Koshpa
Zlatni član
Van mreže
Pol:
Starost: 41
Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I
|
|
« Odgovor #105 Poslato: 03. Mart 2011, 20:32:26 » |
|
7 je broj redova kojima smo poceli s vinogradarenjem, a to se nalazi na etiketi. Isto tako u numerologiji broj 7 oznacava postizanje savrsenstva
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dosljak
Stariji član
Van mreže
Pol:
Starost: 46
|
|
« Odgovor #106 Poslato: 10. Mart 2011, 00:10:45 » |
|
Pozdrav svima! Zanima me da li moze da se sadi neko povrce u vocnjak koji je star nekih 7-8god.Znam da moze da se sadi kupus,pasulj itd izmedju redova,ali samo kada je vocnjak mlad(u prvoj i drugoj godini tj dok ne pocne da radja).Kasnije nije preporucljivo jer se kulture ne trpe...valjda zbog vise tretiranja raznim preparatima kako vocaka,tako i povrca. Razmisljam da napravim mini plastenike za jagode,posto mi je razmak izmedju kajsija 5m,tako da bi mi plastenici bili 3m sirine i do 1,5m visine.Namestio bih rolo krov kako bih lakse mogao da jagode obradjujem,berem.... Bilo bi,znaci,po metar razmaka izmedju plastenika i vocaka. Sta vi mislite o tome?Da li bi to moglo da se izvede a da nije na stetu ni vocaka ni jagoda? p.s. Jagode sam naveo kao ideju i zanima me da li bi moglo i nesto drugo,na primer bez plastenika?
|
|
|
Sačuvana
|
ko ljudima sve veruje,prolazi rdjavo;ko nista ne veruje,jos gore.
|
|
|
Milosmd
Mlađi član
Van mreže
Starost: 32
|
|
« Odgovor #107 Poslato: 10. Mart 2011, 19:15:16 » |
|
Uprvim godinama mozes sejati neke manje kulture nizeg rasta a u 7 god. dosta muke ces imati oko obradjivanja neces moci da pridjes traktorom ni da ores ni da prskas . Za traktor je potrebno bar 2,5 metara prostora a ti ako imas 1m jedino nekom frezom . Mislim da je to jedini problem , moguce je sejati jagode u sljivaku .
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
pizonovac
Neaktivni član
Van mreže
Pol:
Starost: 56
|
|
« Odgovor #108 Poslato: 10. Mart 2011, 19:47:24 » |
|
Veća je šteta od koristi. Čak i ako koristis kultivator sa zahvatom od 80 cm (kao ja), moraš da ostaviš minimum 150 cm od svake voćke da bi mogao da manevrišeš. Uvek ti je žao ako prefrežuješ povrće, a da ne pominjemo udar kultivatora po stablu i kidanje kore.. Ako baš moraš da koristiš površinu u voćnjaku moja, preporuka je beli luk, sadi se u septembru, a vadi u julu, tako da lakše radiš u periodu berbe, pošto luku ne smeta gaženje, a rezidbu u avgustu radiš bez problema...
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ante35
Neaktivni član
Van mreže
|
|
« Odgovor #109 Poslato: 14. April 2011, 21:05:35 » |
|
sve dok je takvih BALKANACA (pametnih) ovi prostori neće nikuda nego tapkati u mjestu što se tiče napretka i tehnologije u području proizvodnje jagode i grožđa u plasteniku.Živim u slavoniji i da ne duljim,oni koji su probali jagode i grožđe iz plastenika neće da kupe iz vana dok ima uplasteniku,hamburg ima bolju muškatnu aromu slađe je i puno prije kreće i zori. NAŽALOST ZA SADA SAM JEDINI U HRVATSKOJ,ali i jedno i drugo bez problema prodajem.A ono iz konzuma,bilo koje ne može se porediti,probao sam. POZDRAV IZ OSIJEKA.......
