07. Februar 2025, 14:48:35 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 57 58 [59] 60 61 ... 84   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Kazan za rakiju  (Pročitano 1035260 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
srpko
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #870 Poslato: 21. Februar 2019, 11:01:08 »

Kao krajni rezultat želim da imam prosečan kazan kao što i dobar deo amaterske ekipe koja se kreće oko mene ima. Trenutna situacija ne doseže do kupovine kazana koji spada u ozbiljniju kategoriju i, obzirom na stanje stvari, to prihvatam. Kupovina toga će sačekati nekoliko godina, što trenutno ne želim da čekam. Da u okolini imam opciju iznajmljivanja kazana za svoje potebe koji jeste teška kategorija, onda se ovim ne bih zamlaćivao. Oko mene je ili DES malih zapremina, ili nešto slično ovome što ja imam, u boljem stanju naravno.
Od Vas i ostalih mi je potrebna pomoć u smislu prečnika otvora na koji kapa naleže, i same zapremine kape, u odnosu na telo kazana. Postizanje kakvog takvog, iole prihvatljivog refluksa. 
Nekoliko godina rada na ovakvom kazanu mi neće smetati, jer krajnji cilj jeste kupovina prave stvari. Naravno, ako pita bude skuplja od tepsije kantar mu ne gine.
Sačuvana
solevac
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 65.0

« Odgovor #871 Poslato: 21. Februar 2019, 13:47:14 »

Da se razumemo, hoćeš od babu devojku da napraviš ili hoćeš babu malo da prinašminkaš?  Grin Ako je prvo, odgovor je kao što je napisao administrator, ako je ovo drugo, ne razmišljaj o alambik kapama i ideal refluxima, jer što se krivo rodi, to ni vreme ne ispravi. Za dobru alambik kapu, koja bi mogla biti sposobna za idealan ili makar optimalan reflux ti je potreban i dobar majstor kazandžija, a takvi majstori, mislim, da i nemaju vremena da ispravljaju nečiji tudji amaterski rad. To jedino da ti je neki Mandarić mnogo dobar drug, kum ili pobratim, pa da ti, ajde, učini veliku uslugu  Thumb Savet ti je, kad je situacija već takva kakva je, da babu malo prinašminkaš, čisto da ne pusta i dimi kao lokomotiva  Smiley . Dance je dobro, podmaži zupčanik i poprisredi lanac, to nije teško. Očisti kazan, imaš bogata i vredna uputstva na forumu, kako da to učiniš.  Zatim ozidaj ložište za kazan po uputstvima ovog iznimno analitičkog, obrazovanog i izvrsnog čoveka http://www.sveovinu.com/index.php?topic=378.0 . Ozidaj, i to sa graničnikom da ti vatra dolazi do ispod mesta gde je kazan oslabio, jer ako ti nije ozidani, nećeš moći tako lako sa graničnikom. Mesto gde alambik kapa započinje, poveži sa vatrostalnom dihtung gumom, a sve rupe na kazanu zapuši tinolom koji u sebi ima neki procenat srebra ili tečnim vatrostalnim silikonom. Podrazumeva se da rdjave delove od gvodždja trebaš hitno zameniti.
Sačuvana

Хегел моли свога пријатеља Шелинга да га посаветује где би се у Јени могао јефтино настанити, тј. да то место буде близу где има једноставне хране, много књига и „ein gutes Bier“.
srpko
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #872 Poslato: 21. Februar 2019, 13:50:46 »

Primljeno k' znanju. Hvala.
Sačuvana
Etanol
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #873 Poslato: 31. Mart 2019, 01:34:37 »

Na jednom mjestu mi pušta spiralna cijev, mala rupica.

Ja imam u planu zakrpiti to sa kalaj žicom za lemljenje, ali mi govore da mi treba neka mast jer u suprotnome kalaj "bježi" s bakra?

Dali probati bez te masti?
Sačuvana
ibrik
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #874 Poslato: 31. Mart 2019, 09:42:51 »

Mozes da probas ali tesko ces da uspes.
Ako ne znas gde da kupis pokusaj ovde:
https://dals.rs/mast-za-lemljenje-20g/proizvod/1948/
Sačuvana

Vinum bonum, pax in domum
Etanol
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #875 Poslato: 31. Mart 2019, 19:33:39 »

Mozes da probas ali tesko ces da uspes.
Ako ne znas gde da kupis pokusaj ovde:
https://dals.rs/mast-za-lemljenje-20g/proizvod/1948/

Da baš sam gledao po Youtube ove što rade grijanje i izgleda nemoguće bez te masti izvesti lemljenje spoja dviju bakarnih cijevi.

