Mladen81
Mlađi član
Van mreže
Pol:
Starost: 43
|
|
« Odgovor #15 Poslato: 07. Avgust 2013, 10:32:59 » |
|
Zna li neko gde se u Beogradu moze kupiiti Tlos alkoholometar?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bak01
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #16 Poslato: 08. Avgust 2013, 07:52:30 » |
|
U merkuru na bezaniskoj kosi
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
jakovljevic79
Mlađi član
Van mreže
Pol:
Starost: 45
|
|
« Odgovor #17 Poslato: 29. Oktobar 2013, 22:01:36 » |
|
Sta pokazuje leva kolona na donjem delu ovog alkoholmetra?Desna strana pretpostavljam da pokazuje temperaturu.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
peca50
Zlatni član
Van mreže
Pol:
Starost: 73
|
|
« Odgovor #18 Poslato: 29. Oktobar 2013, 22:50:17 » |
|
korekciju na odstupanje od optimalne temperature pri merenju
|
|
|
Sačuvana
|
Sve sto trazim od vina je da uzivam u njemu! Hemingvej
|
|
|
bistrica
|
|
« Odgovor #19 Poslato: 29. Oktobar 2013, 22:55:26 » |
|
Ima logike. Peco šta je to? Možda neki ruski alkoholmetar? Izgleda da je baždaren na 12 stepeni.
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem, osima ako je glagolski pridjev radni jednak nuli. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
jakovljevic79
Mlađi član
Van mreže
Pol:
Starost: 45
|
|
« Odgovor #20 Poslato: 29. Oktobar 2013, 23:04:54 » |
|
Ako mi pokazuje 45 na gornjem delu a u levoj koloni 2 iznad nule to znaci da je jacina 43 stepena. Da li sam u pravu?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bistrica
|
|
« Odgovor #21 Poslato: 29. Oktobar 2013, 23:22:57 » |
|
Jesi.
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem, osima ako je glagolski pridjev radni jednak nuli. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
rnovak
Stariji član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #22 Poslato: 07. Novembar 2013, 09:41:00 » |
|
Ovaj alkoholmetar sam dobio na poklon. U donjem dijelu je termometar sa skalom koja nije u stupnjevima C, nego u Réaumur-ovoj skali - http://en.wikipedia.org/wiki/R%C3%A9aumur_scale Baždaren je na 12,5 stupnjeva R, a pokazuje postotak alkohola od 0 - 65%. (Također ima svoju drvenu kutiju, kao i moštomjer čije sam slike postavio.) Da li netko zna više o ovom alkoholmetru - koliko je star, pouzdan i sl...
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bistrica
|
|
« Odgovor #23 Poslato: 07. Novembar 2013, 10:46:57 » |
|
Može biti jako star, a pouzdanost možeš provjeriti uporedivši ga sa nekim tlosovim alkoholmetrom. Nema razloga da ima odstupanja ako se nije desilo neko oštećenje.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Robert
Stariji član
Van mreže
Pol:
Starost: 47
|
|
« Odgovor #24 Poslato: 12. Novembar 2013, 14:12:30 » |
|
Zavisi koji je proizvođač. Tlos je jako kvalitetan i precizan. Kod Duvančića je solidan širometar, a za alkoholmetar bar meni nije prihvatljiva ona neodgovornost i greška u startu kada je pogrešno označio baždarenu temperaturu.
Sticajem okolnosti, "drugar" iz TLOS-a koji me je pratio i merio rakiju proteklih 7 godina, nije više sa nama na moju veliku žalost. U subotu mi je ispao iz ruke... Ovo je drugi za proteklih deset godina. Iznenadio sam se nad ćinjenicom da je u Zrenjaninu opšta nestašica alkoholometra. Gledao sam malo po internetu i kod nas u Srbiji se sada nude neki italijanski, Duvančić i neki domaći. Ne vidim da iko nudi TLOS-ove... Šta se zna, da li TLOS još uvek proizvodi? Ima li merača u Zagrebu? Kako nemam baš vremena da naručujem i čekam merače iz Francuske (mada ću to uraditi), naručih i sutra mi stiže Duvančićev sa termometrom. Kako da proverim da alkohometar pokazuje prave vrednosti? Imate neki praktičan savet?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bistrica
|
|
« Odgovor #25 Poslato: 12. Novembar 2013, 16:44:00 » |
|
Znam da su bili u stečaju prije neke dvije godine, ali se i dalje mogao kupiti alkoholmetar u centralnom skladištu u krugu tvornice. Sada mislim da je to gotovo.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Kanački
Mlađi član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #26 Poslato: 03. Decembar 2013, 23:20:25 » |
|
moram da postavim jedno , mozda glupo ,pitanje ... sta znaci to kad je alkoholmetar bazdaren na 15, 20 stepeni ? i kako da znam na koliko je bazdaren alkoholmetar koji posedujem ?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
jon
|
|
« Odgovor #27 Poslato: 03. Decembar 2013, 23:38:18 » |
|
Pogledaj sta ti pise na alkoholometar. Na skoro svim pise na koju temperaturu su bazdareni.Ako ti je na 20 C, tada na toj temperaturi ti pokazije pravu jacinu alkohola. Moras uzeti i termometar da bi izmerio temperaturu destilata. Ako je temperatura veca ili manja od bazdarene temperature alkoholometra,moras koregirati ocitanu jacinu na tabelama za korekciju jacine sprema temperaturi. Imas sve potrebne tabele na forumu.
|
|
|
Sačuvana
|
Investicija u znanje jos uvjek donosi najbolju kamatu.
|
|
|
Kanački
Mlađi član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #28 Poslato: 03. Decembar 2013, 23:47:15 » |
|
hvala na objasnjenju skinuo sam tebele koje ste postavili u ovoj temi , na prosloj strani
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
tatkodvd
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #29 Poslato: 20. Novembar 2014, 09:43:40 » |
|
Da li je neko skoro kupovao Alkoholmetar sa termometrom ili zna da ima u nekoj radnji (može i Hrvatcka i Srbija), Pod uslovom da nije onaj od Duvančića jer mi se nikako ne sviđa što je baždaren na 20 stepni. Takođe ima i onih TLOS od 18 cm dužini, pa im je skala jako sitna. Najviše bi mi odgovarao onaj TLOS-ov, što je baždaren na 15 stepini i ukupne dužine čini mi se da je oko 35 cm, ako bi se mogao naći. Takođe me interesuje kakav je ovaj http://www.kupindo.com/Za-masine-i-alate/19815033_Alkoholmetar-grad-za-rakiju-sa-term-0-72-vol-MN
|
|
|
Sačuvana
|
Budimo dobri domaćini
|
|
|
|