06. Oktobar 2024, 13:33:33 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 8 9 [10]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Ostalo  (Pročitano 103653 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Koristnik
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #135 Poslato: 21. April 2023, 18:30:52 »

Ljudi moji, kakvo vino prave u Slovačkoj, konkretno u Pezinku (blizu  Bratislave) bila sam u nekom Shaubmarovom mlinu https://www.daibau.sk/clanok/1018/schaubmarov_mlyn_v_pezinku_-_jeden_z_najvacsich_potocnych_mlynov_v_europe i odusevila se vinom! Sve preporuke
Pozdrav,
bas ljepo. Idem mozda iduci tjedan.
Ajde kazi koja je vinarija - nije valjda u mlinu bilo.
Mozda ovo https://www.zamockevinarstvo.sk/en/
Hvala
Sačuvana
sofra
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #136 Poslato: 05. Januar 2024, 03:16:10 »

Na Lipicanera kao UNESCO kulturnog naslijeđa Bosne i Hercegovine? Cheesy Ma ne, nego mi smiješno tome pridavati značaj. Čovječe pa ti se konji otkako su nastali na području današnje Slovenije u 16 vijeku gaje po gotovo cijelom kontinentu, a i šire.
Баш тако   Cheesy. И мени смешно да читав Свет користи и наравно производи ватромете петарде и којекаква чуда , безобразни Кинези хоће да кажу да су они први пронашли барут без обзира што га сада читаво човечанство користи.Баш су лицемерни као и овај случај са липицанерима   Cheesy.И наравно као Срби са својом шљивовицом у УНЕСЦО.  Cheesy
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #137 Poslato: 05. Januar 2024, 20:45:52 »

Nisi razumio što me uopšte ne čudi.

Nacionalizam je opasna boljka koja otupljuje razum i čula pa čovjek počne vjerovati u nešto što nema nikakvih dodirnih tačaka sa zbiljom. Rakija isto kao i tvoj nick „Sofra“ dolazi na Balkan sa Turcima i njihovim osvajanjem naših prostora. Od tih vremena se počinje kod nas raditi destilacija i pravi se šljivovica u Bosni, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Kosovu, Albaniji pa se širi se na Sloveniju, Mađarsku, Češku…

Možemo li sada svi pojedinačno kod UNESCO podnijeti zahtjev za određivanje kulturnog naslijeđa? Normalno da možemo pa ćemo ga i dobiti, kao što je Bosna dobila za Lipicanera, i ko zna ko i za šta još, ili Srbija za šljivovicu  Nije problem u dobivanju nego u lakrdiji hranjenja bolesne sujete koja nakon toga slijedi u režiji ortodoksnih nacionalista, i parola o nebeskim narodima čija postignuća nemaju granica.

Meni je to smiješno, mizerno, jadno pa na kraju i žalosno. Postaje mi i sve odvratnije kako takva nacionalistička propaganda sve više i više uzima maha. Ako nisi svjestan šta je nacionalistička propaganda obrazuj se malo. Pogledaj u historiji šta je to sve Gebels radio prije i za vrijeme Drugog svjetskog rata. Zaviri malo u nedavnu prošlost i propagandu Miloševića i Tuđmana kod agresije na Bosnu i Hercegovinu. Možeš i u sadašnjost i agresiju Rusije na Ukrajinu, ili bjelosvjetsku propagandu pod palicom Izraela sa njegovom agresijom i provođenjem aparfthejda na palestinskoj teritoriji. Imaš uostalom i Vučića svaki dan na televiziji pa ne možeš biti uskraćen nikako. Informacija je na pretek samo treba imati moć gledati svojim očima i imati čim procesuirati te podatke.  Smiley
Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem, osima ako je glagolski pridjev radni jednak nuli.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
sofra
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #138 Poslato: 06. Januar 2024, 06:47:40 »

Слажем се за ракију што се тиче наших простора и УНЕСЦО.Ово остало - Политика , ратови, национализам ме уопште не занимају.Познато ми је значење мог надимка или ника Smiley рођен сам у Босни тачније у Градачцу.Има прелепу кулу Хусеин-капетана Градашчевића.И радо свратим тамо кад год сам у прилици  Smiley У сваком случају желим ти свако добро Thumb
Sačuvana
Stranice: 1 ... 8 9 [10]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.02 sekundi sa 21 upita.