NSM
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 65
|
 |
« Odgovor #255 Poslato: 05. April 2011, 20:08:53 » |
|
Dunja, kaze literatura, bolje podnosi susu nego visak vode. Medjutim, znam jedan mali zasad dunje koji se nalazi na dosta teskom zemljistu koje zna da zadrzi vodu malo duze i tu dunje, iako sasvim zapustene (novog vlasnika zemljista to uopste ne zanima) zive i - radjaju!
A na mestu gde sam ja zasadio dunje visak vode sigurno ne moze da se pojavi ali zato je manjak obavezan:) Juce sam ih zalivao.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dejanbl
Mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #256 Poslato: 10. April 2011, 21:55:00 » |
|
Pozdrav svim forumašima, bio sam pomislio da je tema out, drago mi je da grijesim. Danas sam u svom voćnjaku primjetio da mi je nesto pocelo jesti tek formirane listove, kad imam sta i vidjeti... Gusjenica i raznih insekata koliko hoces... Vec sam prskao sredinom marta sa Nordox + Bijelo ulje, sad mi preporucuju Kalipso + Zuti kristalon... Posto znam da ovdje ima mnogo vas koji znate vise od mene, zanima me vase misljenje. Hvala
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
lozar
Zlatni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 57
OS:  Windows NT 6.1 Browser:  Microsoft Internet Explorer 7.0
|
 |
« Odgovor #257 Poslato: 10. April 2011, 23:12:00 » |
|
malo čudan odabir đubriva koje se obično preporučuje povrtarima ali u principu ok.možda zamena sa wuxal super ili sl. i naravno pazite na pčele! i pčelare.znači nikako u cvetu.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dejanbl
Mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #258 Poslato: 11. April 2011, 20:27:36 » |
|
Navodno Calipso i ne smeta pčelama.... U svakom slucaju prskanje kasno naveče i rano ujutro...
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
NSM
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #259 Poslato: 11. April 2011, 20:32:15 » |
|
Otkud sad pcele na dunji? Nije to valjda vec cvetalo? A za kalipso, ok je, prskaj to sto pre, spasavaj od te gamadi.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
NSM
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #260 Poslato: 16. April 2011, 22:53:21 » |
|
Krenulo  
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ACAPK
Stariji član

Van mreže
Pol: 
Starost: 43
|
 |
« Odgovor #261 Poslato: 20. April 2011, 17:35:49 » |
|
interesuje me,planiram na jesen da zasadim oko 350 stabla dunja,pa vidim da se sade 6:1 ili 6:2 ali nikako ne znam kako bih iskombinovao na njivi to,ako na primer imam 3 ili 4 reda,ako moze mala pomoc?hvala
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Grof von temnic
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 55
|
 |
« Odgovor #262 Poslato: 21. April 2011, 12:11:22 » |
|
jel to tvoja njiva? mislis da ce nesto da se dogodi ako red od reda bude bio 4 m ili 5 m ili 5,48 ljudi sade bujnije voce nego sto je dunja na 4 m tako da ti to nije nikakav problem
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ACAPK
Stariji član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #263 Poslato: 21. April 2011, 22:09:34 » |
|
moja,planiram da zasadim red od reda 4m,a u redu od stabla do stabla 3m,ali me interesuje kako bih mogao da rasporedim dunje leskovacku i vranjsku 6:1?npr budu 4 reda i idu celom duzinom njive,kako bih ja rasporedio leskovacku a kako vranjansku?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
NSM
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #264 Poslato: 21. April 2011, 22:46:17 » |
|
Ma ne mora to da bude uopste tako precizno. Leskovacka je delimicno samooplodna pa moze cak i bez ikakvog oprasivaca ali malo bolje rodi ako ga ima. posadi vranjsku tako sto ces je otprilike pravilno rasprediti po celoj parceli, nije vazno da to bude geometrijski precizno
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
zorikida
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
Starost: 53
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 8.0
|
 |
« Odgovor #265 Poslato: 22. April 2011, 08:02:01 » |
|
Pozdrav svima ! Pratim forum oko godinu dana i koristim dosta vasih saveta . Posadio sam u dvoristu jesen 2009.god oko 120 dunja (kazu asenica) ima tu i koji dunjac i desetak kajsija .Dunje ce procvetati jos malo pa me zanima da li da ostavljam cvet ili ne jer su jos mlade i kakvog iskustva imate sa Streptomicinom u preventivne svrhe uz Mirage 45-EC .
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ACAPK
Stariji član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #266 Poslato: 22. April 2011, 10:14:00 » |
|
hvala NSM na pomoci!!!rasporedicu u srednjem redu svaku 2-3 vranjska pa valjda ce ispasti kako treba!!!
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
krajnji
Stariji član

Van mreže
Pol: 
Starost: 42
ja
OS:  Windows NT 6.1 Browser:  Microsoft Internet Explorer 8.0
|
 |
« Odgovor #267 Poslato: 04. Maj 2011, 11:23:17 » |
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
kicca
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 50
OS:  Windows NT 6.1 Browser:  Microsoft Internet Explorer 8.0
|
 |
« Odgovor #268 Poslato: 04. Maj 2011, 17:03:38 » |
|
Pozdrav svima ! Pratim forum oko godinu dana i koristim dosta vasih saveta . Posadio sam u dvoristu jesen 2009.god oko 120 dunja (kazu asenica) ima tu i koji dunjac i desetak kajsija .Dunje ce procvetati jos malo pa me zanima da li da ostavljam cvet ili ne jer su jos mlade i kakvog iskustva imate sa Streptomicinom u preventivne svrhe uz Mirage 45-EC .
Niko nije odgovorio na ovo Strptomicin je kod nas strogo zabranjen za koriscenje verovatno si ga nabavio iz Madjarske je si li upoznat sa pravilnom primenom i mogucim posledicama inace koliko znam upotrebljava se proiv Bakterioza obzirom da ti je mlad vocnjak plus sto je okucnica NIKAKO ti ga ne preporucujem.Pozdrav
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ACAPK
Stariji član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #269 Poslato: 04. Maj 2011, 20:28:43 » |
|
krajnji svaka cast za dunjak  ,koliko je star?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|