sale
Zlatni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 47
|
 |
« Odgovor #60 Poslato: 10. Decembar 2009, 00:33:27 » |
|
Culi smo mi ovde i za klime,a bogami imamo po neku.Ja tri komada.U tvom odsustvu otvorili smo i par specijalizovanih prodavnica za prodaju vina,nabavili smo i kombije pa vise ne vozimo vino kamionom.A ima i par podrumcica koji prodaju po par stotina hiljada boca.Svrati kod nas u srbiju na jednu brlju da vidis,rado cu da ti pokazem.I da ne zaboravim, ne kaze se nisma,nego nisam.Govori srpski da te ceo svet razume.Ziveli
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
pola pije pola sarcu daje
Stariji član

Van mreže
Pol: 
Starost: 60
OS:  Windows Vista Browser:  Microsoft Internet Explorer 7.0
|
 |
« Odgovor #61 Poslato: 10. Decembar 2009, 00:56:33 » |
|
sale. pljuvao si po meni BEZ razloga.. vredjao. nikad ti se nisam obratio grubo ili nepristojno... radocu da svratim ali nam nisu ukusi isti.. oprosti za pravopis , zato sam se dosad izvinuo 1000 puta svima.. trebalo bi da se stidis pljuvao si po starijem coveku bez razloga,,,imao sam nekad vikendicu u grockoj.. moj cilj je AVALA. ipak hvala netreba da mi pokazues podrume . hvala na gostoprimstvu, PRESELO.... i jos imao sam jednu nezavrsenu temu" sve je u parama" da sad imas vecu kolicinu para , mogao bi da uradis podrum po svojoj masti kako god pozelis zar ne ? ovako mora da se zadovoljis koliko imas . zar nije sve u parama ? sad slobodno mozes da odes da kukumaces kod diode da me izbaci sa foruma, jedna budala manje pa sta. i kao sto rekoh na pocetku opet ste vi u pravu pa MAKAR VAMA VINO PROKUVALO U KAMIONU ILI NA IZLOGU.... i uopste nije bitno, koje sta cuo ili video.. vec ko se cega pridrzava.. . dali se ljudi kojima je povereno vino i proizvodi pridrzavaju toga? e tu lezi zec.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sale
Zlatni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 47
|
 |
« Odgovor #62 Poslato: 10. Decembar 2009, 07:08:27 » |
|
Opet skrecemo sa teme ali moram da ti odgovorim,neka admin obrise ovo kasnije.Sa pljuvanjima i vredjanjima srbije i njenih ljudi prvi si poceo,kao i sa time da kod nas nista ne valja a da je tamo sve dobro.Tebe treba da bude sramota jer kao stariji covek trebao bi da sluzis za primer.Kod diode necu da kukumacem,jos sam mu rekao nemoj da ga izbacujes, jer onoliko si veliki covek koliko mozes da oprostis,ako ne verujesn pitaj ga neka kaze javno.Para imam dovoljno ne sekiraj se,kupio sam 1,5ha zemljista za vinograd i prostor vise nije problem.Imam i pplac na Avali o kome ti toliko mastas.Imam svoju kucu od 200m2,dva automobila i svoju firmu u kojoj radim,ne od jutra do sutra kao ti.I sve je to moje,nije na kredit.A sto je najvaznije i dvoje dece koja su najvece blago.Tako da te price o parama zaboravi.Ako mislis da lazem slobodno dodji da vidis pozvao sam te u goste javno,zar ne?Ali to nije ni bitno ko sta ima bitno je kakav si covek.Zasto stalno potenciras finansijsku stranu?Prestani vise sa time kako je tamo i sta bi mi sve trebali i kako bi trebali.Pa nismo mi sisli sa grane juce pa da nista ne znamo. Pisi nesto sto bi trebalo i ostavi se provokacija,ne vidim sta ti to znaci.Jos jednom se izvinjavam adminu i svima zbog skretanja sa teme ali jednostavno morao sam da odgovorim.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
cvele
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 52
|
 |
« Odgovor #63 Poslato: 10. Decembar 2009, 09:19:36 » |
|
Preteraste ga svi više. I za sebe isto mislim. U subotu pretačem crveno vino iz hrastovo bure, komb prokupac i frankovka, prenosim rezultate. I više da prestanemo da se pljujemo i provociramo-ničemu to ne vodi
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
dok pijem-zdrav sam
|
|
|
Stariji član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #64 Poslato: 10. Decembar 2009, 10:54:00 » |
