13. Januar 2025, 20:20:50 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 50   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Podizanje vocnjaka dunja  (Pročitano 561598 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
KANDA
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.9

« Odgovor #180 Poslato: 23. Jun 2010, 14:10:16 »

krajnji mozes li mi reci ko iz vrbasa otkupljuje rod i pravi rakiju?hvala!
Sačuvana
nikola0023
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #181 Poslato: 24. Jun 2010, 09:37:43 »

Pozdrav Kanda, gde si nabavio sadnice i po kojoj ceni, verovatno su kvalitetne ako su se sve primile?
Sačuvana
KANDA
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.10

« Odgovor #182 Poslato: 24. Jun 2010, 14:08:07 »

nikola 0023 sadnice sam kupio od ŽIĆE ISAILOVIĆA iz trstenika 1.3.2010. tada su kostale 130 dinara komad.ovo ti je njegov mobilni pa ga zovi i pitaj ako ti sta treba.063/7432401 reci dao ti je KANDIĆ iz BAČKOG DOBROG POLJA.
Sačuvana
KANDA
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.10

« Odgovor #183 Poslato: 24. Jun 2010, 19:28:44 »

LJUDI SPAŠAVAJTE! nisam bio u vocnjaku 10-ak dana,nije se moglo od ove jebene kiše a kad sam ušo u nutra milion nekih malih poževa ( imaju oko 5-6 mm u precniku ). grupišu se po stablima a jedu listove. ima ih svuda i dolje po travi. sto sam mogao pokupio sam rukama. ako neko zna zasto su se pojavili ili sa čime da ih eliminišem neka javi,HITNO! UNAPRED HVALA.
Sačuvana
NSM
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 65

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #184 Poslato: 24. Jun 2010, 22:21:52 »

LJUDI SPAŠAVAJTE! nisam bio u vocnjaku 10-ak dana,nije se moglo od ove jebene kiše a kad sam ušo u nutra milion nekih malih poževa ( imaju oko 5-6 mm u precniku ). grupišu se po stablima a jedu listove. ima ih svuda i dolje po travi. sto sam mogao pokupio sam rukama. ako neko zna zasto su se pojavili ili sa čime da ih eliminišem neka javi,HITNO! UNAPRED HVALA.

Pojavili su se jer su gladni Smiley

Probaj pivom da ih eliminises a ako ti je zao piva nabavi jezeve Smiley

Malo se salim mada u svakoj sali ima po malo i zbilje. Jezevi jesu jedan od prirodnih neprijatelja puzeva golaca ali gde da nadjes dovoljno jezeva. Klopke od piva takodje mogu da pomognu da se puzevi skupe i tako ih unistis.
Puzevi se mogu spreciti da dodju na odredjenu povrsinu posipanjem traka kreca jer preko kreca ne prelaze posto im on isusuje sluz bez koje ne mogu da opstanu. Krecom u prahu ih takodje mozes posipati i tako ih unistavati.
Mesurol je takodje sredstvo efikasno u borbi protiv puzeva.
Ima i drugih sredsstava protiv njih, raspitaj se u poljoprivrednim apotekama, postoje sredstva protiv njih, a treba da ih se resis ako su u tolikom broju. Mogu ozbiljnu stetu da nacine.

Sačuvana
dioda
Osnivač foruma

Van mreže Van mreže

Starost: 44

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.4

« Odgovor #185 Poslato: 25. Jun 2010, 00:23:51 »

Puzomor Grin
Sačuvana
shuca
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #186 Poslato: 25. Jun 2010, 00:43:53 »

pa jel kod vas ne otkupljuju puzeve.kod mene da.pa ih zato nema ni za lek.bice uskoro ugrozena vrsta/
Sačuvana

bog je stvorio vodu, a covek vino!
alambik
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #187 Poslato: 25. Jun 2010, 12:37:23 »

