Maggicni
Stariji član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #45 Poslato: 07. Novembar 2019, 21:54:07 » |
|
Koliki je problem prilagoditi vinsko prohromsko bure za skladištenje rakije i šta bi konkretno trebalo uraditi od intervencija.Ja se nisam nikada susretao sa time pa ako neko ima iskustva molio bih za info?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #46 Poslato: 07. Novembar 2019, 22:02:33 » |
|
Inertni materijal, kao i staklo. Bitno je samo da nije otpražnjen zbog kiseonika, kao i u staklu. Svakako bolje nego loše bure za odležavanje.
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
Maggicni
Stariji član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #47 Poslato: 07. Novembar 2019, 22:11:27 » |
|
Karakteristike materijala su mi poznate nego ne poznajem konstrukciju vinskih buradi, da li se vinsko bure može hermetički zatvoriti kada se izvadi plivajući poklopac tj da li je onaj gornji poklopac samo zaštita od prašine ili zaista dihtuje bure?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #48 Poslato: 07. Novembar 2019, 22:15:41 » |
|
Ok, sad shvatam. Ne smeš imati propusta, postoje neke gume baš za takve inox sudove koje se postave na poklopac da uopšte nema dodira sa kiseonikom. Ovako izgleda.
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
Maggicni
Stariji član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #49 Poslato: 07. Novembar 2019, 22:19:59 » |
|
E, to me zanimalo, znači postoji recimo dihtung koji služi namenski da se vinsko inox bure može hermetički zatvoriti gornjim poklopcem ako neko to želi.Da li je to tačno tumačenje
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #50 Poslato: 07. Novembar 2019, 22:21:16 » |
|
Evo, postavila sam ti sliku. Kod takvih sudova je neophodno, jer ima lufta.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Maggicni
Stariji član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #51 Poslato: 07. Novembar 2019, 22:26:01 » |
|
Pa to kao da je bure navuklo kapu ne želim da mračim ali mi ta guma ne deluje baš ubedljivo, jel to neko probao?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #52 Poslato: 07. Novembar 2019, 22:29:28 » |
|
Jesam ja, na 1500lit. Nije mi se baš dalo da destilat bude samo "poklopljen" kao u šerpi.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Maggicni
Stariji član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #53 Poslato: 07. Novembar 2019, 22:31:55 » |
|
Vidi, to poredjenje sa šerpom i meni palo na pamet ali ako tvrdiš da je tebi radilo na toj količini možda i probam.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #54 Poslato: 07. Novembar 2019, 22:33:43 » |
|
Pa u ovom slučaju, guma je "zaštita", kad već nemaš inox sud drugačije konstrukcije.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Vladimirl
Zaslužni član
Van mreže
Starost: 52
|
|
« Odgovor #55 Poslato: 08. Novembar 2019, 07:24:26 » |
|
A koliko bure za vino imas?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Maggicni
Stariji član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #56 Poslato: 08. Novembar 2019, 08:10:08 » |
|
Nude mi dva komada, jedno od 500l i jedno od 300.Zbog slabog korišćenja idu na prodaju a pošto ja jurim sve buriće jer nemam ništa rekoh da vidim ima li smisla...
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #57 Poslato: 08. Novembar 2019, 09:45:22 » |
|
Ko je proizvođač?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Maggicni
Stariji član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #58 Poslato: 08. Novembar 2019, 11:47:27 » |
|
Bio sam danas u poljo. apoteci da kupim jedan stakleni balon i rekoh kada sam već tu da bacim oko na inox vinsku burad možda prelomim.Elem, tako ja zatražim jedno bure da vidim, oni me lepo odvedu do istog i kažu "evo to je to" kad ja malo bolje pogledam ono uopšte nije bure nego je stvarno "to", rekoh šta vam je ovo dole, pa kažu plivajući poklopac, meni je to izgledalo kao lim za poklapanje stočne hrane ali ajde.Sve u sve to je inox lim u najbolju ruku za oluke mada bi i to bilo na granici, da ne kažem sa majstorske strane užasan rad, nisam siguran ni kako se vari tako tanak materijal tako da ću pogledati i ponudjenu burad ali ako su kao ova u poljo. apoteci neću da vučem smeće kući.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #59 Poslato: 08. Novembar 2019, 12:38:52 » |
|
Nemam problem sa imaginacijom,ali zaista mi je teško da zamislim o čemu govoriš. Ako je nekvalitetan inox i nešto "sklepano" tek onako,bolje uzeti staklo.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|