23. Januar 2025, 18:51:52 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Aronija  (Pročitano 80347 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
shuca
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Windows XP
Browser:
Firefox 9.0.1

« Odgovor #15 Poslato: 23. Januar 2012, 23:42:33 »

ЗАБОРАВИТЕ-лепо је рекао ја мислим гдин Бистрица да је то иста прича као и са пужевима и нојевима тако да народе водите рачуна -шта год се појави код погребника Српске пољопривреде гдина Захарија -ЗАБОРАВИ и то заувек  једноставно је навлакуша јер је аронија чиста ИНДУСТРИЈСКА биљка која се не једе у свежем облику већ се користи само у прерађеном стању тако да је то прича за лаковерне
Sačuvana

bog je stvorio vodu, a covek vino!
lozar
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 57

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #16 Poslato: 24. Januar 2012, 19:52:12 »

pošto zaharija nema više na B92 izgleda da se konačno posvađao sa demokratama koji su njegovo soliranje sa nekakvom seljačkom strankom ozbiljno shvatili.
mene čudi odakle čoveku koji prevalio 80-tu a još i teško hoda(bez štapa više ne može) energija za putovanje po zemlji radi organizacije stranačkih prezentacija. ili šta je to u ljudskom biću što ga vodi prema...vlasti!?
pošto mu je g.đinović u prostorijama "Superior"-a organizovao stranačku tribinu okupivši jedan broj zemljoradnika, pretpostavljam da je guranje aronije u zaharijevoj emisiji neka vrsta vraćanja duga.
Sačuvana
darko
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 51

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #17 Poslato: 24. Januar 2012, 21:45:33 »

to vec mesecima objasnjavam kolegi sa posla da je to navlakusa kao sa puzevima ali se on popalio kada je cuo da se sok prodaje po 2200 dinara za flasu od 0.7. sadnice su od 2.5-3.7 eura a u jednom rasadniku u trsteniku treba da stignu sadnice iz uvoza 1 euro po komadu navadjeni izdanci ko zna gde po evropi gde aronija raste kao samonikla biljka kao nasa trnjina po slogovima kojoj niko ni ne pridaje neku paznju, ali je uvek tudje sladje. a i neko dobro zaradi na sadnicama.
Sačuvana

NSM
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 65

Windows XP
Browser:
Firefox 9.0.1

« Odgovor #18 Poslato: 24. Januar 2012, 21:55:30 »

Ma ne, savrsena biljka za savrsen posao, samo se niko nije setio.
Pazi, ne ne padaju je bolesti, ne treba joj djubrenje, ne treba rezidba, ne treba nista
Samo dodjes i beres pare.
Ja bolje ne mogu da zamislim, al ko mi je kriv kad se nisam setio pa sad moram da se akam sa kojekakvim sljivama, visnjama dunjama a para tek da razvucem.
U svasta li ce ljudi poverovati kad su lake a velike pare u pitanju.
Sačuvana
lozar
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #19 Poslato: 24. Januar 2012, 23:21:57 »

pre par dana sam malo bolje zagledao jednu bočicu soka od aronije koja se prodaje u prodavnicama tzv."zdrave hrane" mada bi pravilnije bilo reći "prodavnice robe na meru".
začudio sam se kada sam video da je uvoznik firma iz S.Palanke za koju nikad nisam čuo a za koju sok pakuje u ambalažu od 270ml navodno Institut univerziteta u Plovdivu u Bugarskoj. ta bočica košta 900 dinara što znači da litar soka košta oko 3.500 dinara.
jedan kolega mi je rekao da se litar soka u Bugarskoj kreće oko 10 evra. to je doduše neproverena informacija ali verujem da ovaj uvoznik mora bar duplo da zaradi.
Sačuvana
lozar
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #20 Poslato: 05. Februar 2012, 13:41:58 »

