kazanpasa
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #165 Poslato: 06. Decembar 2010, 21:45:29 » |
|
Mislim da je dobra ideja sa grijacom od ves masine .Slicne drijace i mecu u kazane.Sto se maksimalnog refluksa tice ima efikasnijih nacina nego alambic mada moram priznati da mi se i taj na slici svidja.
|
|
|
Sačuvana
|
Osim pameti sve se može odglumiti.
|
|
|
vin@r
Mlađi član

Van mreže
OS:  Windows NT 6.1 Browser:  Microsoft Internet Explorer 8.0
|
 |
« Odgovor #166 Poslato: 06. Decembar 2010, 22:29:16 » |
|
Pa dobro Kazanpaso, mozes mi poslati skicu ili sliku za neka bolja resenja o refluksu, mozda se i odlucim za neku od tvojuh ideja
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
vin@r
Mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #167 Poslato: 07. Decembar 2010, 10:52:05 » |
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dunavko
Neaktivni član
Van mreže
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 8.0
|
 |
« Odgovor #168 Poslato: 12. Januar 2011, 21:12:22 » |
|
nisam odeleo posle ovakve interresantne teme da sa ne javim i da pozdravim sve entuzijaste u novoj godini i da im dam jedan link gde se mogu naci skoro svi odgovori na neke nejasnoce koje je javljaju pri radu sa destilacijom.ako sam nekom pomogao na ovaj nacin,a sasvim sigurno da ce svako naci nesto za sebe i to toliko detaljno i jasno,ako se nekad sretnemo u zivotu mogao bi da me pocasti sa casicom rakije,po mogucstvu od sljive ranke,koja je po meni kraljica svih rakija na svetu.a ako me ne nadje neka pocasti nekog drugog umesto mene,necu se ljutiti.Evo linka,to je ruski sajt zato je i lepo objasnjeno: http://alcoholclub.narod.ru/drinks/samogon_apparat2.htmlNAZDAROVLJE!!!
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
kazanpasa
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #169 Poslato: 12. Januar 2011, 23:42:58 » |
|
Taj link ti se neda otvoriti.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #170 Poslato: 13. Januar 2011, 00:07:06 » |
|
Kod copy-paste je ispustio www., pa bi ispravno napisan link trebao biti ovakav. http://www.alcoholclub.narod.ru/drinks/samogon_apparat2.html
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
kazanpasa
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #171 Poslato: 13. Januar 2011, 07:05:21 » |
|
 Ovo na slici je aromatizator koi sam napravio i naravno testirao.Ako je netko zainteresovan za aromatiziranje rakije?Treba da si napravi ovakav aromatizator.Ja sa s njime radio rakiju od kajsija ,naravno kajsije sam stavio u kazan,u aromatizator sam nasuo vrecicu suhi kajsija,kroz njih je prolazila alkoholna para i aromatizirala se.Na izlazu je isla bistra bezbojna rakija,ali sa prepoznatljivim (preljepim) mirisom kajsije.Drugu turu sam radio sakupio patoke sto sam imao ,u aromatizator sam nasuo suhe grozdjice i preko njih nasuo 20 g anisovog sjemena.Naravno dobio sam preljep napitak .Bistar i po mirisu i okusu ka bronhi bomboni.Kad ga pomjesam sa vodom da ga razblazim ostaje i dalje bistar a nepobjeli kao mastika.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
kazanpasa
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #172 Poslato: 13. Januar 2011, 07:51:10 » |
|
 Uvjek problemi sa vodom,vodenim hladjenjem i grijanjem.Doso sam na ideju o ovako necemu pa me interesuje vase cijenjeno misljenje.Na slici mozete vidjeti da se grije na struju i takodjer se rashladjuje na struju (pomocu zracnog ventilatora).Moje je misljenje da bi to moglo da funkcionise,mozda bi destilat bio malo topliji ,a mozda i nebi.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
vin@r
Mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #173 Poslato: 17. Januar 2011, 15:51:25 » |
|
Mislim da moze, ali koliko se ja razumjem, ako se koristi vazdusno hladjenje povrsina koja se hladi trebalo bi da bude sto veca, primjer hladnjak od automobila... dali se to moze postici u ovom slucaju???
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
kazanpasa
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #174 Poslato: 17. Januar 2011, 23:32:20 » |
|
Mislim da moze, ali koliko se ja razumjem, ako se koristi vazdusno hladjenje povrsina koja se hladi trebalo bi da bude sto veca, primjer hladnjak od automobila... dali se to moze postici u ovom slucaju???
Vjerovatno si u pravu,ali ja mislim da bi ovaj nacin zadovoljio potrebe.Neradi se o velikim kolicinama pa tako nebi ni velika kolicina pare prolazila i mislim da bi je uspjesno kondenziralo.Naravno rakija bi tad bila toplija negoli je to obicaj,ali ja tu nevidim veliki problem.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
vin@r
Mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #175 Poslato: 18. Januar 2011, 16:09:37 » |
|
Dobro, ali ako planiras da koristis vazdusno hladjenje preporucujem ti da tako hladis vodu koja prolazi kroz kondenzator, a imas i mogucnost da to cinis malo dalje od kondenzatora...
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
kazanpasa
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #176 Poslato: 19. Januar 2011, 23:02:50 » |
|
Nesto mislim,ako bi umjesto te centralne posude za paru ugradio spiralu.Tako bi zrak pirio izmedju i lakse rashladjivao .
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bane30
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 49
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 8.0
|
 |
« Odgovor #177 Poslato: 20. Januar 2011, 06:40:15 » |
|
A moze li se suvo voce ubaciti u samu parovodnu cev? T.j. da li bi sta smetalo samom procesu pecenja?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
kazanpasa
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #178 Poslato: 20. Januar 2011, 07:29:59 » |
|
Naravno da moze,ali je prilicno neprakticno i naravno mora se paziti da se nezacepi odvodna cijev.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
kazanpasa
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #179 Poslato: 20. Januar 2011, 07:34:54 » |
|
Evo jos jedna ideja mozda jednostavnija vam za napraviti .  Uploaded with ImageShack.us
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|