|
znao sam da ce da me ubedite , da nije tako , hahahahzar nije tema i netreba da s epise o tome ,, stanje je kako jeste u nasoj zemlji , zar netreba da promenimo nesto , recimo prvo vi sto cuvate vino a mozda i ja nekad ako uspem d aga napravim,,, zar treba da teramo kao pre 1000 godina.. znaci samo sam skrenuo paznju na greske koje se desavaju prilikom lagerovanja vina.. a mogu v rlo lako da se izbegnu.. to neznaci da sam protiv tebe ili nekoga.. sta vredi tebi ako ti kao proizvodjac napravis vrhunsko vino , a neki nesavesni prodavac ga pusti da kljuca na suncu celog leta  ? na to sam hteo da ukazem i to nije dobro ,, onda ebiga,,,,,dux je jos poceo da tvrdi da toga nema kod nas a taj slucaj je svakodnevni,,, neznam za novije vinoteke to verovatno nije slucaj ali treba da se borimo da ispravimo nek greske u nacinu cuvanja vina , a ne da okrecemo glavu na stranu i kad neko spomene propuste osinemo po njemu kao po crnoj ovci.. sa tim nismo resili problem.. posle duzeg transporta, pojedina vina treba da se odloze u podrum najmanje desetak dana da se " smire" pre nego sto se konzumiraju, sto se tice finansiske situacije , vrednost valute je odnos koliko je narod vredan, odnosno produktivan... sta vredi ako si ti veliki radnik i jos sto oko tebe ,, ako ostatak 20 hiljada vecitih studenata koji vec imaju pod 35 godina nikad nisu radili i nikad nece radii nista.., greska u sistemu ceo svet zivi od kredita, samo u srbiji narode zeli da zivi od kamate !!! ima pojedine stvari kao sto sam naveo lagerovanje vina posle flasiranja,, koje mogu lako da se isprave ... a ne da se bezi od njih . zasto ljutnja ? sto sam ukazao na istinu ?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
DarkoK
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 46
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 6.0
|
 |
« Odgovor #65 Poslato: 10. Decembar 2009, 11:18:38 » |
|
Sve ovo što je Pola pije napisao o čuvanju vina u prodavnicama je potpuno tačno. Ne postoji prodavnica a da na nekoj flaši ne vidite penu od ključanja vina. I nemojte se hvaliti vinotekama. Bio sam u par vinoteka i oseti toliku toplotu da sam umalo doživeo toplotni udar. Užas jedan kod nas.  Pola pije, svaka čast za zapažanje. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
“U vodi ćeš videti svoje lice a u vinu vidiš izraz svoje duše.”
|
|
|
Dux
Zaslužni član

Van mreže
Starost: 63
|
 |
« Odgovor #66 Poslato: 10. Decembar 2009, 15:42:51 » |
|
Darkok izgleda ni ti ni Sarac ne citate pazljivo postove. Rekao sam da znam kakve su prodavnice kod nas i zamolio lepo gosim Sarca da nam kaze kako je kod njega (mada brka pojam nas i vas, mislim malo je nas malo je njihov) Zapazanje jeste dobro, ali posto mi nasa vina ne drzimo u prodavnicama obratite se na sajt www.vivis.org.rs
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Stariji član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #67 Poslato: 10. Decembar 2009, 22:24:46 » |
|
darko K dal ti nisi TITOV pa zamenio GVOZDJE I GROZDJE ??.. drugarski savet, drzi se ti zeljezare bice vece koristi za sve.... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
DarkoK
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 46
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 6.0
|
 |
« Odgovor #68 Poslato: 11. Decembar 2009, 09:25:26 » |
|
Dux, onaj post je bio šaljiv. Naravno da ne mislim da je stanje ovako kako sam napisao. O čuvanju vinau vinotekama ne želim da komentarišem, u supermarketima je uvek stalna temperatura, pa čak i u prodavnicama mešovite robe postoje klima uređaji.
Pola pije, kada proizvedete vino, javite se , do tada ne želim da komentarišem vaše postove.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
“U vodi ćeš videti svoje lice a u vinu vidiš izraz svoje duše.”
