22:30:25 » |
|
Kad cedim nisam se setio da je napravim klip mislim da je bas prosto. I ovo je ok, rasporedio si pritisak. Il ako si u prolazu probacemo je bar je jabuka sad za dz Angry Naravno, bice mi drago ! Pozz
|
|
|
Sačuvana
|
"Covek mora da vezba umerenost i nadzor svojih cula i sklonosti u bilo kom pogledu, da bi tako odrzao sebe mladim u telu i razumu"
Nikola Tesla
|
|
|
Vladimirl
Zaslužni član
Van mreže
Starost: 52
|
|
« Odgovor #63 Poslato: 05. Oktobar 2018, 22:31:28 » |
|
Ne, moj sprat je 45*45*8cmm=oko13lit puta 5 to je to 100*100*10 je 100lit pa puta 10 koliko sam video da idu to je oko 1000lit
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
happy star
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #64 Poslato: 05. Oktobar 2018, 22:42:02 » |
|
Dakle svaki tvoj sprat iscedi oko 13 lit
|
|
|
Sačuvana
|
Nikola Tesla
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #65 Poslato: 05. Oktobar 2018, 22:42:22 » |
|
Ovo je bilo upuceno Vladimiru a ne tebi
Aha,bilo je posle mog komenta za horiznotalnu buherovu presu za voće,pa sam se našalila. Nego,jesi mislio sam da je praviš?Po ovom iskorišćenju soka o kojem piše Vladimir presa mu ne zaostaje za buherom,svakako.
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
happy star
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #66 Poslato: 05. Oktobar 2018, 22:53:59 » |
|
Nego,jesi mislio sam da je praviš?Po ovom iskorišćenju soka o kojem piše Vladimir presa mu ne zaostaje za buherom,svakako. Da kapacitet je odlican, samo sto bih je stavio u horizontalnu ravan, i izbacio bih koriscenje dzakova i dodao bih mogucnost rasterecenja podova u toku cedjenja. Operacije bi isle ovim poretkom:Napuni, stisni,otvori, zarotiraj,stisni, otvori, isparazni. I naravno vitalni delovi od Inoksa. Malo je mehanika slozena ali se moze resiti. Pozz
|
|
|
Sačuvana
|
Nikola Tesla
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #67 Poslato: 05. Oktobar 2018, 22:57:30 » |
|
I naravno vitalni delovi od Inoksa. A kako bi rešio u toj izvedbi problem sa oksidacijom soka?
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
happy star
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #68 Poslato: 05. Oktobar 2018, 23:01:04 » |
|
Ne znam, mozda sa CO2 ? Imas neku ideju ?
|
|
|
Sačuvana
|
Nikola Tesla
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #69 Poslato: 05. Oktobar 2018, 23:04:35 » |
|
Kod buhera je to rešeno što manjim kontaktom sa kiseonikom,i kraćim vremenom presovanja.Možeš koristiti suvi led,ali mislim da on daje privremeno rešenje.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
happy star
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #70 Poslato: 05. Oktobar 2018, 23:08:47 » |
|
Sta mislis o dodavanju vitamina C u toku presovanja, kao u belo vino ?
|
|
|
Sačuvana
|
Nikola Tesla
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #71 Poslato: 05. Oktobar 2018, 23:15:50 » |
|
Kad sam jednom prilikom bila u nekoj fabrici sokova dodavali su askorbinsku kiselinu u tom cilju pre prešanja,i to čak 30gr na 100kg.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bistrica
|
|
« Odgovor #72 Poslato: 05. Oktobar 2018, 23:28:15 » |
|
Kod sokova možda i može ali previše za nešto što ide na fermenatciju. Nije askorbinska baš najstabilnija. Nikako više od sasvim dovoljnih 5 grama kod brze prerade.
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #73 Poslato: 05. Oktobar 2018, 23:34:36 » |
|
Kod sokova možda i može ali previše za nešto što ide na fermenatciju. Naravno.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
happy star
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #74 Poslato: 06. Oktobar 2018, 08:59:41 » |
|
Tako sam i mislio 3-5 gr
|
|
|
Sačuvana
|
Nikola Tesla
|
|
|
|