20. April 2025, 19:03:57 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 50   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Podizanje vocnjaka dunja  (Pročitano 568192 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
krajnji
Stariji član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 42

ja

Java Platform Micro Edition
Browser:
Opera 9.80 (Opera Mini 4.2.13216)

« Odgovor #135 Poslato: 17. Mart 2010, 18:26:09 »

Tacno tako.ja sam podnosio  zahtev  ali sam osto kratkih rukava.naravno oladili su me na brzinu.toliko o subvencijama
Sačuvana
pelemagnum
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 69

Windows NT 6.1
Browser:
Opera 9.80

« Odgovor #136 Poslato: 17. Mart 2010, 19:05:16 »

Zahvaljujem administratoru na postavljenim slikama.Neko od clanova je trazio da  fotografisem vocnjak da bi video kako izgleda gusta sadnja.To su slike iz prosle godine i roda je bilo po malo i to ne na svakom stablu ali ove godine bi trebalo da bidne, sto bi neki rekli, naravno ako se sve to odzi kako treba a ja se nadam da hoce.Pozdrav Pele.
Sačuvana
zorikida
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 54

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #137 Poslato: 21. Mart 2010, 06:46:31 »

Voćke oprsakaj pre kretanja vegetacije sa nekim sredstvom na bazi bakra. Kad se tiče prihrane 15:15:15 dva kilograma po jednom aru sada u proleće, i sredinom vegetacije dva kilograma ureje po jednom aru.
Hvala vam na odgovoru nadam se da nisam zakasnio.
Sačuvana
shuca
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #138 Poslato: 21. Mart 2010, 19:36:42 »

pele pozdrav i svaka cast da li je vocnjak i danas tako lep i uredan  i kako to postizes ,mislim sto se tice mehanizacije ako nije problem da nas malo informises.hvala i samo napred
Sačuvana

bog je stvorio vodu, a covek vino!
Mandula
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odgovor #139 Poslato: 21. Mart 2010, 20:37:18 »

Pozdrav svim forumašima!
Juče sam posadio 10 stabala dunje, sorta leskovačka, planiram da posadim ovih dana još 30-tak komada i to na pesku, lokacija Palić. Nemam nikakva iskustva sa ovom podlogom niti sa ovom vrstom voća:)...Sticajem čudnih okolnosti uopšte se nisam pre sadnje raspitao o rasporedu sadnje i posadio sam ovih prvih 10 stabala na 2,5m x 3m...markirao sam ovih 30-tak rupa za sutra da  kopam rupe na 3mx3m....tek sad slučajno naletih na ovaj forum i shvatim da je to gusta sadnja a je ne bih baš gusto da ih sadim baš zbog neiskustva.....
Te vi svi koji imate neki savet za mene, molio bih vas da mi pomognete u odluci...
Da li da sadim ovako kao što sam započeo i koliko će mi to posle zakomplikovati život?
Da li bih trebalo da zalivam i koliko?
Kad treba da ih prskam i sa čime?
Da li je mudro odmah ih nađubriti i sa čime?
Unapred zahvalan na odgovorima.
Sačuvana
krajnji
Stariji član

Van mreže Van mreže

ja

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #140 Poslato: 25. Mart 2010, 19:18:00 »

Sačuvana
krajnji
Stariji član

Van mreže Van mreže

ja

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #141 Poslato: 25. Mart 2010, 19:20:22 »

Sačuvana
mile
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 52

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #142 Poslato: 08. April 2010, 19:47:29 »

Obilaskom voćnjaka ovih dana primetio sam da od mogućih 306 stabala vegetacija nije krenula na 40 komada. Od tih 40 komada 20 su obnovljene sadnice a 20 su sadnice koje su posađene u decembru prošle godine ( kao i ostale sadnice ). Sada bih opet dodao da od tih prošlogodišnjih sadnica 15 čine Vranjanske a 5 su Leskovačke Dunje. Na voćkama se vidi da na vrhovima kora nije smežurana i pupoljak je blago prekriven dlačicama.
Imam sledeće pitanje:
Da li je moguće da na tim stablima vegetacija kasni oko mesec dana u odnosu na kretanje vegetacije ostalih sadnica?
Zamolio bih za odgovor jer mi još nije baš sve najjasnije u podizanju voćnjaka.
Pozdrav
Sačuvana
peca50
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 74

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.3

« Odgovor #143 Poslato: 08. April 2010, 22:36:13 »

