26. Oktobar 2025, 22:43:59 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 85   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Kazan za rakiju  (Pročitano 1087778 puta)
Zvijer i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
sale
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 47

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #285 Poslato: 18. Novembar 2012, 21:42:17 »

Vidjao sam ih na vise mesta,duboki a uski.Kapak se sav uvija od nekog tankog lima i uopste mi se ne svidjaju.
Sačuvana
peca50
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 74

Windows XP
Browser:
Firefox 16.0

« Odgovor #286 Poslato: 18. Novembar 2012, 21:47:55 »

Поздрав члановима овог форума . Занима ме ваше мишљење о типу словеначког казана .Тек почињем са том делатношћу која ми је потуна непознаница а набавио сам овај тип казана који се врло мало користи у мом крају. Највише ме занима начин рада са оваквим казаном .Унапред хвала ,поздрав из Ћуприје.

Ово је тај тип казана какав имам.

Vojce, ni ja nemogu da te obradujem da je to dobar tip kazana. Vrlo lose mu je tehnicko resenje.Dosta je dubok za svoju zapreminu, veliki deo mu je van lozista, spirala je u tabarci sto se reflektuje na kontinuitet ujednacene destilacije. Kvalitet destilata je dobar ali ces se dobro namuciti dok mu neudjes u fazon rada. Ako ga dobro nalozis pocece da podize kapak, ako pak smanjis vatru prestace da tece destilat, ovo je posebno problematicno kod kasastih sirovina za destilaciju, nosi veliki rizik od zagorevanja dna.Nije ekonomican kad se tice odnosa utrosak goriva i odradjena destilacija. No mozda imas i srecu, ko se jednom nauci na njemu svi ostali tipovi kazana su mu prava pesma za rad.

Kozmetika, korekcija položaja u poruci.
Sačuvana

Sve sto trazim od vina je da uzivam u njemu!
Hemingvej
vojce
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 59

Windows XP
Browser:
Opera 9.80

« Odgovor #287 Poslato: 02. Decembar 2012, 20:43:45 »

Захваљујем свима на учешћу у мом питању ,ваши одговори су ми пружили извесну помоћ а ових дана казанчић је на ,,обраду,, код  Дулета Партизановца из Јагодине.  Smiley
Sačuvana
shuca
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 18.0

« Odgovor #288 Poslato: 08. Januar 2013, 13:37:00 »

Ne treba ti nikakva prerada za taj kazan ja ga imam 33 godine i daje najbolju rakiju od svih kazana ,ali nije za komercijalnu upotrebu vec samo za sebe ,,ja ispecem tri kazana dnevno i puna kapa a kada prepicem onda ceo dan,,sto kaze peca samo moras da mu udjes  u stos  posle ces biti prezadovoljan i naravno moras imati resetku ,,bez resetke ne pocinji,,pozzz
Sačuvana

bog je stvorio vodu, a covek vino!
bokimiha
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #289 Poslato: 18. Januar 2013, 00:19:49 »

Jel ima neko iskustva sa kazanima koji imaju dihtovanje na vodi,cuo sam da je gubitak alkohola i do 10%  Huh?
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #290 Poslato: 18. Januar 2013, 10:27:11 »

Ovakvo konstrukciono rješenje je u suštini dobro i ne pravi gubitke, ili su oni totalno zanemarljivi. Gubitak je moguć jedino ako je kazan neispravan ili šalabajzerski napravljen.
Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
bokimiha
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #291 Poslato: 18. Januar 2013, 21:43:43 »

Hvala na odgovoru bistrice.za taj "'gubitak'" od 10% cuo sam od jednog kazandzije u okolini nisa e sad zasto mi je to rekao neznam?hteo bih da kupim neki kazan od 80-120 litara pa neznam gde da kupim i kakav?godisnje bi proizvodio u proseku oko 1000l rakije tj. pekao bi oko 4-5000kg grozdza i 2-3000 jabuke.
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #292 Poslato: 18. Januar 2013, 21:57:22 »

hteo bih da kupim neki kazan od 80-120 litara pa neznam gde da kupim i kakav?
Moja iskrena preporuka je ovakav, a mislim da na ovom forumu nije više samo moja, jer taj kazan to sigurno zaslužuje.
http://www.sveovinu.com/index.php/topic,16.msg15951.html#msg15951
Uzmi od 120 litara, dobivaš bolji odnos zapremine i cijene, i ne samo to...
Ovdje imaš i broj telefona, a na istoj temi i nekih drugih detalja.
http://www.sveovinu.com/index.php/topic,16.msg15997.html#msg15997
Sačuvana

