Nisi razumio što me uopšte ne čudi.
Nacionalizam je opasna boljka koja otupljuje razum i čula pa čovjek počne vjerovati u nešto što nema nikakvih dodirnih tačaka sa zbiljom. Rakija isto kao i tvoj nick „Sofra“ dolazi na Balkan sa Turcima i njihovim osvajanjem naših prostora. Od tih vremena se počinje kod nas raditi destilacija i pravi se šljivovica u Bosni, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Kosovu, Albaniji pa se širi se na Sloveniju, Mađarsku, Češku…
Možemo li sada svi pojedinačno kod UNESCO podnijeti zahtjev za određivanje kulturnog naslijeđa? Normalno da možemo pa ćemo ga i dobiti, kao što je Bosna dobila za Lipicanera, i ko zna ko i za šta još, ili Srbija za šljivovicu Nije problem u dobivanju nego u lakrdiji hranjenja bolesne sujete koja nakon toga slijedi u režiji ortodoksnih nacionalista, i parola o nebeskim narodima čija postignuća nemaju granica.
Meni je to smiješno, mizerno, jadno pa na kraju i žalosno. Postaje mi i sve odvratnije kako takva nacionalistička propaganda sve više i više uzima maha. Ako nisi svjestan šta je nacionalistička propaganda obrazuj se malo. Pogledaj u historiji šta je to sve Gebels radio prije i za vrijeme Drugog svjetskog rata. Zaviri malo u nedavnu prošlost i propagandu Miloševića i Tuđmana kod agresije na Bosnu i Hercegovinu. Možeš i u sadašnjost i agresiju Rusije na Ukrajinu, ili bjelosvjetsku propagandu pod palicom Izraela sa njegovom agresijom i provođenjem aparfthejda na palestinskoj teritoriji. Imaš uostalom i Vučića svaki dan na televiziji pa ne možeš biti uskraćen nikako. Informacija je na pretek samo treba imati moć gledati svojim očima i imati čim procesuirati te podatke.