pelemagnum
Mlađi član
Van mreže
Pol:
Starost: 69
|
|
« Odgovor #660 Poslato: 05. Septembar 2014, 00:01:27 » |
|
Zorane nisam procitao privatnu poruku niti sam je dobio ali ako si zainteresovan navrati u Maradik ,mene svi znaju kao pele magnum pa da pogledas vocnjak ja inace imam dva jutra nazovimo starog dunjika ,star oko 6/7 godina, i jedno jutro mladog .Usput da probas rakiju koju ja pecem bez ikakvih specija i hemije cak nestavljam ni kvasac za vrenje a rakija prva liga bar tako kazu kupci ovaj poziv vazi za sve zainteresovane za dunje
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
zoransm
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #661 Poslato: 07. Septembar 2014, 20:35:36 » |
|
Zorane nisam procitao privatnu poruku niti sam je dobio ali ako si zainteresovan navrati u Maradik ,mene svi znaju kao pele magnum pa da pogledas vocnjak ja inace imam dva jutra nazovimo starog dunjika ,star oko 6/7 godina, i jedno jutro mladog .Usput da probas rakiju koju ja pecem bez ikakvih specija i hemije cak nestavljam ni kvasac za vrenje a rakija prva liga bar tako kazu kupci ovaj poziv vazi za sve zainteresovane za dunje
Pele prvom prilikom dolazim u Maradik, voleo bih da se malo upoznam sa iskustvima drugih "Dunjara" a i da probam Dunjicu, , p.s. kolega nam je Lavrnja iz N. Sada.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
pelemagnum
Mlađi član
Van mreže
Pol:
Starost: 69
|
|
« Odgovor #662 Poslato: 08. Septembar 2014, 20:03:03 » |
|
dogovoreno
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
armin1
Zlatni član
Van mreže
Pol:
Starost: 49
JEDNOM CU BITI NAJBOLJI
|
|
« Odgovor #663 Poslato: 19. Septembar 2014, 19:46:30 » |
|
moj vocnjak slike od pre neki dan
|
|
|
Sačuvana
|
IMA TU NECEGA
|
|
|
armin1
Zlatni član
Van mreže
Pol:
JEDNOM CU BITI NAJBOLJI
|
|
« Odgovor #664 Poslato: 19. Septembar 2014, 19:47:50 » |
|
|
|
|
Sačuvana
|
IMA TU NECEGA
|
|
|
zoransm
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #665 Poslato: 20. Septembar 2014, 15:34:19 » |
|
Veoma lepo izgleda !!! Koliko su stara tvoja stabla, koliko mogu da očekujem u nekim normalnim uslovima u trećoj godini posle sadnje?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Kanački
Mlađi član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #666 Poslato: 21. Septembar 2014, 01:15:23 » |
|
armin1 svaka cast , domacinski rodile Pored ovoga sto je pitao kolega zoran , mene zanima jos da li si imao problema sa ervinijom , koji su razmaci sadnje i koji uzgojni oblik planiras ? Tu smo u komsiluku , mozda bih mogao doci jednom prilikom da obidjem tvoj vocnjak ,ja sam sadio krusku i u planu je prosirenje kruske , ali dunja mi je uvek bila zelja , bar za moje potrebe
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Robert1
Mlađi član
Van mreže
Pol:
Starost: 42
|
|
« Odgovor #667 Poslato: 21. Septembar 2014, 09:16:42 » |
|
Svaka cast Armine1 Saznao si kako se krece cena na veliko?Kod nas u Subotici na mlecnoj pijaci neki dan video da ljudi prodaju na tezgi za 80-100din (kilo-dve)
|
|
|
Sačuvana
|
Let the games begin.
|
|
|
zoransm
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #668 Poslato: 22. Septembar 2014, 01:46:41 » |
|
Svaka cast Armine1 Saznao si kako se krece cena na veliko?Kod nas u Subotici na mlecnoj pijaci neki dan video da ljudi prodaju na tezgi za 80-100din (kilo-dve) ... ali nije još uvek za branje, mislim da ne bi trebalo...
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Robert1
Mlađi član
Van mreže
Pol:
Starost: 42
|
|
« Odgovor #669 Poslato: 22. Septembar 2014, 10:09:53 » |
|
Slazem se sa tobom.Ipak mislim da je sto se tice cene nekako preniska za maloprodaju.
|
|
|
Sačuvana
|
Let the games begin.
|
|
|
zoransm
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #670 Poslato: 22. Septembar 2014, 13:31:20 » |
|
Slazem se sa tobom.Ipak mislim da je sto se tice cene nekako preniska za maloprodaju.
Tako je, po toj logici, na veliko bi bila niska cena.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
armin1
Zlatni član
Van mreže
Pol:
JEDNOM CU BITI NAJBOLJI
|
|
« Odgovor #671 Poslato: 22. Septembar 2014, 17:10:47 » |
|
kanacki slobodno navrati,
branje ce biti tek sredinom oktobra meseca.
ovo sto se sad prodaje ili je brao neko ko ne zna sa dunjom ili sto je jos verovatnije prodaje padalice. cena padalica se trenutno krece od 37 din okolina subotice pa do 55 din centralna srbija stim sto su kolicine relativno skromne.
ono sto imam kao informaciju je da je pod uticajem prosle godine i jakih napada monilije na svim velikim dunjicima rod veom slab tako da je ove godine nece birti u izobilju.
predpostavljam da ce se cena kretati za trecu klasu 55 drugu 65 a prva klasa 80 din. al videcemo jos
|
|
|
Sačuvana
|
IMA TU NECEGA
|
|
|
armin1
Zlatni član
Van mreže
Pol:
JEDNOM CU BITI NAJBOLJI
|
|
« Odgovor #672 Poslato: 22. Septembar 2014, 17:15:44 » |
|
i da pitali ste me koliko je star dunjik, slike su radjene u delu gde je vocnjak u 8oj godini, stim sto sam i ja imao napad monilije prosle godine tako da je skinuto gotovo 50% krosnje. one opet izgledaju poprilicno vlike jer ima dosta letrasta dugoackih i po dva metra.
u trecoj godini ja ne bih ostavljao rod vec bih skinuo sve da se stablo sto bolje razvije. kod mene je rastojanje 4 medjuredno a 2,5 u redu stim sto to prvenstveno zavisi od podloge a ona opet od vrste zemljista. takodje na osnovu podloge i rastojanja birate koj tip krosnje formirate
|
|
|
Sačuvana
|
IMA TU NECEGA
|
|
|
Serbedzija Mirko
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #673 Poslato: 22. Septembar 2014, 22:46:48 » |
|
pozdrav ljudi mozda neko zna nesto o sibirskom limunu nadjoh na netu sadnice da se prodaju i covjek garantuje da moze da uspjeva kod nas i donosi solidan i kvalitetan rod da li ima nek iskustva sa ovim to su vocke koje se ne cuvaju u prostoriji vec se sade kao sve druge vocke
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
zoransm
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #674 Poslato: 24. Septembar 2014, 17:01:56 » |
|
] Armin 1 drzi cenu, ne treba kojekavim tipovima dozvoliti da spustaju cenu, proizvodjac uvek izvuce deblji kraj !
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|