Поздрав ја сам Александар Димитријевић из Лазаревца. Физичар сам по професији, али сам заљубљеник у село и сеоске/сељачке

послове. У Причевићу код ваљева поседујем једно имање од 10,5х и бавим се шљиварством и овчарством.
Да се вратим на тему. Ова идеја са рабиц жицом је најбоље решење за неке нормалне финансије.
Овог пролећа сам посадио пробно неких 40 рановача безвезе чисто да видим колико ће овце да кидишу на њих. Иначе имам неких 50так оваца. А планирам да посадим пар хектара воћа и чисто теста ради, да знам шта може да ме чека ако овце неким случајем упадну у воћња поставио сам те мало жртвене шљивиће. Нарвно пре тога сма размишљао да их штитим са азбестном фасадном мрежицом, али ми је случајно пала на памет ова рабиц мрежа. Нешто слично сам урадио као Бодо.
Могу вам рећи да сам ефектом више него задовољан. Ево већ неких 8 месеци овце нису огулиле ни један шљивић. Чак се шта више не чешу о шљивиће, као што то знају често да раде. Плус мој отац је из неког њему знаног разлога набавио козе. Нисам ни њих приметио да су оштетиле неки од шњивића. А иначе те напасти су неке дуње које су ми по обали огулиле до једно 1,1м изнад земље.
Тако да ја могу да гарантујем да то екстра решење.
Наравно најбоље је добра ограда плус рабиц жица, то је нека 95% заштита шљивића од ''грцкња''.
Поздрав!