05. Decembar 2024, 02:48:04 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 2 3 [4] 5   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: kalendar sajmova i festivala o rakiji i vinu  (Pročitano 135602 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
vladimir kisač
Stariji član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 43

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #45 Poslato: 14. Februar 2016, 20:03:17 »

Tako izgleda.
Sačuvana

060 311 05 44
Koshpa
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 41

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 45.0

« Odgovor #46 Poslato: 22. Mart 2016, 09:15:59 »

Poštovani,

zadovoljstvo nam je pozvati Vas na 23. Izložbu vina Hrvatske i vina izvornih sorti MoslaVINA 2016. koja će se ove godine održati 27. i 28. svibnja u Vinskom dvoru te na novom gradskom trgu u Kutini.
Ovogodišnja MoslaVINA Kutina 2016. u svom programu nudi izložbu vina i vina izvornih sorti, predstavljanje lokalnih vinara, udruga, gospodarstvenika, turističke ponude, vođene degustacije, sajamski dio, vinsku biciklijadu, izložba vinarske opreme, ostale sadržaje vezane uz vino i vinogradarstvo. Također, pripremamo edukativni okrugli stol aktualne vinogradarsko vinarske tematike, stručna predavanja, prezentacije, te atraktivne kulturno – zabavne i gastronomske sadržaje. Naglasak izložbe je na autohtonim, izvornim sortama Hrvatske no ništa manje ne cijenimo one internacionalne, stoga bi nam bila čast ukoliko bi Vašim sudjelovanjem uveličali MoslaVinu 2016. Za to ste nam naravno potrebni Vi, vinari i Vaša cijenjena vina.

Prikupljanje uzoraka:
    09. i 10.04.2016. (08:00h-17:00h) - subota i nedjelja u Vinskom dvoru u Kutini, na adresi Stjepana Radića 3. U dostavi vina za izložbu spremni smo Vam pružiti odgovarajuću pomoć

Dostava uzoraka:     
    Za ocjenjivanje vina je potrebno dostaviti šest (6) boca od svakog prijavljenog uzorka, propisano zatvorenih i analizu vina (alkohol, hlapive i ukupne kiseline, ukupni i slobodni sumpor, šećer prema kategoriji) po mogućnosti s vlastitim naljepnicama, te uredno popunjen obrazac za prijavu. Dobitnici najbolje ocijenjenih vina dužni su dostaviti još šest (6) boca, za potrebe i kušanja vina na izložbi.
    Izlagači plaćaju kotizaciju za vina s analizom 80,00 kn po uzorku, a za vina bez analize 120,00 kn po uzorku.
    Za sve izlagače izvornih (autohtonih) hrvatskih sorti cijena kotizacije po uzorku sa analizom iznosi 50,00 kn, odnosno 80,00 kn po uzorku za vina bez analize.

Izvorne (autohtone) sorte i stare udomaćene sorte iz kojih se proizvode bijela vina: Bogdanuša, Botun, Bratkovina, Cetinka bijela, Debit, Gegić, Grk, Kraljevina, Kujundžuša, Kurtelaška bijela, Malvasija dubrovačka, Malvazija istarska bijela, Maraština, Medena, Moslavac, Palaruša bijela, Plavec žuti, Pošip, Prč, Dišeća ranina, Šipelj, Škrlet, Trbljan bijeli, Vugava bijela, Zlatarica, Žlahtina.

Izvorne (autohtone) sorte i stare udomaćene sorte iz kojih se proizvode rujnocrvena vina: Babić, Bratkovina crna, Croattina, Dobričić, Drnekuša, Hrvatica crna, Ninčuša, Okatac, Plavac mali, Plavina, Trojšćina, Zadarska crna)
    Kategorije:
    1. Najbolje ocijenjeno vino sorte škrlet,
    2. Najbolje ocijenjeno vino ostalih izvornih sorti,
    3. Najbolje ocijenjeno vino mješavine sorti,
    4. Najbolje ocijenjeno vino ostalih sorti
    5. Najbolje ocijenjeno predikatno vino
    6. Najbolje ocijenjeno voćno vino