Budi strpljiv i sačekaj da vidiš dali će voćke krenuti. Svakako da novoposađene voćke neće krenuti kad i one koje su tu ranije posađene i privikle se na okolinu i zemljište, isto tako je i sa jesenas posađenim voćkama jer kako bih uprošćeno rekao, ni one se još nisu prihvatile tla.
Sačuvana

Sve sto trazim od vina je da uzivam u njemu!
Hemingvej
mile
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #144 Poslato: 09. April 2010, 07:47:52 »

Hvala peco otprilike sam tako nešto i pomislio ali mi je falilo da neko još to i potvrdi.
Sačuvana
krajnji
Stariji član

Van mreže Van mreže

ja

Windows XP
Browser:

« Odgovor #145 Poslato: 10. April 2010, 13:32:41 »

pozdrav mile! da ti kazem i ja nesto o tvom problemu jer sam imao isto iskustvo kao ti.
 i kod mene se isto to desavalo prosle godine nisam znao dali ce krenuti ili ne,neke vocke su mnogo kasnije startovale a neke na vreme a bilo je koje uopste nisu krenule.nisam, znao sta da radim pa sam ih ostavio za svaki slucaj.i dobro se pokazalo sto sam ih ostavio jer su ove godine lepo sve krenule kako treba kao sto se vidi na slikama.lepo kaze peca jos se nisu dobro uhvatile za zemlju!:)
Sačuvana
deba
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.3

« Odgovor #146 Poslato: 10. April 2010, 22:10:31 »

Ja sam malopre došao sa voćnjaka i evo šta se kod  mene dešava. Posadio sam 20. marta 408 sadnica dunje. 340 je Leskovačke, a kao oprašivača 34 Asenice, 24 Vranjske i 10 Trijumf. Danas sam ih zalio drugi put, prvi put nakon sadnje a u međuvremenu je bilo i malo kiše. Svega nekoliko dunja je pustilo listiće, a ostale imaju pupoljke veće ili manje. Kod oko 30% sadnica pupoljak tek ima belu tačku. Jedino mi od Trijumf-a ni jedna ne pokazuje znake života. Ne znam da li je to do sorte ili je nešto drugo u pitanju.
Molim iskusne kolege da kažu treba li ove godine mladim dunjama neka hemijska zaštita.

Sačuvana
peca50
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 74

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.3

« Odgovor #147 Poslato: 10. April 2010, 23:50:14 »

Još jednom nemojte da vas to zbunjuje. Dunja ionako kasno kreće sa vegetacijom, još nova sadnja zna baš da zakasni sa kretanjem, zalivajte redovno svakih pet-šest dana ali ne preobilno.
Sačuvana

Sve sto trazim od vina je da uzivam u njemu!
Hemingvej
mile
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #148 Poslato: 11. April 2010, 20:09:05 »

Danas  sam ponovo obilazio voćnjak ( ustvari sam svaki dan tamo ) i od njih 40 počelo je da lista 5 komada ali se na kori od dve sadnice pojavilo crvenilo i čini mi se da su one počele da se suše. Nisam poneo fotoaparat da slikam, to ću uraditi sutra pa ću ovih dana da postavim slike.
Peco, pročitao sam u temi podizanje zasada šljive gde si opisao zaštitu od glodara napravljenu od kreča,masti i vode. Da li mast treba da bude užegla ili može i ispravna, jer su mi zečevi počeli da cepaju mrežicu kojom su sadnice zaštićene. Hteo sam da skinem tu mrežicu i da namažem sadnice sa tvojim preparatom. Voćnjak mi nije ograđen, a zečeva ima u izobilju. Ne znam kako da se izborim sa njima, a za ogradu mi treba oko kilometar žice i 500 stubova.
Ima li na forumu koji lovac da ih dočeka? Mi ribolovci nismo vični tome.
Sačuvana
kicca
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 50

Windows XP
Browser:
Opera 9.61

« Odgovor #149 Poslato: 11. April 2010, 20:21:24 »

Mislim da je tvoje zeceve neko debelo iznervirao kad su poceli da cepaju zastitne mrezice Laugh Laugh Laugh
Malo sale a sada ozbiljno mislim da je "pecin" preparat bolje premazati preko mreze nego skidati istu  Scratchhead a mast se naravno moze koristiti i ispravna kao i loj Thumb
Sačuvana
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 50   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.041 sekundi sa 21 upita.