23. Mart 2025, 12:54:51 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 50   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Podizanje vocnjaka dunja  (Pročitano 566147 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
kicca
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 50

Windows XP
Browser:
Opera 9.61

« Odgovor #150 Poslato: 11. April 2010, 20:26:17 »

sada me je nesto zagollicalo citajuci dali to sto kasnije krece znaci da dunja moze da se uspesno gaji i na nizim mestima u smislu pocetak brda od potoka i sl.
Sačuvana
lozar
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 57

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odgovor #151 Poslato: 11. April 2010, 20:35:17 »

trebalo je da isečeš dno od plastične flaše pa flašu da nabaciš preko sadnice.jedan moj ortak iz Udovica je tako uradio sa svojim mladim višnjama.
Sačuvana
krajnji
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 42

ja

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #152 Poslato: 12. April 2010, 11:54:06 »

da mozes to da uradis ali flasa mora da bude od piva, jer je poznato da zecevi nepiju pivo! Smiley salim se naravno to je moguce dok siu ti sadnice mlade i male ali kad vec malo stasaju to ti nije resenje.ja sam moje sadnice zastitio sa mrezicom za stiropor i zadovoljan sam.jeste da se vidi da su negde poceli da je kidaju ali nisu je probili.
Sačuvana
mile
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 52

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #153 Poslato: 12. April 2010, 12:02:25 »

krajnji,
Po pecinoj preporuci sam skratio Dunje na visinu od 80 cm, zbog toga sam skratio i mrežicu kojom sam zaštitio voće na nekih 60 - 70 cm. Kad sam juče bio u voćnjaku pronašao sam nekoliko skroz spuštenih. Zaštitio sam ih istom mrežicom kao i ti. Problem nisam imao dok nisam skratio mrežicu. Inače mi se voćnjak nalazi oko 3 km od sela (prilično daleko).
Sačuvana
krajnji
Stariji član

Van mreže Van mreže

ja

Windows XP
Browser:

« Odgovor #154 Poslato: 12. April 2010, 20:15:51 »

mile prijatelju ne znam sta da ti kazem! jeste to prilicno daleko od sela pa zecevi prave haos.kod mene je vocnjak blizu sela pa i nema puno zeceva.tek po neki zalutali!mile ja sam vocke seko na metar a grane je pocela da pusta na 80,90! kako ti mislis da obradjujes vocnjak??? zar ti nece biti nisko grane da ti smetaju za prolazak?? a sto se tice zeceva namazi ih sa tecnoscu! cini mi se da je gospodin peca govorio o tome.mislim da ce ti to biti za sad najbolje resenje. Thumb
Sačuvana
lozar
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 57

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odgovor #155 Poslato: 12. April 2010, 23:41:10 »

šteta što više nema kreozana.on je bio otrov za sve.pre deset godina kada sam sadio svoj višnjar počeli su zečevi da mi brste stabla pa sam morao da ih mažem mešavinom kreča i keozana.posle toga više nisam imao problema ali su mi ostrugali koru sa poprilično stabala.
da nesreća bude veća kad sam smirio zečeve navadili se srndaći da češu rogove o grane pa su mi oljuštili još stabala tako da sam na kraju morao da ogradim bodljikavom žicom i da podsadim skoro trećinu višanja.
e onda je ograda počela da smeta lovcima koji su navikli tuda da prolaze pa su svako malo kidali žicu...
da poludiš!
Sačuvana
mile
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #156 Poslato: 13. April 2010, 08:36:24 »

jasno mi je da ću morati ograditi ali sam hteo da u naredne dve godine podignem još dva zasada, jedan šljiva a drugi krušaka pa posle zajedno sve ograditi.
Krajnji mislim da kupim Tomu Vinkovića jer mi izgleda idealan za obradu voćnjaka.
Kod ovih sadnica me interesuje da li je ovo neka bolest ili je to samo sušenje stabla.

Pozdrav

Sačuvana
krajnji
Stariji član

Van mreže Van mreže

ja

Windows XP
Browser:

« Odgovor #157 Poslato: 13. April 2010, 11:51:21 »

mile koliko ja mogu da vidim na tvojim slikama te sadnice su ti krenule!ne bi reko da je bolest ali taj gornji deo vocke sto je tamniji on je mrtav (osusen) kad budu isterale grane  i budes imao rezidbu obavezno izbaci taj suvi deo da ti ne bi sirio neku bolest na stablu i da bi lakse zarasla rana.sto se tice tome vinkovica on je super i ja imam u planu da ga kupim ali cim budem dosao do nekog novca.za sad se jos mucim kultivatorom.Smiley
Sačuvana
mile
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #158 Poslato: 27. April 2010, 08:34:56 »

krajnji o ovome sam pričao cele zime nisam imao problema kao što ih imam sada sa zecom (bar ja mislim da je ovo zec uradio)

Sačuvana
shuca
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #159 Poslato: 27. April 2010, 11:55:49 »

mile ono naslikama gore ti je ili promrzla vocka ili je lose orezana, moras imati kvalitetne makaze i skratiti to sto ti je potamnelo do zdravog pupoljka i to rezom ukoso, na dole.toliko sam ja video na slici.pozzzz.
Sačuvana

bog je stvorio vodu, a covek vino!
mile
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #160 Poslato: 27. April 2010, 11:57:50 »

Hvala shuco
Sačuvana
mile
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #161 Poslato: 04. Maj 2010, 15:58:15 »

Recept za zaštitu stabala od glodara koji je postavio peca50 , mešavinom kreča masti i vode, je jako efikasan već 10 dana zec nije dirao nijednu sadnicu.
Peco posle koliko vremena je potrebno ponoviti krečenje?
Sačuvana
kicca
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Opera 9.80

« Odgovor #162 Poslato: 04. Maj 2010, 16:14:15 »

Do jeseni nije potrebno zec ima kvalitetniju hranu na meniju.Pravi problemi sa doticnim pocinju sa prvim snegom i traju do kretanja detelina i ostale vegetacije.
Sačuvana
mile
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #163 Poslato: 04. Maj 2010, 19:16:01 »

Kicco ja sam imao više problema sa početkom proleća do pre desetak dana nego celu zimu. Za celu zimu su načeli dve sadnice a sa početkom proleća oko 50 komada. Što je zanimljivo, po slikama gore se vidi da je progrizao mrežicu od staklenog vlakna.
Sačuvana
kicca
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Opera 9.80

« Odgovor #164 Poslato: 04. Maj 2010, 20:22:19 »

Pazi da ti kazem jedino objasnjenje za ovu pojavu je da posto je rec o Vojvodini i nedostatku vrzina i drveca vasi zecevi to rade iz nekog specificnog razloga verovatno im nedostaje nesto u ishrani  Scratchhead a mozda mrezicu koriste kao konac za zube Laugh
Sačuvana
Stranice: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 50   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.063 sekundi sa 21 upita.