dioda
|
|
« Poslato: 14. Oktobar 2008, 23:54:08 » |
|
Ovih dana se pominje tamjanika na forumu pa me to podstaklo da otvorim ovu temu... Posto odavno imam zelju da probam to vino mogao bi mi neko preporuciti proizvodjaca/podrum koji proizvodi kvalitetnu tamjaniku, cisto da ne svrljam nego da ubodem kvalitet iz prve
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
cip
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
Starost: 66
OS: Windows XP Browser: Microsoft Internet Explorer 6.0
|
|
« Odgovor #1 Poslato: 15. Oktobar 2008, 10:16:05 » |
|
Da li neko zna gde se mogu kupiti sadnice crne tamjanike?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dioda
|
|
« Odgovor #2 Poslato: 15. Oktobar 2008, 12:27:10 » |
|
Cip, ova tema nema veze sa sadnicama vinove loze vec sa vinom koje se zove tamjanika! Osim toga vec si postavio isto pitanje u temi Kupovina grozdja i Diyavolo te uputio na rasadnik Bojoni... Razmisljao sam da li da obrisem tvoj post i obavestim te o razlozima na PP ali sam na kraju zakljucio da je mozda bolje ovako.. Molba za sve clanove - obratite paznju gde sta pisete i trudite se da se drzite teme da bismo ocuvali preglednost foruma i lakse pronalazili potrebne informacije!! Sad da se vratim na temu - ciju tamjaniku mi preporucujete
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
cip
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
Starost: 66
|
|
« Odgovor #3 Poslato: 15. Oktobar 2008, 19:31:39 » |
|
Od pocetka mog prisustva sam imao primedbu na recimo preglednost sajta . Tesko je razdvojiti teme i reci sta je to sto bi trebalo u posebnu temu? Ja sam amater i sve me interesuje: od sadnice, pa do samog postupka cedjenja i slicno. Niko mi nije odgovorio na moje pitanje za sadnice crne tamjanike? Bojoni to ne poseduje u stvarnosti za 2008god vec samo na sajtu.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
maki
Mlađi član
Van mreže
Pol:
Starost: 45
|
|
« Odgovor #4 Poslato: 01. Novembar 2008, 09:49:08 » |
|
Ja sam probao belu tamjaniku Vinarije Ivanovic i Vinarije Spasic. Obe su iz Zupe. Lepa vina, cena negde oko 500-600 din, ne secam se tacno. Kao i sve muskatne sorte mirise odicno, ali je meni malo nedostajalo tela u tim vinima, malo vise punoce. To je moj utisak, nisam vise kupovao.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dioda
|
|
« Odgovor #5 Poslato: 01. Novembar 2008, 10:14:59 » |
|
Neki dan sam gledao vina u Merkatoru, imaju Tamjanike iz Srbije i Makedonije ali jos nisam odlucio koju da uzmem Najvise hocu da je probam zbog muskatne arome, volim muskatna grozdja pa pretpostavljam da ce isti slucaj biti i sa vinima dobijenim od istih..
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
maki
Mlađi član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #6 Poslato: 01. Novembar 2008, 12:08:44 » |
|
Pa da svakako ce tamjanika posedovati musktne arome, lepo mirisati, ali od ovoga sto sam probao, svakom vinu je nedostajalo malo tela, malo vise punoce, jednom reciju malo vise ukusa. ILI da malo duze traju u ustima. Bas bih voleo da probam jednu tamjaniku sa malo boljim telom. Ako neko zna slobodno neka preporuci.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
peca50
Zlatni član
Van mreže
Pol:
Starost: 73
|
|
« Odgovor #7 Poslato: 01. Novembar 2008, 13:44:32 » |
|
Imao sam prilike da probam muskatna vina, ( a i da pijem) proizvedena u manjim podrumima, i u domaćinm uslovima, a probao sam i pio vina finalizirana i flaširana. Muskat otonel, muskat hamburg, tamnjanika, muskat italija.... sve su to vina, proizvedena korektno u domaćim uslovima, a još bolje u malim podrumima, i zajednička karakteristika im je izuzetno izražena aroma, punoća ukusa(buke), i onaj trag lepoga u ustima kad se popije. A što se tiče flaširanih, moram biti iskren, bez da bezveze pričam, ipak su sva flaširana blede kopije onoga što je izvorno proizvedeno. Bez obzira na cenu mnogi novi-stari, a već čuveni proizvođači i finalizatori vina, se nekorektno ponaašaju u smislu kvaliteta prema kupcima.
