...а немојмо одмах проглашавати државу лоповском и слично.
He-he-he

Suvise smo mi (svi! ovde) mladi da bismo drzavu "proglasili" lopovskom.
Ovaj zakon, kao i mnogi drugi, sluzi JEDINO da bi drzava uzela pare. Dobrobit potrosaca? HA-HA-HA! Koliko samo ima legalnih rakija, sa sve akciznom markom, koje su nista drugo nego tesko djubre. ALI, imaju AKCIZNU MARKU! Jedino to je vazno.
Ej bre, napisao mi pandur kaznu samo zato sto imam ugradjen plinski uredjaj...

Ista stvar je i ovde - plati pa se klati!
Kad je pre nekoliko godina Srbija krenula putem prosperiteta, smanjise opsti porez (tada PNP, sada PDV, isti q*** drugo pakovanje) sa 20 na 18%, a sada, kad je drzava u krizi? Da li su vratili na 20%? Naravno da ne! Zajarmili su DEZURNE KRIVCE - alkoholicare, pusace i vozace!
Ali ne! To nije zato sto mrze navedenu kategoriju; naprotiv, potpuno su indiferentni - vladaju se cistom ekonomskom logikom, ovoga puta velicinom poznatom kao ELASTICNOST traznje! Sta to znaci? Dizu u vis cene robe za kojom se zna da nece pasti traznja koliko god cene da rastu. Koliko god da kostaju pice, cigare i gorivo - prodavace se!
Jedino 'leb i mleko ne smeju da diraju... zaostalo od komunista.
Imao sam tu privilegiju da jedan deo zivota provedem u drzavi u kojoj je porez isti ZA SVE (od hleba do viskija!). Dakle, moguce je. Sve ostale drzave su lopovske!