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
lozar
Zlatni član
Van mreže
Pol:
Starost: 57
OS: Windows NT 6.1 Browser: Microsoft Internet Explorer 7.0
|
|
« Odgovor #110 Poslato: 15. April 2011, 21:30:36 » |
|
nemam ništa protiv da promenim svoj stav ako mi objasnite pobliže kako vam to uspeva, koliki vam je plastenik, kako ga štitite od bolesti itd. znači neke osnovne stvari jer ste vi jedini koji se javio da tako nešto ima i radi. ja sam i u postu priznao da nemam predstavu o kakvim se tehnološkim rešenjima radi pa bih vas molio da nam ih pojasnite.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Setefann
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #111 Poslato: 19. Oktobar 2011, 21:28:56 » |
|
A jel je dozvoljeno da za vino iskoristimo nazim nekog poznatog pevaca, slikara....
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sekki
Stariji član
Van mreže
Pol:
Starost: 48
OS: Windows NT 6.1 Browser: Microsoft Internet Explorer 8.0
|
|
« Odgovor #112 Poslato: 29. Oktobar 2011, 09:08:00 » |
|
Kazu da je vroj 7 srecan broj a da su tri sedmice pun pogodak u numerologiji. Jednostavno na etiketi stavi 777.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Koshpa
Zlatni član
Van mreže
Pol:
Starost: 41
Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I
|
|
« Odgovor #113 Poslato: 29. Oktobar 2011, 10:15:05 » |
|
Odabrano je ime sedminac. 7 redova, 7 sorti...
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
deki
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
Starost: 55
|
|
« Odgovor #114 Poslato: 21. Februar 2012, 23:02:46 » |
|
Постовани форумаши желео сам овим путем да поделим са вама химну Ракије из Ракије у којој ће се, надам се, препознати сваки искрени и поштени заљубљеник у ЧАРОБНУ КАПЉИЦУ.
О, ДА ЧАРОБНОЈ КАПЉИЦИ
Кад човек пије брљу Са лажним шмеком воћним Обично остави мрљу У банчењима ноћним.
Чак и пијанац мрљав Уместо душевног мира Начисто буде брљав Кад брљу конзумира
Нема тог мокрог баџе Да је на метил имун Па од вештачке раџе Буде сув као лимун
А нису ретка стања Да фаца буде модра Па после таквог срања Алкос дође до одра
Лишена правних стега Ракијска банда моћна Раџу муља од свега Само да није воћна.
Нека отровна злоћа Тера лажне сељаке Да поред брда воћа Раџу праве од каке
Овде од памтивека Под тешком муком нашом Дан за правог човека Почне са првом чашом
Многа херојска дела У јеку ратних дана До неба су се пела Уз помоћ малигана
Па би се могло рећи Свакоме ко га дрви Да нам је пут ка срећи Крчен раџом у крви
Познато је и биће Редовно пити је лек А добро воћно пиће Човеку продужи век
Јер kaд се здраво пије Стигне се близу раја Уз Раџу из Ракије Бренду гледићког краја
Попут барске чапљице Крилат пивац сваки је Од чаробне капљице Ракије из Ракије
У прилог ове теме Додајем један редић Дошло је право време Да упознате Гледић
Иван Рајовић - пријатељ и манекен Ракије из Ракије
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
armin1
Zlatni član
Van mreže
Pol:
Starost: 48
JEDNOM CU BITI NAJBOLJI
|
|
« Odgovor #115 Poslato: 26. Decembar 2013, 23:34:15 » |
|
i ja sam se nesto razmisliao da izmedju dve vocke ubacim po jedan cokot vinove loze pa uz kolac. nije nesto puno al bi imao 600 cokoti sto vec nije za bacanje
|
|
|
Sačuvana
|
IMA TU NECEGA
|
|
|
strsljeen
Stariji član
Van mreže
|
|
« Odgovor #116 Poslato: 21. Avgust 2015, 16:10:29 » |
|
E-pakovanje enovitis U katalogu sam nasao pakovanja za 400l vina, jesu li istog sadrzaja kao ona za 200l?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
chuck
Mlađi član
Van mreže
Pol:
Starost: 46
|
|
« Odgovor #118 Poslato: 20. April 2017, 14:55:35 » |
|
Nek mi neko objasni ovu ludost naše industrije. Očićena a sa prvencom?!
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bistrica
|
|
« Odgovor #119 Poslato: 20. April 2017, 18:22:38 » |
|
Ovaj put nije do industrije nego do balkanskog novinarstva sa naglašenim akcentom na "stručno i objektivno". Normalno, svaka čast izuzetcima.
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem, osima ako je glagolski pridjev radni jednak nuli. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
|