08. Oktobar 2024, 20:38:19 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Tamjanika  (Pročitano 52238 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
shuca
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #15 Poslato: 27. Decembar 2009, 11:58:47 »

samo da zavrsim sa ribom.trenutno su mi obaveze oko ciscenja lepe bele ribe  i par stuka jos se pracaju pa dok  su sveze da ih bacim na tiganj pa onda ladna tamjanika.javljam cim zavrsim nece ostati duzan obaveze.poooozzzz

----------edit-------------

evo konacno zavrsih sa ribom jos da vam dam podatke za tamjaniku.to je podrum ,,POPADIC,, D .RZANICA,ALEKSANDROVAC,   nemam tel ali cu se potruditi da i to nabavim.meni je vino odlicno a ukusi su razliciti pa ne snosim odgovornost ako neko nadje primedbe.cena je 150 din za lit
Sačuvana

bog je stvorio vodu, a covek vino!
Milan va
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Starost: 39

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #16 Poslato: 11. Maj 2010, 08:09:45 »

Stota suza -Podrum Minic-Tamjanika extra vergile Thumb
Sačuvana
CZKNB
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Starost: 58

czknb

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #17 Poslato: 28. Avgust 2011, 08:41:17 »

Vinarija Milosavljević
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #18 Poslato: 06. April 2014, 00:39:39 »

Hvala na divnim fotografijama, zaista su obogatile forum!!
Ako je bela tamjanika u pitanju, onda tek svaka čast.
Vinograd je odličan, i želim ti što kvalitetniji rod Thumb.
Najviše ponukan ovom lozarovom preporukom obradovala me je činjenica da sam na policama uočio i jednu Tamjaniku, pa sam večeras iskoristio priliku da se upoznam i sa tom sortom grožđa. Malo sam imao i sreće jer se radilo o skovinovoj temjanici, finest selection 2012., dobitniku dekanterove bronzane medalje i zlatne na Muscats du Monde. Izrazito pitko i harmonično vino, svijetlo žute boje, izuzetno prijatnog ukusa, mirisa marelice, zrele breskve i zove. Uravnoteženo s delikatnom kiselosti, diskretno izraženom mineralnom notom. Nešto blažeg do srednje teškog tijela, čisto, fokusirano, uz pun i sočan završetak. Izuzetno prijatno iznenađenje jer sam očekivao jaču muškatnu notu koju uvažavam ali baš i ne preferiram kao previše dominantnu. Ovako sam imao priliku uživati u nečemu za što mislim da posjeduje izuzetan potencijal, u varijacijama različitih oblika uzgoja i prerade. Tamjanika je sorta za koju definitivno vrijedi uložiti truda.  Thumb
Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem, osima ako je glagolski pridjev radni jednak nuli.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
ibrik
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #19 Poslato: 01. Maj 2019, 11:37:17 »

Tamnjanika. Omiljeno Brozovo vino. Ne znam ko je pravio to vino za njega, ako neko zna neka napise. Mozda bi se moglo nekako dokopati koje flase.
Probao sam ih puno. I uvek nasao neku manu. Obicno bi to bilo slabasno telo koje ni predivne arome nisu mogle da potpuno maskiraju. Kao kad bih u merlo dodao 1/5 vode. Dok jesenas moj prijatelj nije doneo flasu iz Zupe. Obisao je nekoliko podruma i kako mu pristojnost nalaze vratio se sa poklonom. Uspeo je da dobije par flasa iz kolekcije g. Spasica. Flasa bez etikete, bez kapice kao da je uzeta sa punilice. Kupaza tamnjanike i rizlinga. Evo, pocecu ko Aksentije kad je pisao testament: ovo pisem a ruka mi drhti. Toliko je to bilo dobro. Proslo je pola godine kako sam "skinuo" tu flasu, ne zelim da opisujem detalje po secanju. Reci cu vam samo: ako hocete da se na tren osecate kao Broz potrazite ovo vino  Grin
Sačuvana

Vinum bonum, pax in domum
kicca
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 49

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #20 Poslato: 01. Maj 2019, 15:20:18 »

Za moj račun jedini potencijal tamjanike je Loza. Inače od autoktonih sorti za moj račun samo Župljanka ima potencijal za nešto više a Smederevka i Prokupac mogu dati pošteno svakodnevno vino za srednju klasu( što je po meni dobro).
Sačuvana
blue_moon
Urednica

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #21 Poslato: 01. Maj 2019, 19:23:12 »

Za moj račun jedini potencijal tamjanike je Loza. Inače od autoktonih sorti za moj račun samo Župljanka ima potencijal za nešto više a Smederevka i Prokupac mogu dati pošteno svakodnevno vino za srednju klasu( što je po meni dobro).

