salekralj
Neaktivni član
Van mreže
|
|
« Odgovor #60 Poslato: 20. Septembar 2013, 12:00:48 » |
|
imam belo vino iz 1996,zove se traminac a palic klub ga proizvodi...nigde nisam nasao na internetu pa me zanima da li vredi nesto ?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bistrica
|
|
« Odgovor #61 Poslato: 20. Septembar 2013, 13:32:52 » |
|
Otvori pa probaj.
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem, osima ako je glagolski pridjev radni jednak nuli. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
viski
Neaktivni član
Van mreže
|
|
« Odgovor #62 Poslato: 16. Novembar 2013, 12:51:26 » |
|
Zdravo svima! Dobio sam viski GLENFIDDICH od dede i pre par dana sam se zainteresovao za njega. Znam da proizvodi ove tradicionalne porodicne industrije dostizu cenu i do 15 000 funtu sto mu dodje preko 2 000 000 dinara. Ja imam viski Glenfiddich PURE MALT ali sa nekom drugom kutijom. Nema dole crvena slova. . Moram priznati da se ne razumem u ova alkoholna pica. Ne znam gde da vidim kada je napravljen ovaj viski,ne znam na boci da pogledam jer se ne razumem u skracenice. Sve sto pise na ovom viskiju je : SPECIAL OLD RESERVE *75cl. *43 (stepena) G.L *86 u.s. proof ( na ovo sam pomislio da je datum proizvodnje ) *8055/1 e sad na dnu boce pise : *7, pa ispod 2292 , liquor itd. Zanima me koliko je star,i vredan Hvala unapred!
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
armin1
Zlatni član
Van mreže
Pol:
Starost: 48
JEDNOM CU BITI NAJBOLJI
|
|
« Odgovor #63 Poslato: 18. Novembar 2013, 23:23:29 » |
|
uz veliku zadrsku, po podacima koje si naveo trebalo bi da je punjeno 22 nedelje 1992 godine i da je tad odostojao 8 godina. ono 86 us proof ti je americka mera za jacinu, i predstavlja 43% alkohola na nasem mernom sistemu, odnosno na njihovom x2 i dobijas tih 86 proof-a http://www.thewhiskyexchange.com/P-5453.aspx
|
|
|
Sačuvana
|
IMA TU NECEGA
|
|
|
Radovan54
Neaktivni član
Van mreže
|
|
« Odgovor #64 Poslato: 03. Januar 2014, 18:45:21 » |
|
Pozdrav ljudi! Video sam na prvih par strana se vodila prica o Navipovom starom vinjaku, moze li mi neko reci razliku izmedju ovog i ovog Navipovog starog vinjaka Nasao sam neki oglas na netu, gde je pisala cena ovog gore prvog vinjaka da je oko 430 eura, da li je to realno? ?? Na ovoj prvoj flasi, nema datuma punjenja, ali na ovom zutom zigu ispod otvaraca pise pobednik Beograda 1973, ispod slova K pise i pobednik Beograda 1974, siguran sam da je star vinjau. Da li je moguce da je tolika cena? I da li je to vinjak koji se pravi za diplomatska predstavnistva pa je zato tesko doci do njega? Pozzz
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
damijan
Neaktivni član
Van mreže
|
|
« Odgovor #65 Poslato: 20. Januar 2014, 20:00:45 » |
|
"С колена на колено" и ја тако наследих град на коме је ознака "WAGNER 1879". Како да дођем до података о фирми која је овај очигледно стари инструмент за градирање ракоје направила пре равно 135 година. Град има 2 скале. Скала А је изградирана од 0 до 40 иречено ми је да се њоме мери "хладна " ракија. Скала "Б" изградирана од 10 до 45 и њоме се мери ракија "на лули".
