30. Oktobar 2025, 09:19:44 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 3 4 [5]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Stone sorte  (Pročitano 107826 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
PAROBROD
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #60 Poslato: 06. Oktobar 2013, 21:50:19 »

ove godine sam kupio grozdje sorte Strašenski po ceni od 20 dinara za kilogram covek mi je rekao da mu se isplati da prodaje i po toj ceni jer nije stigao da obere koliko je rodilo , grozdovi su na oko lepi i krupni , rastresiti u pitanju je crno grozdje stona sorta , medjutim po sirometru je pokazivalo 13 i to definitivno nije valjalo pa sam odustao od vina i odlucio da sve smuljam u kominu.Cak je i komina bila gusta da je nisi mogao promesati motikom pa sam dolio vode.Tako da je na oko lepo i u masi dobro ali slabog je kvaliteta a ukus je neutralan nikakav.

Cry
Sačuvana
PAROBROD
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #61 Poslato: 07. Oktobar 2013, 23:58:44 »

Moldova je moj odgovor na ovu temu , mada imam i neko belo grozdje bez semena krupno , ne znam koji je to hibrid prelepo je za jelo , a sto se tice vina moze se mesati - vrsiti kupaza sa vinskim sortama .
Sačuvana
nesaszkr
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #62 Poslato: 13. Oktobar 2013, 22:47:13 »

Posadio sam 2011  godine  3 gize ove sorte  sad je rodilo prvi put  i to obilno,,rano stize i za jesti je odlicno,,odusevljen sam grozdovi su veliki i krupni,a zrno  veliko  a semenka jedna i to sitna  a neko zrno i nema semenku,,sto me odusevilo,,,, znaci ima samo jednu malu semenkicu,nisam verovao.Kad se jede osetis nekako da je puno mesa,nekako zasiti,  dok sorta karmen  isto rano stize a ono samo voda u zrnu,,veliko i krupno ali samo voda i bez neke slasti.
Sačuvana
nenadbg
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Mac OS X
Browser:
Safari

« Odgovor #63 Poslato: 21. April 2014, 17:42:45 »

Ja sam posadio ovu sortu pre dve godine,jos nisam imao roda mozda bude ove godine whistlefly. Inace nisam neki poznavalac ove sorte,pa i mene zanima dali ima neko na forumu ovu sortu i kako je odrzava? Pozdrav.
Sačuvana
dugi68
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #64 Poslato: 21. April 2014, 17:55:13 »

koju gustinu sadnje je naj optimalnije u zasadu za Moldovu tj.koliki je njaj optimalniji razmak izmedju  kalemova

optimalni razmak je direktno vezan uz uzgojni oblik. ako ideš na jednokraki (jednogubi) gijo manji je razmak nego kada ideš na dvokraki. malo proguglaj uzgojne oblike za stolne sorte pa će ti slika odmah biti čista  Thumb
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.084 sekundi sa 22 upita.