U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
jagnjilac
Prijatelj foruma

Van mreže Van mreže

Starost: 64

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #293 Poslato: 18. Januar 2013, 22:15:59 »

A takav isti, samo od 120 litara evo ga ovde.
http://www.sveovinu.com/index.php/topic,624.msg10417.html#msg10417

Korekcija linka
Sačuvana

Jelo je potreba, a razumeti se u jelo i pice predstavlja umetnost
jon
Administrator

Van mreže Van mreže

Starost: 58

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #294 Poslato: 18. Januar 2013, 22:27:38 »

I ovo je verojatno dobar oblik za kapak na kazanu, bar se meni tako cini a i jako svidja... Smiley

Sačuvana

Investicija u znanje jos uvjek donosi najbolju kamatu.
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #295 Poslato: 18. Januar 2013, 22:30:00 »

Jeste oblik ali nije proporcija zapremine koja je itekako bitna za kvalitet destilata.
Sačuvana

jon
Administrator

Van mreže Van mreže

Starost: 58

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #296 Poslato: 18. Januar 2013, 22:36:14 »

Sigurno je kapak od kazana sa indirektnom zagrejavanjem (sa vodom)-za dublji nego serpase.
Primetio sam to, ali mi je oblik kapaka omilen..... nesto sto lici na one francuske alambike.
Sačuvana

Investicija u znanje jos uvjek donosi najbolju kamatu.
jagnjilac
Prijatelj foruma

Van mreže Van mreže

Starost: 64

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #297 Poslato: 18. Januar 2013, 22:44:40 »

Ovo je kazan koji sam zatekao kod kazandzije na stanju, prilikom ugovaranja izrade kazana za mene sa konkretnim, zahtevima. Zahtevi su se odnosili na raspored, odnosno polozaj otvora za sipanje, polozaj rucice mesalice, duzine parovodne cevi (insistirao sam da bude duzine 3m) ...
Dok je tekao ugovoreni rok izrade, padalo mi je svasta na pamet. Pomislio sam rasturice on sve sto treba na ovom kazanu, prepravice sta treba, da bi ispostovao moje zahteve, zamazati tragove i sacekace da ja dodjem.

Kada sam otisao da preuzmem kazan sacekala me sledeca situacija. Kazan koji sam ja zatekao prilikom ugovaranja, jos uvek je cekao svog kupca, a novi, spremljen za mene, bio je parkiran pored njega.

Srce mi je bilo na mestu i svoje odusevljenje nisam mogao da sakrijem. Cak sam mu to i ispricao.
Profesionalnost i koreknost, za svaku pohvalu. Ovakav kazan najtoplije preporucujem, jer je mercedes na ovim prostorima.
Sto se tice samog kontakta kazandzije, ne zelim da krsim pravila foruma koja se odnose na reklamiranje, ali koliko se secam, bistrica je to negde, najtoplije preporucio. Koga ineresuje, dobice kontakt preko PP.
Sačuvana

Jelo je potreba, a razumeti se u jelo i pice predstavlja umetnost
bokimiha
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #298 Poslato: 20. Januar 2013, 00:24:22 »

Thumb Thumb Thumb
Sačuvana
rnovak
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #299 Poslato: 23. Januar 2013, 12:46:21 »

Pozdrav svima na forumu!
U pečenju rakije sam apsolutni početnik, nedavno sam kupio kotao od 80 L - na slici.

Nisam na forumu pronašao nikakve detalje glede dimnjaka na peći kotla, pa me zanima imate li kakvih preporuka?? Razmišljam o koljenu (90 stupnjeva) i cijevi od 1m od aluminata. Je li to ok?  Huh?

hvala

Sačuvana
Stranice: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 85   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.115 sekundi sa 22 upita.