Za više informacija možete se obratiti predsjedniku Udruge Zoranu Jančaru (098 904 9419) te tajniku Udruge Mišelu Novoselu (098 188 6556) ili na web stranici www.mosla-vina.hr .
Veselimo se Vašem sudjelovanju!
Sačuvana

Милан Миловић
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 42

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 41.0

« Odgovor #47 Poslato: 08. Maj 2016, 16:34:47 »

Фестивал Српске ракије следеће недеље у Београду

https://www.facebook.com/events/1612633745658711/
Sačuvana
Brankopo
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 46.0

« Odgovor #48 Poslato: 25. Maj 2016, 17:30:21 »

Можда је неко био и овде :

http://www.politika.rs/scc/clanak/355685/Kada-ce-sljivovica-biti-kao-konjak
Sačuvana
lepi zoki
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Starost: 64

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #49 Poslato: 15. Mart 2018, 03:02:30 »

AJ da formiramo kalendar predstojecih manifestacija gde ce se ocenjivati rakije......
Ko ima neku informaciju.......ako moze link....
Sačuvana

Ostaricu, necu znati....
Brankopo
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 70.0

« Odgovor #50 Poslato: 22. Novembar 2019, 09:56:31 »

Prvi put vidim kako izgleda jedna ovakva manifestacija:

https://www.youtube.com/watch?v=8dHPSxM7DfU

komentar ne dajem, sem zabavno je
 Smiley Smiley   Thumb
Sačuvana
ibrik
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #51 Poslato: 23. Novembar 2019, 21:13:04 »

Beogradski salon vina biće održan 6. i 7. decembra u hotelu Hyatt Regency.
Imao sam zarku zelju da prisustvujem tom dogadjaju. Ali, kako to obicno biva, umesao se Marfi i spakovao mi put (let) 6og.
Wine masters bice odrzan 5.12 i tu bih mogao da upadnem. Da li je neko vec bio tu, vredi li potrositi dan vremena?
Ako nekog zanima bice i Distillery masters 07. decembra.
Sačuvana

Vinum bonum, pax in domum
blue_moon
Urednica

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #52 Poslato: 23. Novembar 2019, 22:42:33 »

Zavisi kakvi su ti afiniteti i šta ti tražiš uopšte.
To ti je kao da ideš na par dana u berlin bez ikakvog plana i razmišljanja.
Može to ako bi proveo ceo dan u nekoj pivnici,što nije loše.Ali,ako bi obišao pergamon muzej,ili išao u posebnu pivnicu onda već pročitaš mapu i vidiš koliko ti za sve treba vremena.
Vinska karta je potpuno transparentna.
Što se tiče jakih pića mene tu jedino zanimaju kalvadosi posebno mladi destilati i konjaci iz gruzije.Eseneli od rkacitelija najviše.
Ostalo ću preskočiti.

Nešto što obično nemam priliku da probam i nadjem odgovore na pitanja,pa s te strane meni bude korisno.
Za to naravno ne utrošim nikad ceo dan.I uvek biram onaj deo dana kad ima najmanje ljudi.

Sačuvana

Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života.
Čehov
ibrik
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #53 Poslato: 23. Novembar 2019, 23:00:23 »

Evo za zabavu malo
https://bsv.rs/wine-masters/
Preskocicu. Tvoj nacin razmisljanja je ispravan. Trazio bih vina duge maceracije a vidim ih svega par, zato je u ponudi gomila vina sa loza 50+
Nije da ne treba probati, ali neka neki drugi put.
Sačuvana

blue_moon
Urednica

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #54 Poslato: 08. Decembar 2019, 18:19:17 »

Da ne bi destilata od šargarepe i kupusa izostala bi i hiperbola.
https://rakija-uglavnom.blogspot.com/2019/12/cakijeva-sljivovica.html?m=1
Sačuvana

Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života.
Čehov
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #55 Poslato: 08. Decembar 2019, 19:39:30 »

