23. Januar 2025, 15:30:11 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 50   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Podizanje vocnjaka dunja  (Pročitano 562266 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
NSM
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 65

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.10

« Odgovor #210 Poslato: 30. Septembar 2010, 23:07:32 »

Zanima me, ne mogu nigdje naci na netu, koja je prosjecna cijena po 1kg dunje za otkup, kod vas u Srbiji? Ovdje u BLuci, danas gledam cijenu u Delta maxi-ju, 1 kg= 2 eur...Cijena ne normalna... Pise: Izvoznik Slovenija, uvoz iz Italije!!!??!!!! Ne kontam otkud od tamo...kad znam da je ima u Srbiji dosta...ccc....
Pozz

Ujbt pa ti ces morati da platis i pivo i kafu Smiley

Najveci otkupljivac dunje u Srbiji je Nektar iz Backe Palanke a njegova fabrika koja preradjuje najvecu kolicinu dunje se nalazi u Vladicinom Hanu. Proslogodisnja cena (jos nije krenuo otkup za ovu godinu) je bila nesto preko 20 dinara, cini mi se 23. Uporedi to sa takodje proslogodisnjom cenom otkupa industrijske jabuke (takodje Nektar) koja je bila oko 2 do 3 dinara ( da, dva do tri, ne dvadeset tri) i sljive koja je bila ispod 10 da bi se kasnije malo povecala i videces racunicu.
Nemoj da ti cena iz marketa bude reper jer se dunja skoro i da neprodaje na taj nacin.
Dunje u Srbiji nema dovoljno i Nektar (informacije iz prve ruke) ima potrebe i za deset puta vecom kolicinom nego sto je Srbija proizvede tako da plasman nije problem. Najvise dunje ima u selu Tavnik kod Kraljeva (30% ukupne proizvodnje u Srbiji je tamo) a u poslednjim godinama se tek sade neke povrsine ovim vocem.
Sačuvana
dejanbl
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #211 Poslato: 01. Oktobar 2010, 00:50:34 »

Moze i pivo i kafa... Smiley Znam da cijena iz marketa nije relevantna, samo sam naveo jer mi je izgledalo skroz previse.... Ako sam razumio, cijena za 1 kg je 0.25 € otprilike... Hvala, nisam tu informaciju mogao nigjde naci, nije cijena ni losa, cak je odlicna... Alli polako, daleko je jos do tog... I ne znam uopste, vjerovatno je necu prodavati, vec praviti rakiju  Wink Samo da se prime sadnice i da budu dobrog kvaliteta...
Sačuvana
krajnji
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 42

ja

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #212 Poslato: 05. Oktobar 2010, 20:30:26 »

dobro vece svim forumasima ovde! A sad malo ja!  Grin razmak u mom vocnjaku je 4x3 i mislim da je sasvim dovoljan za medjurednu obradu! cak sam ove godine uspeo da posadim malo krompira izmedju redova !glupavo je da mi stoji neiskoristena zemlja izmedju dok cekam prvi rod! jel tako?Smiley kad smo vec kod roda ove godine sam ostavljo po 2-3 dunje na svakom stablu cisto da vidim kakve su. i mogu vam reci da ocekujem preko 300 kg sa 300 stabala! zadovoljan sam u potpunosti! sto se tice cene za ovu godinu neznam koja je ali nektar mi je blizu pa cu se raspitati i javiti vam.
Sačuvana
dejanbl
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #213 Poslato: 05. Oktobar 2010, 21:13:46 »

Mene bas zanima koju cijenu otkupa daju u Nectaru... Krajnji, ako saznas napisi nam... pozz
Sačuvana
krajnji
Stariji član

Van mreže Van mreže

ja

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #214 Poslato: 07. Oktobar 2010, 19:10:43 »

drugari pozdrav! danas sam sazno cenu dunja u nektaru i krece se od 25-26 dinara po kg. ako neko hoce da im proda nije problem da mu dam broj telefona. pozdrav
Sačuvana
nszoo
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Starost: 54

