Vali
Stariji član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #45 Poslato: 21. Novembar 2009, 16:56:03 » |
|
ako jos uvek traje neynatno tiho vrenjea a nalio sam u bure parafinsko ulje dali ce mu remetiti tiho vrenje.sobzirom da je jos uvek vrenjak na njemu
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
peca50
Zlatni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 75
|
 |
« Odgovor #46 Poslato: 22. Novembar 2009, 00:12:16 » |
|
Hoće, ali samo u startu, dok postojeći kvasci iz aerobnog pređu u anaerobni način vrenja.*
* Vrenje sa vazduhom (kiseonikom) i bez njega.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Sve sto trazim od vina je da uzivam u njemu! Hemingvej
|
|
|
Vali
Stariji član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #47 Poslato: 23. Novembar 2009, 13:03:27 » |
|
Hvala Peco
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dioda
|
 |
« Odgovor #48 Poslato: 23. Novembar 2009, 13:21:38 » |
|
ako jos uvek traje neynatno tiho vrenjea a nalio sam u bure parafinsko ulje dali ce mu remetiti tiho vrenje.sobzirom da je jos uvek vrenjak na njemu
Sta ce ti ulje ako i dalje imas vranj na sudu? Dupla zastita - sto je sigurno, sigurno je  Aerobni metabolizam kvasca je nebitan kada je u pitanju proizvodnja alkohola. Bitan je za umnozavanje kvasaca tj. povecanje biomase a secer se u tom slucaju razlaze do ugljendioksida i vode. Za proizvodnju alkohola su neophodni anaerobni uslovi jer u tom slucaju metabolizam secera ide do ugljendioksida i alkohola.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
paja
Neaktivni član
Van mreže
|
 |
« Odgovor #49 Poslato: 05. Decembar 2009, 20:14:20 » |
|
Vino je zavrsilo fermentaciju, ali se pojavljuju vinske mushice kad se posluzi vino. Da li neko zna u cemu je problem? :'( :'(
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
peca50
Zlatni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 75
|
 |
« Odgovor #50 Poslato: 05. Decembar 2009, 23:10:01 » |
|
Vino je zavrsilo fermentaciju, ali se pojavljuju vinske mushice kad se posluzi vino. Da li neko zna u cemu je problem? :'( :'(
Ja mislim da znam, imaš vinske mušice koje vole da piju vino. Šalio sam se! Nisi dovoljno dobro štitio vino od rizika pojave isparljive(sirćetne) kiseline. Koliko si ukupno vinobrana upotrebio do ovog momenta?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Sve sto trazim od vina je da uzivam u njemu! Hemingvej
|
|
|
|
dioda
|
 |
« Odgovor #51 Poslato: 06. Decembar 2009, 01:55:33 » |
|
Ja ne vidim problem, gde ima vina tu su i musice  Pajo, mozda te trenutno nervira moj avatar ali to je normalna pojava 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
strashni
Stariji član

Van mreže
Pol: 
Starost: 42
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 8.0
|
 |
« Odgovor #52 Poslato: 07. Decembar 2009, 16:22:55 » |
|
Pajo, mozda te trenutno nervira moj avatar ali to je normalna pojava  koja se resava jos normalnije 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Ne rapravljaj se sa budalom, prvo te spusti na svoj nivo pa te dobije na iskustvo
|
|
|
pola pije pola sarcu daje
Stariji član

Van mreže
Pol: 
Starost: 60
OS:  Windows Vista Browser:  Microsoft Internet Explorer 7.0
|
 |
« Odgovor #53 Poslato: 09. Decembar 2009, 23:36:51 » |
|
znam da ce par , drage gospode da opet pljuje po meni,, sto neznam hemiju ili neke druge stvari o vonu !! .. odve nigde nisma procitao topic ili post ,, o transportu vina ? i cuvanju vina , u prodavnicama ,, posto mi NEMAMO vinske podrume za prodaju vina. transport pod ciradama u flasama po temperaturi preko 50 stepeni , itekako utice na ukus i kvalitet vina,,, a ako hocemo da budemo iskreni koliko hiljada prodavnica kod nas u srbiji, drzi razna vina na izlozima ili rafovima na suncu.. godinama dok ih neko kupi .. ( ako abs nisu na suncu onda su izlozena velikim letnjim temperaturama u hladovini).. zar tu nemoze da se obrai paznja na cuvanje vina ? zar netreba da se pise o tome i radi na TOME ? I SAD SAM UBEDJEN DA CE NEKI HEMICAR D KAZE ma nije to nista .. i d a me najmanje tri dana ubedjuje d a je o jos dobro !!!!. i na k raju me prijavi uredniku d ame izbaci sa foruma zato sto necu i NEMOGU DA prihvatim,, katastrofalne greske u procesu proizvodnje vina......... ako mogu da vas zamolim samo pre nego sto pukne te po meni da pogledate podrume pica i prodavnice oko sebe .. ako nisma u pravu kunem se nikad vino necu okusiti (((((((((
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Dux
Zaslužni član

Van mreže
Starost: 63
|
 |
« Odgovor #54 Poslato: 09. Decembar 2009, 23:46:43 » |
|
Sarac znamo mi kakve su prodavnice ovde nego nam lepo reci kave su tamo tj. kakve bi trebale da budu, i to ne samo prodavnice nego i kamioni.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Stariji član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #55 Poslato: 09. Decembar 2009, 23:49:30 » |
|
dux nezajebavaj znas da vino treba da se cuva na odredjenoj temperaturi , tako i prodavnice ili izlozi treba da imaju odredjenu temperaturu .. odnosno d abudu smesteni u pozadini i na hladnom i suvom mestu a ne kao kod nas na izlogu a upekla zvezda 120&%
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Dux
Zaslužni član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #56 Poslato: 09. Decembar 2009, 23:55:55 » |
|
Ja u toj prodavnici nisam bio, vidjao sam tanpone, brikete, cigare, ne secam se vina. Nije mi jasno, kod nas ili kod vas?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Stariji član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #57 Poslato: 10. Decembar 2009, 00:00:16 » |
|
))) pa kad odes na trafiku po cigarete . sve ti je jasno )
bio sam u grockoj pre 4 godine . bas cu d anavratim u januaru da vidim dge o kupujes vino
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Dux
Zaslužni član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #58 Poslato: 10. Decembar 2009, 00:07:09 » |
|
Bas si i nasao gde da ides.... O toj trafici ti ja i pricam, samo onda ce temperatura da bude zadovoljavajuca, podrumska.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Stariji član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #59 Poslato: 10. Decembar 2009, 00:12:42 » |
|
lepo ti je mesto iskreno bez diskusije . nekada smo imali vikendicu tu.. ali ima dosta komaraca...... hocu i uradicu savrseni vinograd i mali podrum pod avalom............ ma d amis e i ritopek svijda ako ima komaraca
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|