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sale
Zlatni član
Van mreže
Pol:
Starost: 46
|
|
« Odgovor #66 Poslato: 30. Januar 2014, 09:48:55 » |
|
To "hladna" i "na luli" je relativna stvar.Pogledaj da li negde ima temperatura na koju je izbazdaren,obicno je to 15 ili 20c.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
OmladinacBg
Neaktivni član
Van mreže
|
|
« Odgovor #67 Poslato: 04. Novembar 2014, 18:03:23 » |
|
Ovako, dobio sam neka vina, a posto nisam iskusan konzumator hteo sam da priupitam kakvog je kvaliteta ukoliko se neko razume na osnovu sledecih podataka:
Cantine Barolo Rizling 2003, flasa 0,75 punjeno Dzervin Knjazevac.
Unapred zahvalan.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
seki952
Neaktivni član
Van mreže
|
|
« Odgovor #68 Poslato: 11. Novembar 2014, 23:43:23 » |
|
Pozdrav , Dobio sam vino na poklon i ne znam odakle je niti mogu da pronađem nikakav podatak o njemu. Postaviću slike , pa ako iko zna nešto o ovom vinu voleo bih da napiše. Hvala unapred! Promjena neprimjerene veličine fotografija.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
jon
|
|
« Odgovor #69 Poslato: 11. Novembar 2014, 23:51:39 » |
|
Pise da je iz Tunis(Afrike) stono rose vino iz 1976 godine. Tunis je bivsa francuska kolonija.Mora da je dobro jer roze vina is Tunisa su procuveni.
|
|
|
Sačuvana
|
Investicija u znanje jos uvjek donosi najbolju kamatu.
|
|
|
seki952
Neaktivni član
Van mreže
|
|
« Odgovor #70 Poslato: 12. Novembar 2014, 16:25:09 » |
|
Hvala na informaciji. Tražio sam ovo vino na internetu ali nigde nisam mogao da pronađem nikakav podatak u vezi sa njim: Je l' ima neko neke dublje informacije o ovom vinu ili zna gde bih se mogao raspitati? Hvala unapred.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Karicko
Neaktivni član
Van mreže
|
|
« Odgovor #71 Poslato: 19. Novembar 2014, 03:04:52 » |
|
Pozdrav svim ljubiteljima vina, posebno crvenog! Molim za savet... Naime, moji roditelji su kupovali crvena vina i donosili sa raznih putovanja po svetu. Sada su se preselili i ta mala kolekcija je postala prevelika pa žele da je prodaju "ako nešto vredi". Kada budem otišla kod njih sledeći put popisaću sve, ali mislim da ima između 70 i 80 flaša, uglavnom su iz '80-ih i '90-ih. Većina je iz stare Jugoslavije (Kutjevo, Postup, Faros, Pelješac itd.), ima dosta italijanskih i francuskih (posebno iz Bordoa), po jedna - dve flaše iz Mađarske, Čilea, Španije, Nemačke itd. Ima i nekoliko manastirskih osveštanih. Želim da kontaktiram nekog poznavaoca koji bi mogao da proceni koliko da tražim i kome da ponudim, pa ako neko zna takvog... Hvala unapred.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
relja97
Neaktivni član
Van mreže
|
|
« Odgovor #72 Poslato: 25. Maj 2015, 21:38:07 » |
|
Zamolio bih za bilo kakvu informaciju npr. o ceni, ukoliko ste u mogućnosti. Imam stono vino iz zupskog vinograda, berba iz 1978. godine, dok je datum punjenja 19.7.1983 Ovo su slike: http://prntscr.com/79agqrhttp://prntscr.com/79ah1o
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
zoća
Stariji član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #73 Poslato: 25. Maj 2015, 22:00:17 » |
|
koju količinu?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Milan,
Neaktivni član
Van mreže
|
|
« Odgovor #74 Poslato: 17. Januar 2017, 19:45:12 » |
|
Imam neka stara vina imam slike pa ako je neko raspolozen da mi pomogne da saznam otprilike godinu proozvodnje istog pozz
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|