Da,ali za moj ukus nekako muskantna.Ne kažem da je to mana samo ne volim muskantne tonove kod destilata.
A župljanku sam već razmišljala da probam kod destilata,kod vina ovdje na jugu ništa nisam primetila od onoga što kažu za nju da daje kod vina što ne znači da je na sjeveru drugačije.
Samo nisam imala prilike da probam vino od župljanke na sjeveru sem u kupažama.

Sačuvana

Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života.
Čehov
blue_moon
Urednica

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #22 Poslato: 01. Maj 2019, 19:44:42 »

Ne znam ko je pravio to vino za njega, ako neko zna neka napise.

Pa proleterijat,ko bi drugi. Grin
Sačuvana

Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života.
Čehov
ibrik
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #23 Poslato: 01. Maj 2019, 20:47:33 »

Proleterijat kazes? Dakle sada nemamo koga da pitamo na tu temu  Sad

Citat
kod vina ovdje na jugu ništa nisam primetila od onoga što kažu za nju da daje kod vina što ne znači da je na sjeveru drugačije.
Potpuno je isto i na severu. Jos nisam nasao vino od zupljanke da bih ga pozeleo za svoj podrum. A pio sam neke fine kupaze. Odprilike je za to i projektovana: visoko rodna, secera nakupi i preko 20% i ukupne kiseline oko 10g/l. Ipak je od tih "novih" sorti Morava pokazala najvise. Probao sam vino od vecine tih novih sorti. Interspecija sorte su mi bile posebno zanimljive. Panonia, Petra, Morava, Neoplanta, Zupljanka. Samo je vino od Morave ostavilo utisak stvarno dobrog, vrhunskog vina.
Sačuvana

bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #24 Poslato: 01. Maj 2019, 21:03:41 »

Citat
Proleterijat kazes? Dakle sada nemamo koga da pitamo na tu temu
Ne boj se postoje i pisani tragovi koji živopisno oslikavaju napore „sveukupnog“ proleterijata u sličnim situacijama.

Nikita Hruščov je pri prvoj posjeti americi odveden da vidi njihovu proizvodnju viskija. Sve su mu pokazali i sve ispričali, bio je zadivljen.
Na kraju je rekao: "Razumijem sve, imate izvrsnu proizvodnju, luksuzno piće, ali jedino što ne mogu shvatiti je zašto trošite tako kvalitetan kukuruz na proizvodnju alkohola. Naši sovjetski naučnici su odavno naučili da prave alkohol iz pokvarenog krompira i trulog zrna žitarica.“  Cheesy

Boraveći na forumu i sličnim mjestima duže od deset godina imao sam priliku uočiti da duh "proleterijata" jako teško odumire. Bar u segmentu kvaliteta rakije i vina. Ostala priča je mnogo kompleksnija i ne bavimo se njome.  Grin
Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem, osima ako je glagolski pridjev radni jednak nuli.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
blue_moon
Urednica

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #25 Poslato: 01. Maj 2019, 22:46:31 »

Probao sam vino od vecine tih novih sorti. Interspecija sorte su mi bile posebno zanimljive. Panonia, Petra, Morava, Neoplanta, Zupljanka. Samo je vino od Morave ostavilo utisak stvarno dobrog, vrhunskog vina.

Mora da je zanimljiva,jer jedan od roditelja je rajnski rizling.Ja nisam probala te sorte mada sam dobila preporuku za Moravu vinarije Jelić.
Nikako da mi se ukaže prilika.

Što se župljanke tiče ja ne znam kako kod opisa njenog vina često naidjem na podatak da ima zelenkasto-žutu boju kad kod šire koliko god truda uloženo kod ove ovdje nekako bježi na oranž. Smiley Ili je do gena,ili podneblja.
Ali,zelenkasto-žuta nikad bila nije.
Sačuvana

Čehov
ibrik
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #26 Poslato: 01. Maj 2019, 23:20:48 »

Sigurno je ta boja od viska sunca, one zeleno-zute su sa Fuske gore  Cheesy
I Morava vinarije Despotika je dobra. Ako ne mozes da dodjes do Jelica pokusaj sa Despotikom.
Sačuvana

blue_moon
Urednica

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #27 Poslato: 01. Maj 2019, 23:29:46 »

Sigurno je ta boja od viska sunca, one zeleno-zute su sa Fuske gore  Cheesy
I Morava vinarije Despotika je dobra. Ako ne mozes da dodjes do Jelica pokusaj sa Despotikom.

Pa sad,taj višak sunca ne škodi drugima,samo njoj ako je do njega. Grin

Despotika?Malo im ne neobičan repertoar vina,trag,svedok,zmajeviti,znamen,nemir.
Ne znam baš kuda sve to može odvesti. Cheesy

Nisam ih još srela na salonima,jer tu jedino se i susrećem sa vinarijama iz srbije,ali staviću na spisak. Smiley
Sačuvana

Čehov
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.098 sekundi sa 21 upita.