Don Julijan
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
Starost: 47
Don Julijan
|
|
« Odgovor #30 Poslato: 16. April 2010, 18:28:51 » |
|
Ako već planiraš da radiš sa motokultivatorom,slobodno možeš smanjiti razmak između redova.
|
|
|
Sačuvana
|
Bog pića i piće Bogova!
|
|
|
lozar
Zlatni član
Van mreže
Pol:
Starost: 57
OS: Windows XP Browser: Microsoft Internet Explorer 7.0
|
|
« Odgovor #31 Poslato: 16. April 2010, 19:57:05 » |
|
ja imam imt 506 i za mene je najbolji.koristio sam par puta i ovaj drugi tip sa točkovima ali nekako mi je teži za upravljanje.čini mi se da ovaj moj mogu da zavrtim na petoparcu.i bolje razbija zemlju kad se zaledinči.kod 506 ceo motor je napred i vrši pritisak na lopatice freze pa dublje grebe. kod njega je sve nekako dostupno.ja sam mu rastavljao i karburator i motor i sve živo.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
cvele
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
Starost: 51
|
|
« Odgovor #32 Poslato: 17. April 2010, 09:13:40 » |
|
u nisu po oglasima 506ica polovna je oko 250-300evra, i to ocuvana. delovi su ti dostupni svuda, a generarku radis u vinograd sam ili uz pomoc prijatelja. batali te kineske motokopacice. na 506icu mozes i prikolicu da prikljucis, s'merak da se vozis
|
|
|
Sačuvana
|
dok pijem-zdrav sam
|
|
|
zeljkot
Mlađi član
Van mreže
Pol:
Starost: 53
|
|
« Odgovor #33 Poslato: 02. Jun 2010, 12:52:57 » |
|
Eto, da se malo pohvalim, kuc, kuc, da zlo nečuje, pazario sam Hondu F600 + prikolica + freza, točkovi + plug + špartač,
odradio sam jedno špartanje i super je,
pozdrav.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Noca
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #34 Poslato: 27. Avgust 2010, 17:34:03 » |
|
Postovani prijatelji, ja se ponovo javljam u vezi vinogradarskog traktora. Inace ja sam otvorio ovu temu, a jos ne pronadjoh odgovarajucu masinu. Posecivao sam Rumu i Smed. Palanku(gde i zivim) i ne nadjoh za "Rajka kapu". Nema ih u ponudi, bio je samo jedan Paskvali, mislim da je imao 39KS, star 30ak godina i jedan nemacki za izvlacenje stabala iz sume, mislim da je bio Fendt.
Ako nekoga interesuje IMT 546 s prednjom vucom, nije opravdao cenu, ali nije ni toliko los, zavrsava posao.
Pozdrav !
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
shuca
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #35 Poslato: 27. Avgust 2010, 18:21:49 » |
|
odgovor za sve na ovoj temi je vrlo jednostavan.bolji traktor za vinograd od 539 ne postoji i nikada nece postojati a sada je druga stvar sto ljudi vole da se razbacuju sa parama pa kupuju strane traktore a posle kada bude bilo za delove bice povuci potegni.ja pricam da se razumemo o traktoru za vinograd znaci kada je vinograd vec posadjen i traktor sluzi za obradu i odrzavanje vinograda a sto se tice traktora za pripremu sadnje to je druga prica to uzmes kao sale platis jak traktor i zavrsena prica jer ti to treba samo tada.a inace sam pre tri godine bio u velikoj gorici na berbi grozdja i od sto traktora u koloni za predaju grozdja 90 je bilo imt 533 ili 539 i kunu se u njega.a sto se tice novih traktora imt to zaboravite jer su od prilike kao i propala zastava posle 2000 sati generalna .jedino sto vredi od novih jeftinih je mahindra ali ja sam ipak za starog FERDZU jer je mali zgodan okretan ima delova itd .nije to zato sto ga ja imam vec sto mi je pored kuce servis za traktore pa znam sve.pozzzz
|
|
|
Sačuvana
|
bog je stvorio vodu, a covek vino!
|
|
|
milosmtc
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #36 Poslato: 13. Septembar 2010, 18:14:19 » |
|
Prodaje li neko " Tomu"
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Noca
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #37 Poslato: 20. Septembar 2010, 21:46:38 » |
|
Шуцо у праву си за 533 и 539, али има специфичних ситуација где се мора користити јача машина. У нашем сличају има великих стрмина, а буде ситуација када мало пороси, а мора да се опрска. На тој стрмини мора предња вуча, да би изнео атомизер или изкултивирао међуред. Поред тога ми смо садили на размаку 1,8 и 2,0м.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Noca
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #38 Poslato: 27. Septembar 2010, 17:20:41 » |
|
Odgovor za Bojana/Mateja. Međured od 1,8m obrađujemo s IMT 546, koji je širine 1,35m. Napravili smo kultivator po meri i skratili tanjiraču.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Noca
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #39 Poslato: 29. Septembar 2010, 21:33:33 » |
|
Poštovani, potreban nam je TARUP širine 1,3m. Ako neko ima informaciju gde možemo kupiti polovan, molim da prosledi.
Tražio sam u Smed. Palanci i Rumi , kao i po oglasima , do sada nisam pronašao.
Uzgred, još smo zainteresovani za kupovinu polovnog vinogradarskog traktora, 55 do 80 KS.
Pozdrav !
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ivkovs
Mlađi član
Van mreže
Pol:
Starost: 40
|
|
« Odgovor #40 Poslato: 09. Oktobar 2010, 10:59:28 » |
|
koliko kosta casoron?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
skabeta
Stariji član
Van mreže
OS: Windows Vista Browser: Microsoft Internet Explorer 7.0
|
|
« Odgovor #41 Poslato: 12. Novembar 2010, 15:31:56 » |
|
Ima li neko informaciju da li 15-tog u mesecu ima vasar poljoprivredne mehanizacije u Smederevskoj palanci.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
lozar
Zlatni član
Van mreže
Pol:
Starost: 57
|
|
« Odgovor #42 Poslato: 21. Novembar 2010, 23:18:05 » |
|
Ima li neko informaciju da li 15-tog u mesecu ima vasar poljoprivredne mehanizacije u Smederevskoj palanci.
svakog 15-tog u mesecu se organizuje sajam polovne poljoprivredne mehanizacije u Smederevskoj Palanci. za ovaj poslednji garantujem jer sam bio posetilac. koliko je meni poznato nijedan mesec nisu promašili do sad.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
skabeta
Stariji član
Van mreže
OS: Windows XP Browser: Microsoft Internet Explorer 6.0
|
|
« Odgovor #43 Poslato: 22. Novembar 2010, 09:30:51 » |
|
Hvala, bili smo.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Matej
Stariji član
Van mreže
Pol:
Starost: 52
OS: Windows NT 6.1 Browser: Microsoft Internet Explorer 8.0
|
|
« Odgovor #44 Poslato: 22. Novembar 2010, 23:27:43 » |
|
pošto ste bili, interesuje me da li može da se nadje neki manji polovni vinogradarski trakotor, ili možda Toma Vinković...?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|