Nisam shvatio o kakvim je puževima reč. Sa kućicom ili golaći?
I ja ih imam čudo jedno ali na sreću nisu mi se dosad penjali na voće. Ostanu prizemno ali to je kod mene možda zato što i nisko imaju hrane u izobilju.
I ove godine vodim borbu s njima. Najbrojniji su golaći. A oni su mi i najodvratniji. Kako ne dolazi u obzir bilo kakvo prskanje otrovima borim se protiv njih prirodnim oružjem. Konkretno u jagodama, koje su mi upravo u punom zrenju, skupljam ih rukama i iznosim van!
Da, to se još može tako kad ni je jagodnjak ni pun ar. Šta bih radio da imam nekoliko ari ne znam. I ovako je previše posla. Svaki dan dva puta zađem u jagode, svaku prevrnem, i pokupim puževe. Svaka se jagoda mora sa donje strane pogledati jer se upravo tamo zalepi puž i sisa jagodu sve dok ne ostane samo vanjski omotač od nje. Odgore se ništa ne vidi i čini se da je jagoda čista. Tek kad je hoćete ubrati vidite da nema ništa više od nje.

U povrtnjaku sam koristio i pivo. Naspem deseta, ili dvadestak plastičnih čaša piva i malo ih ukopam u zemlju, da se ne prevrnu. Već sutradan su sve čaše pune podavljenih puževa. Strašan prizor! Ali šta da im radim kad vole pivo pa im dođe glave.
Postoje i neka plavo-tirkizna zrnca protiv puževa. Koristio sam i to jer su rekli da nije opasno ni za koga osim za puževe. Kasnije se ispostavilo da je štetno i za ptice koje pojedu puža koji se najeo tog plavog pa sam upotrebu istog sveo na minimum i puževe redovno čistim sa mesta gde su umrli da ih price ne jedu.
Sačuvana
KANDA
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.10

« Odgovor #188 Poslato: 25. Jun 2010, 19:58:02 »

hvala na savetima i odgovorima
Sačuvana
krajnji
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 42

ja

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #189 Poslato: 19. Jul 2010, 11:49:09 »

ja se izvinjavam sto me nije bilo dugo ali zbog kolicine poslova i drugih stvari u koje sam se upustio nisam mogao da budem na forumu.jos jednom izvinite. sto se tice vrbasa znam da se covek zove rajo i da ima registrovanu destileriju i da prodaje rakiju direktno vladi srbije a kako se zove destilerija to ne mogu da ti kazem jer ne znam.
Sačuvana
KANDA
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.11

« Odgovor #190 Poslato: 23. Jul 2010, 16:41:09 »

ok krajnji,hvala
Sačuvana
dejanbl
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #191 Poslato: 21. Septembar 2010, 23:23:29 »

Pozdrav
Takodje sadim jesenas dunju na povrsini skoro 1 hektar, sa razmakom 4m x 2,5m... Zemlja je malo nagnuta prema jugo - jugoistočnoj strani...Zaklonjena od direktnog vjetra...Sadnja red do reda u cik cak liniji u pravcu jugoistok-sjeverozapad, tacnije kako ide strmina, mislio sam modificirani vretenasti grm oblikovati...Predkultura je bila soja (narasla oko 1m sa 8 spratova ploda) koju sam duboko zaorao i istanjirao. Prije toga takodje duboko oranje, frezanje, Sad slijedi kopanje rupa i cekanje povoljnog vremena za sadnju. Smiley Zamolio bih komentare od Vas koji ste strucniji, vezano za razmak i oblik krune. Da li je potrebno kocice stavljati uz sadnice pri sadnji ili je za ovaj oblik krune bolje razvuci zicu u redovima sa stubovima na svakih 10 tak metara... Dobro bi mi dosao savjet, nov sam u voćarstvu, nemam iskustva do sad.
Lijep pozdrav, Dejan
Sačuvana
dejanbl
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #192 Poslato: 21. Septembar 2010, 23:25:12 »

Posebno me zanima misljenje Pece, koji ima odlicne komentare, svaka cast
Sačuvana
dejanbl
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #193 Poslato: 21. Septembar 2010, 23:26:58 »

Sadnice sam narucio od Rasadnik Savic u okolini Krusevca, inace sam u okolini Prnjavora, BiH, Pozz
Sačuvana
krajnji
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 42

ja

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #194 Poslato: 22. Septembar 2010, 11:10:38 »

peco cuo si ! odgovori coveku  Smiley
Sačuvana
Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 50   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.035 sekundi sa 21 upita.