03. Oktobar 2024, 13:07:16 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 9 10 [11]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Stubovi armatura u vinogradu  (Pročitano 207515 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
cvetanovicmarjan
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 58.0

« Odgovor #150 Poslato: 28. Februar 2018, 21:43:55 »

Šta mislite o sadnji vinove loze na kolac, kao što se ranije sadilo? Svaki čokot na po jedan kolac. Na youtube ima prilog iz emisije U.D. "Vinograd na kocu - organski vinograd na stari nacin"

Koje dimenzije bi bio taj kolac?
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #151 Poslato: 01. Mart 2018, 01:49:54 »

Može se zaspati i šćućuren na neudobnom sjedištu autobusa uz sav žamor i ostale neugodnosti masovnog i javnog okruženja, ali je puno lagodnije i još se probudimo odmorniji na udobnom krevetu u intimi svoje spavaće sobe. Za krevet su dimenzije u standardnim okvirima sa eventualnim prilagođenjima, a za šćućuriti se mora prema vlastitim potrebama tražiti onaj minimum koji svakog od nas pojedinačno zadovoljava.
Ni zahtjevi vinove loze kao biljke se uveliko ne razlikuju, jedino što se pokušava nekada manje a nekada više uspješno prilagoditi čovjekovim namjerama i hirovima.
Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem, osima ako je glagolski pridjev radni jednak nuli.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
blue_moon
Urednica

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 52.0

« Odgovor #152 Poslato: 01. Mart 2018, 08:06:05 »

@marjan

Previdjela sam da je ekvivalent žici koju sam ja navela zapravo žica Betonsko Gvožđe - Čelik - Glatko - Ø8mm iz tvog posta,jer su to dve različite žice po kvalitetu tako da imaj to u vidu.

Sto se tiče drugog pitanja koje si mi postavio...
Posle metafore u postu bistrice,nemam šta da dodam a da već nije rečeno. Smiley
Sačuvana

Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života.
Čehov
verbatim
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #153 Poslato: 14. April 2018, 21:10:56 »

Nije preporucljivo da se zica nastavlja?
Sačuvana
blue_moon
Urednica

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #154 Poslato: 14. April 2018, 21:43:36 »

Nije preporucljivo da se zica nastavlja?

Na koju žicu tačno misliš?
Sačuvana

Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života.
Čehov
verbatim
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #155 Poslato: 15. April 2018, 09:54:39 »

Ova koja ide izmedju stubova, koja zateze... drugi, treci red
Sačuvana
blue_moon
Urednica

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #156 Poslato: 15. April 2018, 10:01:49 »

Žica se na kraju veže za ankerski stub,ne znam ma šta misliš kad kažeš da se nastavlja.
Sačuvana

Čehov
verbatim
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #157 Poslato: 15. April 2018, 10:21:03 »

Red mi je dug 33 m, imam neke zice nove od drugara koje su duzine oko 20 m, sto je nedovoljno za moj red vinograda. Da li bi mogao da ih nastavim.

Sada sam proguglao, vidim da se koristi neki alat ''Gripe'' ili kako se vec pise, za nastavak zica u redu...
Sačuvana
blue_moon
Urednica

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #158 Poslato: 15. April 2018, 10:50:11 »

Red mi je dug 33 m, imam neke zice nove od drugara koje su duzine oko 20 m, sto je nedovoljno za moj red vinograda. Da li bi mogao da ih nastavim.

Sada sam proguglao, vidim da se koristi neki alat ''Gripe'' ili kako se vec pise, za nastavak zica u redu...

Naravno,to je sasvim izvodljivo.Sad sam te razumela.  Smiley

p.s. najbolje bi svakako bilo staviti novu pocinčanu žicu u ovom slučaju,jer pod pritiskom bi mogla ovako da se krivi ili puca.
Sačuvana

Čehov
verbatim
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #159 Poslato: 15. April 2018, 19:46:32 »

ova je nova,nego mozda cu ipak iz jednog dela...
Sačuvana
lazarcobi
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 42

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #160 Poslato: 01. Januar 2019, 16:46:31 »

ima li iko iskustva sa povracajem sredstava za stubove i zicu u vinogradu.Vinograd mi ulazi u drugu godinu registrovao sam i domacinstvo i upisao vinograd u registar predstoji mi podizanje stubova.Kakva je dalja procedura
Sačuvana
Brankopo
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 64.0

« Odgovor #161 Poslato: 01. Januar 2019, 18:31:01 »

погледај

http://polj.savetodavstvo.vojvodina.gov.rs/~svetodavstvo/

пошто си у Срему (тако кажеш) зови саветодавце из Митровице и буди упоран
и досадан ако треба, да ти кажу када су конкурси за тебе интересантни или сам пратиш
на сајту ПСС или Министарства.
Sačuvana
nenad88
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 36

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #162 Poslato: 02. Januar 2019, 10:29:22 »

Koliko ja znam, zahtev moras podneti u godini sadnje. To vazi za sve, stubove, zicu , sadni materijal itd. Odnosno, subvencije iz 2019 vaze za zasad podignut na jesen 2018 ili prolece 2019. Barem su meni tako odgovorili:

Koliko razumem, Vi ste podigli zasad u 2015. godini. Mere podrške za 2017. godinu važe za zasade podignute u jesen 2016. i proleće 2017. godine. Takođe, ukoliko ste ostvarili subvencije za taj zasad u 2016. godini (zasad podignut na jesen 2015. Ili proleće 2016. godine) i prilikom dostavljanja zahteva za subvencionisanje priložili i  račune da ste kupili naslon (do momenta podnošenja zahteva), u skladu sa rešenjem koje ste dobili od Uprave za agrarna plaćanja imate pravo na refundaciju dela troškova za naslon (posle njegovog postavljanja i utvrdjivanja stanja od strane fitosanitarnog inspektora). Molim Vas pogledajte kako Vam piše u Rešenju o subvencionisanju Uprave za agrarna plaćanja.

Ukoliko niste bili korisnik sredstava za podsticaje tog predmetnog zasada (za pripremu zemljišta i sadnice), onda po osnovu Pravilnika nemate pravo na refundaciju troškova za naslon.
Sačuvana

Stranice: 1 ... 9 10 [11]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.078 sekundi sa 22 upita.