chadjo
Mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #915 Poslato: 19. Maj 2019, 10:37:00 » |
|
Drugari, jel' moze mala revizija pre porucivanja kazana. Hteo bih da korigujem nesto ako je potrebno pre nego sto ugovorim izradu: 1. Kapacitet 400l 2. Dno 6mm 3. Stranice 3mm 4. Poklopac i kapa 2mm 5. Dimenzije otvora 40cm 6. Visina kape 90, prosirenje pecurke 60cm 7. Duzina parovodne cevi od krivine do krivine 4m, precnik fi52 8. Tabarka 900l, hladnjak kondenzator 40l
Ukoliko sam nesto promasio molim Vas za sugestije.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #916 Poslato: 19. Maj 2019, 17:34:33 » |
|
U okviru si sa svim, jedino još na dnu kazana malo podići debljinu bakra. Poželjno je 8 mm za tu zapreminu kazana.
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
chadjo
Mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #917 Poslato: 19. Maj 2019, 17:58:37 » |
|
U okviru si sa svim, jedino još na dnu kazana malo podići debljinu bakra. Poželjno je 8 mm za tu zapreminu kazana.
Veruj da mi je to bila prva zelja, ali barem kod ovih nasih vojvodjanskih majstora nijedan nije hteo da to uradi bez obzira na doplatu. Maksimum sa kojim zele da rade je 6mm uz sva uveravanja da je to dovoljno. Pokusacu ponovo pa sta bude...
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Stojkela
Mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #918 Poslato: 20. Jul 2019, 21:12:30 » |
|
Pozdrav. sutra treba da pecem rakiju neku od vina sto mi ostalo i kajsiju.. bio sam danas da dogovaram i primetio sam na otvoru kazana za lulu(razdvojen stoji)da ima plavkaste prasine,kao bakarni hidroksid otrov za prskanje9mozda je to oksidacija bakra ili sta je vec vrv je lose) vec sam isplanirao sutra ja to da operem,covek ciji je kazan je star.
Da li je dovoljno voda cetka i crevo,ili da koristim neke limunske kiseline ili sodu bikarbonu???citao sam pre ali sad bas ne mogu da nadjem kako to da uradim. drugo pitanje,ja sma stavljao vinobran u vino,el ima neke sanse necim da ga uklonim pre pecenja,ili da se pomirim sa sudbinom da ce mi bili losiji vinjak???
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #919 Poslato: 20. Jul 2019, 21:59:42 » |
|
To za bakar je normalna stvar, samo treba da ga prodješ destilacijom na vodenoj pari, a kasnije u toku destilacije držiš gazu preko prihvatne posude.
Koliko sumporisano vino? I zašto si riješio da ga destilišeš kad mu prvenstvena namena nije za destilaciju? Postoji postupak sa peroksidom, ali i nije garancija pri tom je peroksid agresivan.Posebno na kazanu nije dobro destilisati sumporisano vino jer to neizbježno prelazi u destilat što se može osjetiti na mirisu koji potiče od merkaptana a i utiče loše na fine slojeve bakra jer reaguje sa njim.
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
Stojkela
Mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #920 Poslato: 20. Jul 2019, 23:08:11 » |
|
Vino je 1 sumporisano vinobranom nakon prvog pretakanja. Sad mi je podrum zagrejan I ne mogu odrzati 12 stepena,prosek je 20tak,pokvarice se. To I nije strasno,samo 100l imam da destilisem. Vise me je bunio Taj plavicast talog,to za gazu nisam znao. Hvala na informaciji,najbitnije mi je bilo zbog kajsije...
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #921 Poslato: 20. Jul 2019, 23:40:49 » |
|
Odradi destilaciju na vodenoj pari i izmedju prve i druge destilacije,kao i izmedju ove dvije destilacije obavezno.
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
Peps
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #922 Poslato: 01. Avgust 2019, 17:44:21 » |
|
Kupio sam nov kazan. Prije nego sam počeo sa destilacijom kljuka sam nasuo u kazan vodu i pustio da se destilise nekih pola sata do sat. Jeli to ok ili sam možda trebao još nešto da uradim? Pošto kada sam krenuo sa destilacijom kljuka meka rakija mi je bjelicaste boje.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #923 Poslato: 01. Avgust 2019, 18:50:55 » |
|
Trebao si uraditi klasično čiščenje sodom odmah pošto si ga kupio.
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
Peps
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #924 Poslato: 01. Avgust 2019, 19:39:32 » |
|
Mogu li sad to da uradim? Ako može neki link za taj postupak.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #925 Poslato: 01. Avgust 2019, 19:50:04 » |
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Peps
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #926 Poslato: 01. Avgust 2019, 19:54:39 » |
|
Hvala 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
chadjo
Mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #927 Poslato: 16. Avgust 2019, 10:49:05 » |
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Goja
|
 |
« Odgovor #928 Poslato: 16. Avgust 2019, 10:52:47 » |
|
Odlično izgleda,ali obavezno stavi motor,prosto je nezamenjliv
|
|
|
Sačuvana
|
MERAK NEMA CENU
|
|
|
chadjo
Mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #929 Poslato: 16. Avgust 2019, 11:04:40 » |
|
Svakako ,vec je kupljen motor reduktor, ali cekam remenice i ugradnju kazana kod mene ... pisacu u narednim mesecima koji slede. U planu je i automatizacija regulacije plamena plinskog gorionika spram protoka destilata na izlazu kao i rashladjivanja vode.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|