06. Decembar 2024, 08:54:16 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 50   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Podizanje vocnjaka dunja  (Pročitano 557457 puta)
0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
dejanbl
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #225 Poslato: 12. Decembar 2010, 11:01:42 »

Krajnji, jesi ispekao rakiju? Baš me zanima kako ti je ispalo... Koliko si dobio od te količine? Pozz
Sačuvana
krajnji
Stariji član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 41

ja

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #226 Poslato: 13. Decembar 2010, 10:29:21 »

pozdrav nikola0023. ja sam moj vocnjak ispocetka obradjivo tanjiracom i tako unistavo travu ali onda sam probo kultivatorom i kad ga uradim duze vremena joj treba da poraste!hocu reci mirniji sam duze vreme! nisam za da se prska hemijom izmedju jer mislim da je losa varijanta! za atomizer sam ti reko! ja ga imam ali jos nisam prsko dunje sa njim zato sto su mlade i male pa bi puno otrova rasipo bez veze!razumes? toliko za sad pa se cujemo!ako ti nesto nije jasno pitaj slobodno pozdrav.

Sačuvana
krajnji
Stariji član

Van mreže Van mreže

ja

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #227 Poslato: 13. Decembar 2010, 10:37:27 »

pozdrav dejane! jesam ispeko sam rakiju i mogu ti reci da je rakija super! svi koji su je probali su se odusevili i naravno pohvalili!   e sad sto se tice kolicine iz prve ruke i po mom proracunu mogu da ti kazem sledece! dobio sam 24l prepecenice od tri kazana! sto znaci da onaj koji ti kaze da se malo dobija rakija od dunje ili laze ili je los matematicar! obrazlozenje! u bure od 120 l sam ubacio 70 kg mlevenih dunje i 50l vruce vode! po kazanu sam vadio cisto 8 l rakije prepecenice! na tu kolicinu bureta ubaceno je 2kg secera. tako da se dolazi do prosecne matematike.znaci na 70 kg dunja dobija se 6 l rakijeeeeeee! kad se nebi dodavala voda i kad bi cela masa bila dunja (120) imali bi 12 l rakijeeeeeee.  pozdrav
PS.Prodajem dunjevacu rakijuuu!ako je neko zainteresovan nek se javiii pozdrav  Laugh
Sačuvana
nikola0023
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Opera 9.80

« Odgovor #228 Poslato: 15. Decembar 2010, 19:29:16 »

Pozdrav krajnji, svaki savet je dobrodosao, videcu na prolece sta me ceka, a ove sadnice jesu bile jednogodisnje ili dvogodisnje kad si sadio, jer kazu da dunja pocne da radja u 4-toj godini
Sačuvana
krajnji
Stariji član

Van mreže Van mreže

ja

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #229 Poslato: 16. Decembar 2010, 10:21:59 »

nikola sadnice koje sam ja kupio i koje sam sadio bile su dvogodisnje! ali reci cu ti jos nesto,ja sam i prosle godine imao rod ali nisam hteo da ih pustam da radjaju jer su mlade! da nebi opterecivale stablo.
Sačuvana
nikola0023
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Opera 9.80

« Odgovor #230 Poslato: 16. Decembar 2010, 18:34:53 »

Tako su mi i delovale na tvojim slikama, zato i pitam, ja sam posadio jednogodisnje koje sam kupio u rasadniku mavm u Kacu od prof.Vlade Ognjanova, pa kad god rode bice dobro, zato me i zanima samo odrzavanje, inace na prolece planiram da pocnem da lijem stubove itd.
Sačuvana
Joca m
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Starost: 55

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #231 Poslato: 03. Februar 2011, 16:33:04 »

Pozdrav svim forumasima.
Zeleo bih da u jesen zasadim dunju na povrsini od 90 ari(3 parcele).Pre dvadesetak dana sam dao zemlju na analizu i svaki dan ocekujem rezultate.Posto nemam nikakvog iskustva u vocarstvu pomoc u vidu saveta i iskustva mi je neophodna.Narocito me interesuje kojim redom treba pripremiti zemljiste do jesenas(sadnje).Hvala puno!  Huh? Scratchhead
Sačuvana
NSM1
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.13

« Odgovor #232 Poslato: 03. Februar 2011, 20:07:19 »

Narocito me interesuje kojim redom treba pripremiti zemljiste do jesenas(sadnje).Hvala puno!  Huh? Scratchhead