Misliš zbog rakije iz bidona.  Cheesy
Tako to biva kod „urbane“ terminologije i njene potrebe da usmjeri sve utiske i oblikuje "primitivna" i štetna razmišljanja svojom glavom, i utiske svojim čulima, a nije jamsy69 na forumu uopšte opalio po rakiji iz bidona nego iz balona.  Grin
Evo ti i dokaz, i to boldirano.  Smiley
-pošto sam već poznat kao veliki kolekcionar, naravno da nisam mogao da odolim a da ne probam i da moju kolekciju ne ulepšam sa pobednicom festivala. Ljubazno sam zamolio pobednika da mi poredstavi svoju ljubimicu. Došli smo do gepeka automobila u kojima je bilo nekoliko plastičnih balona od 5-6 litara. Pitam da li je to pobednica, čovek kaže nije, "ali sve ti je to isto". Koja šljiva je u pitanju, "pa ranka i druge, sve su ti to kupaže tako je najbolje". U biltenu piše inače da je rakija iz 1999te dok vlasnik tvrdi da je iz 1994. Solidnog je kvaliteta, prijatne arome, blagog alkoholnog ataka na mirisu, dok je na ukusu blago sladunjava, bez paljenja, ali sa vrlo kratkim finišem. Čak je i relativno brzo "nestala" iz čašice koja nije bila baš najprikladnijeg oblika. Uzgred mala digresija, bilo je i onih, verovatno zaslužnih, koji su imali Riedelove tulip čaše za konjak iz kojih su mogli da degustiraju rakije, ali to nije tako bitno. Za "šampionku" je meni bila dovoljna i ona koju sam platio. Hteo sam da kupim flašu dve, da mogu da predstavim prijateljima a i sebi na miru pobednicu tako velikog rakijskog dešavanja. Ali avaj, nema na prodaju. Samo rakija iz balona i to na veliko tj ceo balon po 12 evra litar. I to rakije koja je sušta suprotnost pobednici: stara je "pa jedno sedam-osam godina nisam siguran", značajnog alkoholong ataka i na nos i na usnu duplju, oštra i neprijatna sa jasnim naznakama prisustva i prvenca i patoke; ostao sam bez želje da završim čašicu ili da kupim par flaša, a kamoli ceo balon

Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
blue_moon
Urednica

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #56 Poslato: 08. Decembar 2019, 19:46:09 »

Urbano gledano,
Citat
kako bi legendarni kantri muzičar Waylon Jennings rekao “Back to the Basics of Love”.

"Povratak osnovama ljubavi" bez pdv-a, pretpostavljam. Jer, ljubav ne zna za pdv.
Sačuvana

Čehov
ibrik
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #57 Poslato: 05. Mart 2020, 09:35:25 »

Salon vina u Paracinu 07.03 2020g bice odrzan u hotelu Petrus.
Otvoreno je za posetioce, casu cete platiti 200rsd koje mozete dobiti nazad ako vratite casu  Cheesy
Sačuvana

blue_moon
Urednica

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #58 Poslato: 05. Mart 2020, 12:11:30 »

http://www.winemart.rs

https://www.google.com/amp/s/www.myguidemontenegro.com/events/monte-wine-2020/amp/

http://www.grandtasting.rs/
Sačuvana

Čehov
ibrik
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #59 Poslato: 05. Mart 2020, 13:56:46 »

Grand tasting je zanimljiv. Ko moze da ode mislim da nece da pogresi.
Skoro sam bio van zemlje, i kao i obicno deo slobodnog vremena iskoristim da pogledam neku vinariju, ili nesto vezano za vino i proizvodnju istog. Ovog puta sam otisao u specijalizovanu radnju za staklo. Ma to je da te glava zaboli kakve case i dekantere nude. A i kakve su cene tih sitnica koje pomazu uzivanju u vinu. Riedel dekanteri od 100-600eur. Case te austrijske firme pocinju od cifre 50eur. Imali su neki popust na odredjenu robu pa se moglo da kupi 4 case za belo vino riedel po bagatelnoj ceni od 112eur.
Ovo sam ispricao jer uz ulaznicu nude i riedel vinsku casu. Resili ljudi da caste.
Sačuvana

Stranice: 1 2 3 [4] 5   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.039 sekundi sa 22 upita.