prisustvovao sam jednoj manifestaciji gde je firma "Superior-seeds" imala svoj štand i gde ste mogli da degustirate sok od aronije i sušene bobice. bobice su bez neke posebne arome, malo nakisele i podsećaju na preusušeno suvo grožđe. sok je takođe bez neke posebne arome a ukus me je podsetio nešto što sam tek kasnije definisao kao sok od cvekle. Sok je upakovan u boce od po 270ml, proizveden u Bugarskoj(više o proizvođaču možete naći na http://www.aronia-bg.com/bg/index.html) i uvozi ga i prodaje firma "Superior" po ceni od 900,00 dinara za bocu. Znajući iz iskustva sa nekim drugim proizvodima iz Bugarske kako naše komšije umeju da budu "domišljate" nije me mnogo začudio ukus cvekle u soku od aronije. Jedino ako to zaista nije originalan ukus.
s druge strane jedna firma koje se bavi proizvodnjom i prodajom pilećeg mesa "Winner's" iz Jagodine takođe je krenula u prodaju soka od aronije, doduše tako što su za početak postavili plakate na kojima se reklamiraju( i to u svojim maloprodajnim objektima tik uz obaveštenja o sniženju cena viršli i krilaca). više o tome možete naći nahttp://www.winners-aronia.com/(kada budu dovršili internet stranicu).
da li je ovo početak "aroniomanije na našem tržištu"?
Sačuvana
eko
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #21 Poslato: 21. Februar 2012, 01:22:39 »

Nisam siguran ali mislim da je brusnica poznatija i da ima vecu komercijlanu upotrebu
Sačuvana

Vocne sadnice i lozni kalemovi
Jovanm97
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #22 Poslato: 07. Jul 2012, 12:55:00 »

Pozdrav
Evo vam moja stranica o mojoj plantazi Aronije kod Celinca
imam zasadnjeo 6500 sadnica

https://www.facebook.com/pages/Plantaza-Aronije-porodice-Mihajlovic/264669740212794
Sačuvana
crnitrn
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #23 Poslato: 08. Jul 2012, 09:08:08 »

Pozdrav
Evo vam moja stranica o mojoj plantazi Aronije kod Celinca
imam zasadnjeo 6500 sadnica

https://www.facebook.com/pages/Plantaza-Aronije-porodice-Mihajlovic/264669740212794
Nemo da se ljutis ali sta ces ti sa tim da radis??? Da li ti se isplati cena od 20 dinara!
Sačuvana
Jovanm97
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #24 Poslato: 09. Jul 2012, 13:09:00 »

Kod nas u Republici Srpskoj je cijena za 1kg-- 15e [/font]
Sačuvana
crnitrn
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #25 Poslato: 11. Jul 2012, 20:11:41 »

Kod nas u Republici Srpskoj je cijena za 1kg-- 15e [/font]

Do kad ce da bude dok ovi zasadi iz srbije i bosne ne stignu na rod to ti je za 2-3 godine a do tad ni ti neces imati sta da beres!
Sačuvana
vojvoda
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 4.0

« Odgovor #26 Poslato: 02. Avgust 2012, 17:34:50 »

Zdravo ljubitelji aronije.
Neko kaze da  je kilogram ploda od 20 dinara pa do 15 evra u RS.
 daj bre ne  zaplicite  racune ljudi moji. Iskreno da vam kazem da bih i za 100 dinara dao po kilogramu ali  nemojte bre 1 litar soka prodavati  20 ili 30  puta vise .
 Dokle god budu  pojedini dizali cene proizvoda  toliko cemo i mi iz udruzenja   svez plod . pa zar nije bolje  da pojedini ili svi otkupljivaci i preradjivaci  spuste cenu  , soku  npr.  kako bi i onaj ko prodaje plod  imao koristi. Pa zar je bolje da  uvozite po 10 eura kad imate na pretek u svojoj zemlji.
Imate  ali ne za nekoliko evra . mi na jugu pcinjski i Jablanicki okrug kao i deo Toplickog  ove godine nece ni pod razno  predati plod ispod 4 eura za kilogram. Ima bogami preko 10 tona . To nisu plantaze od pre neku godinu nego ih  ima i starijih.
 Mislite malo za svoj narod a ne samo za dzep.
Spostovanjem Nenad.
Sačuvana
crnitrn
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #27 Poslato: 09. Avgust 2012, 09:59:47 »

Videces za dve-tri godine cigani ce se gadjati sa njom niko nece hteti da je vidi!
Sačuvana
PAROBROD
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #28 Poslato: 07. Oktobar 2013, 00:33:28 »

aronija  ce imati sve nizu cenu , ko ce da plati skupo kada je moze imati za badava u basti bez ulaganja i rada.
Sačuvana
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.036 sekundi sa 21 upita.