Dobijes rezultate analize i oni ce ti reci kako sa djubrenjem, tj koliko kog mineralnog djubriva da uneses i koliko stajnjaka.
Izvuces stajnjak cim to bude moglo (pre toga naravno ako je neki krs, rastinje, sredis to) kad izvuces i rasturis stajnjak uzores sto dublje. Ako mozes rigolerom (plug koji ore na veliku dubinu ali zahteva jake traktore) dobro je ako ne onda sto dublje oranje klasicnim plugom. Ako sam radis svojom mehanizacijom mozes da skines jedno radno telo (jednu brazdu) sa pluga i d aores samo jednom jer tako mozes dublje d a zaores, ako je teren kamenit pa ne moze bas duboko ori koliko mozes.
Ovu operaciju mozes da izvedes u toku celogp roleca  leta (ako nista drugo ne planiras na tim parcelama do jeseni) samo pazi jer ako uzores rano utoku leta ce ti izrasti trava po oranju pa ces nju morati nekako da suzbijas.
Druga mogucnost je da pustis da trava naraste negde do oko 30 cm (negde maj mesec ili mozda april zavisi od toga kakvo ce prolece biti) pa da sve to poprskas totalnim herbicidima, sacekas 15ak dana da herbicid deluje pa da onda ores.
Ako za tu varijantu odlucis pazi da uhvatis pogodnovreme (vlaznost zemljista) kada ces moci da uzores duboko jer se preko leta zemljiste zna vrlo brzo da isusi pa je nemoguce duboko uzorati bez jakih traktora i mocnih plugova.
Za koju god varijantu da odlucis to ce tako sacekati jesen kad treba da poravnas povrsinski sloj (tanjiraca npr) obelezis mesta za sadnju, ikopas rupe i cekas da dodje vreme sadnje.
Sačuvana
Joca m
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Starost: 55

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #233 Poslato: 05. Februar 2011, 00:43:52 »

Hvala NSM1.
Sačuvana
NSM
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 65

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.13

« Odgovor #234 Poslato: 05. Februar 2011, 19:07:58 »

Hvala NSM1.

Molim molim
I nema potrebe za zahvaljivanjem, tu smo valjda da razmenimo ono sto znamo.
Valjalo bi da ima vise ljudi koje ne mrzi da kuckaju al eto, uvek se nadje neko Smiley

I da iskoristim priliku
NSM1=NSM. Jeste prilicno jasno, al ipak da kazem
Nesto sam zahebao oko profila pa je dioda sve te moje brljotine sredio.
Fala gazda Smiley

Sačuvana
krajnji
Stariji član

Van mreže Van mreže

ja

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #235 Poslato: 11. Februar 2011, 11:56:42 »

hahahahahaha nsm1 a i nsm ! lepo ste objasnili coveku! kucate ko jedan! Laugh salim se ja malo ! nije me bilo odavno ovde pa vidim da ima teme za razgovor. da i ja kazem neku coveku. moj ti je savet da ti nebi stojala celu sezonu zemlja i da nebi rasto korov zasadi nesto! soja je dobra za korove.ja sam tako uradio.pa onda na jesen busis rupe i sadis.
Sačuvana
NSM
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 65

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.13

« Odgovor #236 Poslato: 11. Februar 2011, 18:47:20 »

hahahahahaha nsm1 a i nsm ! lepo ste objasnili coveku! kucate ko jedan! Laugh

ma tako se mi dogovaramo, razgovaramo i nikad nam nije dosadno Smiley
Sačuvana
mile
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 52

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #237 Poslato: 18. Februar 2011, 10:32:22 »

Obavestio bih sve koji pratetemu pdizanje voćnjaka dunja da ima jako dobra knjiga od prof.dr. Evica Mratinić. Knjiga se zove Dunja i ima sve od podizanja voćnjaka preko zaštite i orezivanja do prerade Dunje. Sve je to stalo na 242 strane knjige.
Pozdrav
Sačuvana
krajnji
Stariji član

Van mreže Van mreže

ja

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #238 Poslato: 18. Februar 2011, 12:05:59 »

mile naravno da me interesuje knjiga  ali gde mogu da  je nabavim i po kojoj ceni?
Sačuvana
mile
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 52

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #239 Poslato: 18. Februar 2011, 15:59:29 »

Krajnji kupio sam je preko Knjižara.com cena knjige sa poštarinom iznosi 1396 dinara može da se naruči online ili preko telefona. Dovoljno je na google ukucati Evica Mratinić i ostalo samo dođe.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 50   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.037 sekundi sa 22 upita.