Windows XP
Browser:
Opera 9.80

« Odgovor #215 Poslato: 19. Oktobar 2010, 11:09:30 »

Poštovanje svima, ja sam novi član i želeo bi da se predstavim. Proizvodim rakiju samo za svoje potrebe već nekih 20 godina. Najčešće od kajsija jer imam mali voćnjak od 30-tak stabala. Međutim probao bih da pravim i rakiju od dunja pošto mi se naj više sviđa.
Da li neko može da mi pomogne oko nabavke dunja, ili da li neko prodaje od članova, uzeo bih oko 1T. Hvala unapred
Sačuvana
krajnji
Stariji član

Van mreže Van mreže

ja

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #216 Poslato: 19. Oktobar 2010, 11:47:23 »

nszoo !ja trenutno nemam neku veliku kolicinu jer je to jos mlad vocnjak.ove godine sam imao rod od nekih 300kg i to sam samleo u kom! pa da probam i ja prvi put da ispecem rakiju od dunja! od narednih godina ce biti dunja kod mene za prodaju pa se cujemo onda! pozdrav Thumb
Sačuvana
dejanbl
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #217 Poslato: 13. Novembar 2010, 16:49:09 »

Moj voćnjak je posađen  Smiley
Vrijeme je idealno bilo... Pozdrav svima...
Sačuvana
krajnji
Stariji član

Van mreže Van mreže

ja

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #218 Poslato: 15. Novembar 2010, 15:52:05 »

nek je sa srecom! Thumb
Sačuvana
mile
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 52

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #219 Poslato: 16. Novembar 2010, 15:55:27 »

srećno dejane
Sačuvana
dejanbl
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #220 Poslato: 18. Novembar 2010, 08:03:50 »

Hvala Vam, znam da ce trebati srece...
Sačuvana
nikola0023
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Opera 9.80

« Odgovor #221 Poslato: 28. Novembar 2010, 21:41:11 »

Pozdrav svima, pre 10 dana sam posadio 192 dunje (160 leskovacke, 16 asenica,16 trijumf), razmak 5x3,5m, povrsina oko 32a, duboko uzorano i potanjirano, pa me zanima sledece: sta na prolece (prskanje, djubrenje i sl.), kako se boriti protiv korova, da li total moze da mi osteti sadnice...(predlog za neko isprobano efikasno sredstvo za korov), trenutno gledam ledjne atomizere, jer hocu na prolece da kupim kvalitetan (stihl oko 500e) za duzi period, pa mi je zato svaki savet kao pocetniku dobrodosao
Sačuvana
mile
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 52

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #222 Poslato: 29. Novembar 2010, 08:00:18 »

Neka ti je sretna sadnja.
Nikola dok je voće mlado ne preporučuje se uništavanje korova hemijom, zato brale kosa i motika pa navali.
Sačuvana
krajnji
Stariji član

Van mreže Van mreže

ja

Windows XP
Browser:
Mozilla compatible

« Odgovor #223 Poslato: 30. Novembar 2010, 16:00:14 »

ili uymi moto kultivator pa udri po travi.a mislim da je voce jos mlado i malo za atomizer.ja imam ledjni atomizer i zadovoljan sam sa njim
Sačuvana
nikola0023
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Opera 9.80

« Odgovor #224 Poslato: 01. Decembar 2010, 21:05:58 »

Krajnji, vocnjak je sad kao tvoj na ovim slikama iz 2008., posto sam nov u ovome i nemam kultivator (planiram da vremenom kupujem neophodne stvari za odrzavanje), razmisljao sam da tanjiracom prolazim izmedju redova, a da prskam nekom hemijom izmedju vocki u redu, no ako je kultivator potrebniji za pocetak onda da prvo na prolece kupim njega a kasnije atomizer?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 50   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.123 sekundi sa 21 upita.