belimag1
Mlađi član
Van mreže
Pol:
OS: Windows XP Browser: Microsoft Internet Explorer 6.0
|
|
« Odgovor #240 Poslato: 19. Februar 2011, 13:47:07 » |
|
ljudi tema , i sve sto se pise o njoj vam ja super pa resih da se i ja ukljucim u sve ovo obzirom da cekam samo vreme da dozvoli i krecem sa sadnjom 46 ari pod dunjom! mnogo toga pametnog sam ovde procitao i naravno dosta korisnih saveta cuo,pozdrav svima!!
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dejanbl
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #241 Poslato: 27. Februar 2011, 19:01:04 » |
|
Pozdrav, nisam dugo bio ovdje na forumu... Drago mi je da je tema aktivna jos uvijek... Treba mi Vase misljenje, kada je najbolje vrsiti prekracivanje mladih vocki na uzgojnu visinu, kako tretirati mladi vocnjak i kojim sredstvima, tj. koje su mjere obavezne, da ne propusim nesto, ipak sam pocetnik.... Hvala
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dejanbl
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #242 Poslato: 09. Mart 2011, 23:53:18 » |
|
Izgleda tema više nije aktivna ...
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
krajnji
Stariji član
Van mreže
Pol:
Starost: 42
ja
OS: Windows NT 6.1 Browser: Microsoft Internet Explorer 8.0
|
|
« Odgovor #243 Poslato: 01. April 2011, 14:18:18 » |
|
Taman posla da nije aktivna!!!!!! aktivna je nego su ljudi po vocnjacima bastama ! DOSLO JE PROLECE LEPI DANIIIII NIKO NIJE LUD DA SEDI U KUCI !!! Za akracenje vocnjaka najbolje je prolece tad sam ja moje kratio na visinu! dalje tretiranje imao sam zimsko i prsko sam sa plavim uljem!mozes i sa crvenim!toliko za sad .sad se ceka cvetanje pa ondaimas ponovo prskanje protiv monilije i crva.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Dicafla
Mlađi član
Van mreže
Pol:
Starost: 41
|
|
« Odgovor #244 Poslato: 02. April 2011, 08:11:56 » |
|
Pozdrav. posadio sam oko 25 (na jesen planiram dosta vise) leskovackih dunja. koliki problem je to sto nisam izmedju sadio vranjansku dunju, uzimajuci u obzir da u okolnim dvoristima postoje dunjci, a i dve velike grupe kosnica sa pcelama. Hvala unapred. S tim u vezi interesuje me gde u okolini BG ili KG mogu da se nadju kvalitetne sadnice Vranjanske dunje, posto bas nisam uspeo da ih nadjem.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dosljak
Stariji član
Van mreže
Pol:
Starost: 46
|
|
« Odgovor #245 Poslato: 03. April 2011, 21:17:41 » |
|
Pozdrav Dicafla.Kazu da je potrebna vranjanska dunja kao oprasivac za leskovacku,ali mislim da nije problem ako ima vranjanska u blizini.Uostalom,mozes i da nakalemis vranjnasku na leskovacku i problem je resen.Posle mozes da se ponosis svojom kalemljenom dunjom ,ne moze se sve kupovati a i imaces na jednom stablu i dunju i dunjca.Kod mene je na dunjcu nakalemljena kruska i bas je zanimljivo;pola krosnje dunjac a pola kruska
|
|
|
Sačuvana
|
ko ljudima sve veruje,prolazi rdjavo;ko nista ne veruje,jos gore.
