Pozdrav svima. Pratim forum vec godinama i svoju prvu rakiju sam ispekao zahvaljujuci strucnim savjetima clanova foruma. Sad je na red dosao da se napravi kazan. Poprilicno sam se potrudio da se informisem i sto je moguce vise edukujem na tu temu, pogotovo citajuci ovaj forum, ali imam par nedoumica koje nijesam uspio da rijesim
Ako bi se nasao neko voljan da mi pomogne puno bi mi pomogao.
Dakle, kazan ce da bude zapremine 120-130l. Precnik cilindra 80cm, visina cilindra 30cm, od toga 25cm za kominu.
Pitanja glase:
1. koliko kupola da bude visoka na sredini u odnosu na obod?
2. Koji oblik alambika (koji dodje iznad kape) da uradim: oblik kruske ili pecurke?
3. Koju zapreminu toga alambika da ostavim?
4. koji precnik i koju visinu cijevi izmedju kupole i toga dijela ostavim?
5. da li da osovine mjesalice uvodim kroz taj vrat i da li zbog toga da ostavim koji cm veci precnik cijevi?
6. Onih 5cm praznoga prostora u cilindru kazana, iznad komine, da li da budu unutar lozista ili vani. loziste se radi sa sendvic limom i izolacijom unutra.
Mislim da je to sve sto nijesam uspio do kraja da razjasnim. Ako sam sve pogresno koncipirao, i to mi recite

Jos bih molio nekoga ako moze da postavi sliku kazana sa optimalnim dizajnom almbika, kako bih bio 100% cemu da tezim. sve to sto uzivo vidim i sto nadjem na internetu mi ne uliva povjerenje. Slike koje su bile postavljene ranije na ovoj temi vise nijesu dostupne.
zahvaljujem unaprijed na odgovorima.