Možda bi mogla sitna rupica, ali kad postoji bolji način njega se treba držati  Thumb
Sačuvana
tonini
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #876 Poslato: 03. April 2019, 08:05:18 »

Felder bezolovna pasta
Bezolovna žica za kemljenje i brener
To ti treba
Sačuvana

Quale vinum, tale Latinum
jagnjilac
Prijatelj foruma

Van mreže Van mreže

Starost: 63

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #877 Poslato: 08. April 2019, 19:39:27 »

Ove slike na zidu, u poredjenju sa njim i nisu neka umetnost.  Smiley

Sačuvana

Jelo je potreba, a razumeti se u jelo i pice predstavlja umetnost
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #878 Poslato: 08. April 2019, 21:17:44 »

Da, iz ovog ugla djeluju kao da su ih crtali ovi 15-to minutni stručnjaci sa "Spirit of rakija".  Cheesy
Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
alambik
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #879 Poslato: 08. April 2019, 22:03:13 »

Kad smo već kod kazana u salonima dnevnih soba evo i mog favorita. Planiram da ga malo osvežim i uzidam. Još samo da se sa gazdom dogovorim oko cene. Biće malo teško jer je rupa između onoga šro on traži i šta ja nudim poprilična.
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #880 Poslato: 08. April 2019, 23:33:33 »

Citat
Što se tiče kazana imam problem u nalaženju majstora koji je voljan ispuniti sve moje zahtjeve pa sam morao pristati na kompromis da odaberem majstora koji mi najviše toga ispunjava.
Prošetaj malo do Bosne. Konkretno do Doboja.
Mislim da nećeš požaliti. Samo za uspordbu sa tim koji ima namjeru da te oguli kazani od 100-120 litara su im 2.000-2.100 EUR-a. Normalno da povećanjem zapremine cijena ne raste proporcionalno.
Sačuvana

U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
lovranski
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #881 Poslato: 08. April 2019, 23:55:01 »

dohfly
Sve skoro dogovorio a tokom već jednom odustao. Zamislio sam poklopac kazana koji se može odvojiti kao na mom sadašnjem kazanu kao i miješalicu koju mogu po potrebi odvojiti ili montirati. Kada im to kažem svi odustanu.
 Huh?
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #882 Poslato: 09. April 2019, 00:09:52 »

To je bar jednostavno napraviti. Ne vidim razlog za odustajanje. Samo ti na taj način nabijaju cijenu. Uradi ovo što sam ti rekao. Na kraju krajeva imaš kazan kojim možeš podmiriti svoje potrebe. Nemaš gdje žuriti.  Smiley
Sačuvana

alambik
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #883 Poslato: 09. April 2019, 00:17:28 »

Dvoumim se da li da pominjem imena ali reč je o renomiranom i poznatom kazanžiji pa ću reći - Mandarić u Novom Sadu. Bio sam u pregovorima s njim i kad sam počeo da postavljam svoje zahteve šta i kako da se napravi, izvukao se velikim narudžbinama i rekao da ne može da mi kaže kad bih ja došao na red. A pre toga, kad je mislio da će napraviti kako sam hoće, rekao za dva meseca isporuka!
Sačuvana
lovranski
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #884 Poslato: 10. April 2019, 15:20:41 »

Citat
Možda da odeš do Vižinade, to ti, relativno  noje daleko. U vinariju Rossi. Imaju vino na visini a i jednu dobru kolonu za destilovane nuzproizvode. Međutim, destilati su im očaj! Mislim da odeš, pogledaš, porazgovaraš i pitaš gde su nabavili kolonu. Šta više, kao ideja, da ti oni, po tvojim instrukcijama, na koloni rektifikuju tvoju sirovu komovicu na na nekih 86%, a ti dtugi deo ns svom alambiku, i onda blenduješ, 20:80 recimo, u korist rafinade.

Bio sam vidjeti. Kod nas je tržište slabo razvijeno tako da su oni još dobri kakvi su drugi.
U međuvremenu, odustao sam od kolone i idem sa klasičnim kotlom.
Svejedno hvala
Sačuvana
Stranice: 1 ... 57 58 [59] 60 61 ... 84   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.038 sekundi sa 22 upita.