|
|
|
belimag1
Mlađi član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #246 Poslato: 04. April 2011, 11:33:33 » |
|
evo mene ponovo,upravo sam zasadio 300 stabala !! vocnjak prelepo izgleda. rekli su mi u rasadniku da bi trebao krajem maja da sve to oprskam,moze li mi neko reci cime se prska
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
NSM
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
Starost: 65
|
|
« Odgovor #247 Poslato: 04. April 2011, 23:07:58 » |
|
evo mene ponovo,upravo sam zasadio 300 stabala !! vocnjak prelepo izgleda. rekli su mi u rasadniku da bi trebao krajem maja da sve to oprskam,moze li mi neko reci cime se prska Da su znali rekli bi i vise Prati ti to i pre maja. Ako se pojave ( a na dunji uopste nije nemoguce) lisne vasi prskaj, ako se nedajboze pojavi ervinija gledaj sta ces...a fungicidima prskaj preventivno. I ja nesto dunje sadio pa evo da i sliku kao dokaz prilozim
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
krajnji
Stariji član
Van mreže
Pol:
ja
|
|
« Odgovor #248 Poslato: 05. April 2011, 11:17:52 » |
|
NSM niste valjda sve rupe busili RUCNO? ?? brate mili to je debeli posao! ja sam sve busio traktorskom busilicom,sto koriste sumari za sadnju drveca i 300 rupa mi je izbusio za dve sata. belimag1 sto se tice prskanja najbolje bi bilo da pitas nekog zastitara sta je dobro za prskanje! ili nazovi galeniku fitofarmaciju i tamo se raspitaj. oni meni cak i salju poruke na mob sa cim da prskam i kad da prskam.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
mile
Stariji član
Van mreže
Pol:
Starost: 52
|
|
« Odgovor #249 Poslato: 05. April 2011, 12:17:51 » |
|
I kod mene smo nas šestero ručno iskopali u novembru 2009 306 rupa za to nam je bilo potrebno 5 sati rada jedno prase, litar rakije i dve gajbe piva pa se sve to odužilo do jutra sledećeg dana. Za sadnju ove godine već ima desetak zainteresovanih.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sale
Zlatni član
Van mreže
Pol:
Starost: 46
OS: Windows XP Browser: Microsoft Internet Explorer 8.0
|
|
« Odgovor #250 Poslato: 05. April 2011, 14:31:49 » |
|
Ali moraces da nabavis vece prase i jos neku gajbu piva,ha,ha.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
belimag1
Mlađi član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #251 Poslato: 05. April 2011, 15:36:27 » |
|
hvala vam na pomoci,u svakom slucaju cu pozvati galeniku da cujem sta ce mi oni reci. a sto se tice rupa i kod mene su kopane rucno,njih dvojica i jedna gajba piva! 300 komada za dan su iskopali :'( pivo je cudo!!
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
krajnji
Stariji član
Van mreže
Pol:
ja
|
|
« Odgovor #252 Poslato: 05. April 2011, 16:50:50 » |
|
Zvucacu bezobrazno ali kod mene je traktorista radio za burek i uopste se nije umorio! a prase je moglo slobodno da trcka po dvoristu! hahahahahhahahahahah a pivo ostalo da se ladi u podrumu hhahahahahaha
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
NSM
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
Starost: 65
|
|
« Odgovor #253 Poslato: 05. April 2011, 19:45:50 » |
|
NSM niste valjda sve rupe busili RUCNO? ?? brate mili to je debeli posao! ja sam sve busio traktorskom busilicom,sto koriste sumari za sadnju drveca i 300 rupa mi je izbusio za dve sata. Hehe Rucno jbg. A busilica za rupe skoro pa gotova. Spirala razvucena, konstrukcija napravljena, diferencijal nabavljen i sredjen, jos samo da na kardanu uradim neku zastitu i da se sve to spakuje. Mislio sam da cu stici za ove dunje ali nisam uspeo. Za jesen ce, nadam se, ipak biti gotova . Ja zakasnio a prase platilo glavom
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
mile
Stariji član
Van mreže
Pol:
Starost: 52
|
|
« Odgovor #254 Poslato: 05. April 2011, 19:56:24 » |
|
Ali moraces da nabavis vece prase i jos neku gajbu piva,ha,ha. To uopšte nije problem a kakva čuda čine. Nego hteo sam da pitam da li u Vašim voćnjacima ima vode. Kod mene na njivi na kojoj sam posadio Dunje nikad je nije bilo, ove godine imam jednu četvrtinu pod vodom. Hteo sam da pitam da li neko zna kako Dunje podnose vodu, tj. koliko dugo mogu da je podnesu?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|