|
|
|
strashni
Stariji član

Van mreže
Pol: 
Starost: 42
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 8.0
|
 |
« Odgovor #69 Poslato: 11. Decembar 2009, 12:27:26 » |
|
Ja predlazem da se otvori nova tema za raspravu sa gastarbajterima koji misle da su visa rasa a pobegli iz zemlje jer ovde nista nisu mogli da urade. Neko je pomenuo vecite studente a voleo bih da se kaze da vecina njih tamo ima veliku maturu, najvise a neki i malu, i zivi na ivici bede da bi dosli ovde da se furaju...  Covek koji je uspeo u Srbiji da zaradi ono sto Sale jeste, bilo gde u inostranstvu bi imao deset puta vise  Nisam nigde dotaknut u voj temi ali smeta mi pro...avanje, narocito "njih" koji vise nisu "mi" Imam srece da zivim u Krgujevcu, jednom od tri grada u Srbiji gde se koliko toliko ide napred i zivi solidno u odnosu na ostale krajeve. Isto se odnosimo i prema vinima a prica o prodaji vrhunskih vina ispod tezge na 40 stepeni ne pije vodu. U njihovom odsustvu mnogo ljudi u ovoj zemlji je zavrsilo visoke skole i napisalo mnogo knjiga a mnogo ih je i procitalo pa se malo i napredovalo u svakom smislu. Aktivan sam na jos jednom forumu za flyfishing i ovakve rasprave su normalne, jednostavno sukob misljenja, samo treba ih raditi na temi posebno odredjenoj za to. Izvinjavam se administratorima sa off topic
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Ne rapravljaj se sa budalom, prvo te spusti na svoj nivo pa te dobije na iskustvo
|
|
|
ivco_spasovski
Neaktivni član
Van mreže
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 8.0
|
 |
« Odgovor #70 Poslato: 06. Septembar 2010, 21:19:45 » |
|
pozdrav od makedonija pozdrav od skopje procitav mnogu korisni informacii samo napred
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
tiishaa
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
Starost: 41
|
 |
« Odgovor #71 Poslato: 19. Oktobar 2010, 15:56:16 » |
|
Evo vrlo često se javljam sa nekim pitanjem, nikada sa savjetom.  a šta ću prvi put u životu pravim vino, i nemam nikoga sa sobom iskusnijeg, pa moram vas moriti. Naprio sam ovakav uvod, jer nekima nije pravo što se pstavljaju pitanja, navodno ne čita se dovoljno, ali ja kao neiskusan moram postaviti pitanje za masu napisanih stvari jer mi ih pola nije jasno. Imam bačvu od pive (inox) koja na vrhu ima otvor promjera odprilike 5 cm. Otočio sam crno vino u tu bačvu i nisam je napunio do vrha. Stavio sam vrenjaču, i oko 1.11 planiram zatvoriti bačvu. Zanima me dal trebam pretočiti prije zatvaranja, dal da bistrim tim nekim želatinima i kako da osiguram vino od kontakta sa zrakom. Jer tu je ne moguće hurnuti bilo kakav poklopac. Dal se može usuti ulje da pliva po površini vina, ili napuhati nešto...možda pitam gluposti al treba mi pomoć...totalni sam početnik.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Koshpa
Zlatni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 42
Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I
|
 |
« Odgovor #72 Poslato: 19. Oktobar 2010, 17:27:19 » |
|
Evo vrlo često se javljam sa nekim pitanjem, nikada sa savjetom.  a šta ću prvi put u životu pravim vino, i nemam nikoga sa sobom iskusnijeg, pa moram vas moriti. Naprio sam ovakav uvod, jer nekima nije pravo što se pstavljaju pitanja, navodno ne čita se dovoljno, ali ja kao neiskusan moram postaviti pitanje za masu napisanih stvari jer mi ih pola nije jasno. Imam bačvu od pive (inox) koja na vrhu ima otvor promjera odprilike 5 cm. Otočio sam crno vino u tu bačvu i nisam je napunio do vrha. Stavio sam vrenjaču, i oko 1.11 planiram zatvoriti bačvu. Zanima me dal trebam pretočiti prije zatvaranja, dal da bistrim tim nekim želatinima i kako da osiguram vino od kontakta sa zrakom. Jer tu je ne moguće hurnuti bilo kakav poklopac. Dal se može usuti ulje da pliva po površini vina, ili napuhati nešto...možda pitam gluposti al treba mi pomoć...totalni sam početnik. Kao prvo bacve za pivu nisu primjerenu za cuvanje vina jer materijal nije adekvatan i vinska kiselina ce ga nagrist. Ako je vrenje stalo dodaj su 5g/hl vinobrana i nakon 2 tj pretoci. Ako zelis mozes dodati zelatinu ukoliko ti vino ima povisen sadrzaj neugodnih tanina (trpkocu) iako ja mislim da se crno vino mora prirodno smiriti. Mozes dodati ulje na povrsinu jer ces tako bit siguran da ti vino nece bit u kontaktu sa zrakom.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
tiishaa
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
Starost: 41
|
 |
« Odgovor #73 Poslato: 19. Oktobar 2010, 23:04:08 » |
|
Pričekati ću 1.11 dodati 5 gramavinobrana zatvoriti i nakon dva tjedna pretočiti vino. Jel postoji neka mjera ulja na površinu kruga na bačvi?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Koshpa
Zlatni član