13. Decembar 2024, 07:33:40 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Vinogradarska breskva  (Pročitano 33105 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
dioda
Osnivač foruma

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 44

Windows XP
Browser:
Firefox 28.0

« Odgovor #15 Poslato: 24. April 2014, 21:32:25 »

U tegli, prezimile su na terasi.
U istoj tegli su bile i semenke mečije leske, u svakom slučaju ništa nije niklo whistlefly
Guglao sam naknadno pa sam pronašao da sam trebao da ih potopim par dana u vodu, pa u zip kesicu pa u frižider... Nije mi jasno kako onda išta nikne u prirodi Roll Eyes
Sačuvana
peca50
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 74

Windows XP
Browser:
Firefox 28.0

« Odgovor #16 Poslato: 24. April 2014, 22:24:00 »

Program stratifikacije podrazumeva najmanje tri meseca da semnke budu u supstratu i izlozene zimskim uslovima, da bi se stvorio uslov pucanja omotaca i izbijanja klica za nicanje. stratifikaovanje, odnosno duzina stratifikovanja je razlicita za razlicite vocne vrste. Eto tu je problem, a zbog kojeg nisu iznikle podloge iz semena.
Sačuvana

Sve sto trazim od vina je da uzivam u njemu!
Hemingvej
dioda
Osnivač foruma

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 28.0

« Odgovor #17 Poslato: 24. April 2014, 22:34:08 »

Pretpostavio sam da je problem u stratifikaciji, ove godine ću drugačije odraditi.
Mislio sam da neće nići baš sve ali nisam ni pretpostavio da će klijavost biti 0% whistlefly
Odradio sam ga majstorski Cool
Sačuvana
tatkodvd
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 28.0

« Odgovor #18 Poslato: 25. April 2014, 09:29:09 »

Sjemenka breskve treba okvirno da provede 100 dana na plus 4 stepena u vlazi. Najbolje uslove ćeš obezbjediti sjetvom dirktno u njivu na nekih 5-6 cm dubine tamo negdje u novembru. U slučaju da bude suva i topla zima redove zaliti kako bi se obezbjedila vlaga. Ili drugi metod sjemi ukopati u pjesak min 50 cm dubine, pa kad sjemenke počnu klijati rasaditi ih u njivu.
Sačuvana

Budimo dobri domaćini
armin1
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 49

JEDNOM CU BITI NAJBOLJI

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #19 Poslato: 25. April 2014, 13:22:02 »

ja znam  recept koj se  koristi  za orah al verujem da  bi  i na breskvi bez  problema  radio. semenke se ubace u najlon kesu  zajedno sa  jednom  debljom krpom koja se dobro  navlazi. u nju se umotaju smenke i ostave u  frizideru odprilike sredinom novembra. tako  stoje do  posle  bozica katolickog a onda se ubace u  zemlju ili na stalno mesto ili   tamo  gde ce se pravit  rasad. prekkriju se  slojem  rastresite  zemlje od nekoliko  centimetara i preko  njih  se stavi najlon  dzak. zemljistye  bi  trebalo da bude  dobro prekopano  pre stavljanja semenki i  zaliveno. dzak  se skida  sredinom  februara odprilike ako je  topla godina ako nije moze i kasnije i to je to, velika vecina semenki  krene
Sačuvana

IMA TU NECEGA
dioda
Osnivač foruma

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 28.0

« Odgovor #20 Poslato: 25. April 2014, 22:29:00 »

Žena će me streljati ako ubacim to u frižider whistlefly
To što ste napisali sam otprilike i sam našao na internetu ali kasno, tek kada ništa nije niklo tražio sam uzrok a onda pročitao kako treba da se uradi.
Moram čekati godinu dana za popravni dohfly
Sačuvana
dugi68
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #21 Poslato: 25. April 2014, 22:58:59 »

što tatkodvd kaže na par centimetara dubine i to je to, sad neznam koja količina armina zanima ali ja imam odlična iskustva sa stavljanjem u zemlju za cvijeće na otvorenom bez frižidera i bilo kakvih dodataka Thumb
Sačuvana
armin1
Zlatni član

Van mreže Van mreže

JEDNOM CU BITI NAJBOLJI

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #22 Poslato: 14. Decembar 2015, 11:57:27 »

evo snasao sam  se  za  ovu godinu.  dobio  sam  od  drugara  600 kg vingradarskih  bresaka od  koji sam  napravio  rakiju. semenke sam naravno  vdio i   sad ih imam  za  stvu i  vise nego je  potrebno. al  dobio  sam i  250  sadnica vingradraske  breskve koje su  ostale kao  visak i nisu  kalemljene. opet  od   nekog  drugog  prijatelja dobih  i jednu malu njivicu  da to posadim  tako da sadnja ide odmah posle  svetog nikole.

inace   rakija koju sam  dobio  od   ove  vinogradarke je nesto  sto  se mora  probati. ljdu  to je parfem kad se rakija napraavi  kako treba sa  enzimom  i kvascima na  niskoj  temperaturi   vrenja  Thumb Thumb Thumb Thumb Thumb Thumb Thumb
Sačuvana

IMA TU NECEGA
Sale VR
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #23 Poslato: 15. Decembar 2015, 14:04:11 »

Rakija od vinogradarske breskve je stvarno posebna prica...
  Armin1, da li si dodavao vode prilikom destilacije meke rakije i ako jesi, koliko...?
Sačuvana
armin1
Zlatni član

Van mreže Van mreže

JEDNOM CU BITI NAJBOLJI

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #24 Poslato: 16. Decembar 2015, 21:02:00 »

nista, al  sam  tretirao  enzimom i koristio   par litara patoke od  obicne  breskve
Sačuvana

IMA TU NECEGA
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.096 sekundi sa 22 upita.