|
|
|
Sačuvana
|
Sve sto trazim od vina je da uzivam u njemu! Hemingvej
|
|
|
maki
Mlađi član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #8 Poslato: 01. Novembar 2008, 15:04:49 » |
|
Nisam bas probao mnogo dobrih vina iz domace radinosti, tj. malih podruma. Pre tu nailazim na losa vina i neuke vinare, koji dosta traljavo obaljvaju svoj posao, ako je suditi po njihovim vinima. Opet verujem, a i nailazio sam na male podrume koje dosta kvalitetno rade vina i zasluzuju svaku pohvalu. Ima svace ga. Ne znam, to su moja iskustva. A slazem se da ima i profesionalnih proizvodjaca koji bi mogli da povedu racuna o kvalitetu i standradizaciji svojih vina. E sada, treba pronaci proizvodjace vina, bilo oni veliki ili mali koji zadovoljavaju neke tvoje kriterijume i ta vina trositi
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
shuca
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #9 Poslato: 03. Decembar 2009, 16:53:55 » |
|
isto i mene muci.pio sam neku dobru temjaniku da ne kazem najbolju jer bolje nisam probao ali ne zadrzah flasu tj bio je ceo karton. od kupovnih da kazem ind najbolja je tikveska ali nije to to ako neko nadje iz nekog malog podruma neka javi jer bas mi prija to vino.nasto slicno a dobrog bukea je Mirna backa iz podruma Vindulo i nije skupa ali tamjanika je tamjanika
|
|
|
Sačuvana
|
bog je stvorio vodu, a covek vino!
|
|
|
skabeta
Stariji član
Van mreže
OS: Windows XP Browser: Microsoft Internet Explorer 7.0
|
|
« Odgovor #10 Poslato: 04. Decembar 2009, 20:45:09 » |
|
Bas bih voleo da probam jednu tamjaniku sa malo boljim telom. Ako neko zna slobodno neka preporuci.
Za makija Podrum Minic mislim da je dobra tamjanika /100 suza/ ima i kasna berba.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
mile
Stariji član
Van mreže
Pol:
Starost: 51
OS: Windows XP Browser: Microsoft Internet Explorer 8.0
|
|
« Odgovor #11 Poslato: 05. Decembar 2009, 19:41:55 » |
|
Tamjanika Tikveš ali pakovanje od 0,75l. Verujte mnogo je bolja nego pakovanje od 1l. Pio obe drastična razlika.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sale
Zlatni član
Van mreže
Pol:
Starost: 46
|
|
« Odgovor #12 Poslato: 05. Decembar 2009, 22:08:50 » |
|
Pio sam tamjaniku special selection 0,75 tikves.Fantasticna je.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
shuca
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #13 Poslato: 27. Decembar 2009, 10:30:58 » |
|
cuj pio, ma vodu nisam okusio od kako sam kupio 4 bidona po 5 lit za svetog nikolu i ostao je samo jedan pri kraju.ja ne mogu da ka\em da je extra ali je najbolja koju sam pio afala bogu dosta sam ih probao.ova tamjanika ima pravi i miris i ukus grozdja osim sto po meni fali malo punoce i jacine jer ja bas volim jaca vina ali posto nisam pravio vino od te sorte i ne znam da li moze da bude jace vino od nje ja sam ipak zadovoljniji od npr tikveske koja vec ima osobine ind vina.posto ne zanam da li smem da imenujem proizvodjaca to cu uciniti posto dobijem dozvolu od diode da ne bih krsio pravila.pozzzzz
|
|
|
Sačuvana
|
bog je stvorio vodu, a covek vino!
|
|
|
dioda
|
|