25. Januar 2025, 23:37:06 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 2 [3]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Previse zaostalog secera u vinu  (Pročitano 70343 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Karlo
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #30 Poslato: 06. Maj 2014, 14:34:34 »

Hvala Bodo na savetu no..sa pravljenjem vina ja tek puzum ili, ajd- da kažem, činim prve nesigurne korake pa se pribojavam da bi kupažiranje bio..prevelik zalogaj Grin. Zadovoljan sam kako napredujem..prvih godina sam muljao grožđe koje mi je bilo pod rukom..pa onda kao pravio neke kombinacije a sad..voleo bih da upoznam Burgundac. Možda bi sledeći korak bilo ovo što predlaže Peca (hvala Peco). Naime..nas sedam komšija kupujemo grožđe u isto vreme. To ima svojih prednosti..dovezu mi ga na noge čak i izmuljaju..nas desetak sredimo 4 tone za tri sata i posle..proslavljamo  Roll Eyes. E al' to ima i mana..komšije su vikendaši..pa se ''berba'' tempira prema njihovom slobodnom vremenu a ne prema zrelosti grožđa (za vino). Mislim da dobar deo problema koje sam ove sezone imao (mlado vino je dugo bilo nakiselo i resko da bi se, potom, u dva balona pojavila sivkasta skrama što je iziskivalo vanredno pretakanje..i dodatni vinobran..i na kraju problem o kojem pričamo u ovoj temi) vuče koren baš iz toga što je grožđe bilo prerano obrano pa..ovo što mi sugeriše Pece ima i ta kakvog smisla..odabrati grožđe, platiti..pa sačekati pravi trenutak za berbu. Sam'..i to iziskuje znanje! Grin
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.022 sekundi sa 21 upita.