03. Decembar 2024, 17:51:22 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Moje omiljene čaše  (Pročitano 73834 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Poslato: 09. Jun 2012, 16:52:21 »

Moje omiljene čaše, za rakiju.

Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
jagnjilac
Prijatelj foruma

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 63

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #1 Poslato: 09. Jun 2012, 16:58:05 »

Meni je ova prva najomiljenija. Kada u nju naspem rakiju, uzivam u mirisu i zao mi je da je ispijem.
Sačuvana

Jelo je potreba, a razumeti se u jelo i pice predstavlja umetnost
jon
Administrator

Van mreže Van mreže

Starost: 57

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 9.0

« Odgovor #2 Poslato: 09. Jun 2012, 17:33:17 »

Ovisno od raspolozenje i vidove rakije odabirem svoju casu.Evo par mojih omiljenih casa:

Prva je neprevazidjen dizajn za vocnu rakiju!
U zadnju sipam dobro ohladjenu rakiju(zitnu rakiju) a i casu potopim u vodu i stavim je u zamrzivac da se zaledi.
Sačuvana

Investicija u znanje jos uvjek donosi najbolju kamatu.
jagnjilac
Prijatelj foruma

Van mreže Van mreže

Starost: 63

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #3 Poslato: 09. Jun 2012, 23:47:39 »

Jon, znam za ovu prvu, to je Riedel, rucni rad. Jedan komad kosta 52 Eur. Pa iz nje mozes da degustiras samo dok si trezan. Ako te malo uhvati, moras da nastavis sa drugom casom - jeftinijom. Cheesy
Sačuvana

Jelo je potreba, a razumeti se u jelo i pice predstavlja umetnost
jon
Administrator

Van mreže Van mreže

Starost: 57

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 9.0

« Odgovor #4 Poslato: 10. Jun 2012, 01:10:42 »

Thumb Tako je!Slazem se, pa zato  za takve situacije ja predlazem ovaj godinama provjeren model:

Ergonomicna je, ne kliza lako iz ruke ,trpi lupanje po stolu i lakse padove sa visine i kosta manje od eura!  Cheesy
Sačuvana

Investicija u znanje jos uvjek donosi najbolju kamatu.
dejanpejcic
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 15.0.1

« Odgovor #5 Poslato: 22. Septembar 2012, 12:09:46 »

Da li, mozda, neko od vas ima savet gde da potrazim/kupim case kao u prvom postu u ovoj temi? Iako sam dosta prodavnica obisao do sada (u prethodnih 7-8 godina, od kada se interesujem za "dobru kapljicu" i koktele) i znam sto-sta o casama, ili nisam uopste nailazio na takve case, ili su - u retkim prilikama kada ih bude u prodavnici - zaista prilicno bile skupe. Zivim u Nisu, tako da sam tu najvise prodavnica i obisao Smiley

Pitanje za poznavaoce: kolika je razlika u "uzitku" u rakiji, kada se ispija iz takvih casa i kada se ispija iz "balon" casa za brendi?
Sačuvana

Koktel Bar - najbolji domaći sajt o koktelima
igi
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 24.0

« Odgovor #6 Poslato: 24. Oktobar 2013, 13:19:10 »

Da li, mozda, neko od vas ima savet gde da potrazim/kupim case kao u prvom postu u ovoj temi? Iako sam dosta prodavnica obisao do sada (u prethodnih 7-8 godina, od kada se interesujem za "dobru kapljicu" i koktele) i znam sto-sta o casama, ili nisam uopste nailazio na takve case, ili su - u retkim prilikama kada ih bude u prodavnici - zaista prilicno bile skupe. Zivim u Nisu, tako da sam tu najvise prodavnica i obisao Smiley

Proizvodjac Bormioli Rocco,model Riserva Grappa Glass,otprilike kao zadnja na trecoj slici prvog posta. 6 kom oko 12 eura u Palmanova outlet vilaggeu u Italiji.

Korekcija citata.
Sačuvana
shonepa
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 43

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #7 Poslato: 28. Novembar 2015, 10:28:25 »

Da dignem temu iz mrtvih  Laugh
Do skora nisam imao pojma da oblik čaše može da utiče na užitak ispijanja rakije(za vino jesam)... slučajno sam kupio na buvljaku od roma što donose robu iz Austrije, Nemačke neke čaše što baš podsećaju na prvu omiljenu Bistricinu. Nove u kutiji za 300din 6kom, "de kuyper" za likere piše da su...
Takođe sam viđao i Jonovu omiljenu, što kaže da košta tako mnogo, oni ih prodaju po 50din za kom...doduše, nisam naleteo na pakovanje, nego na komad, polovne... Ali koliko već sutra, kupiću jednu za probu  Smiley
Takođe, ima toliko različitih, ali retko ceo set...
SIguran sam da se mogu naći i na bubanj potoku i najlonu NS i svim sličnim mestima. pa kome nije neprijatno da pije iz polovne čaše.....
Sačuvana
blue_moon
Urednica

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #8 Poslato: 04. Januar 2018, 22:29:59 »

Postoje jeftinije varijante ove čaše za grappu kako negde ima naziv.Ja sam našla nešto ovako za par evra..
https://i.imgur.com/dw3nWXN.jpg

A inace za vino onu standardnu..(dok nisam nasla ovu prethodnu bila je dobra i za rakiju,mada i sada je nekad koristim)
https://i.imgur.com/ZZi16mK.jpg

(ovo se sve odnosi na degustaciju ofkors  Grin )
Sačuvana

Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života.
Čehov
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.053 sekundi sa 21 upita.