24. April 2025, 18:44:54 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 44 45 [46] 47 48 ... 50   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Podizanje vocnjaka dunja  (Pročitano 568573 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
mić
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #675 Poslato: 25. Septembar 2014, 12:51:22 »

Pozdrav Dunjarima!
Imam mlad zasad dunja,sadnja jesen 2012,sadnice nisu sertifikovane a kupio sam ih kao leskovacku,obzirom da su prilično jake bio sam hrabar da ostavim po neki komad ploda.Gledajući slike leskovačke dunje, ove moje mi nekako više liče na trijumf.Molim vas za vaše  mišljenje.  Scratchhead Samo da se snađem oko postavljanja slika
Sačuvana
zoransm
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #676 Poslato: 25. Septembar 2014, 15:00:20 »

Pozdrav Dunjarima!
Imam mlad zasad dunja,sadnja jesen 2012,sadnice nisu sertifikovane a kupio sam ih kao leskovacku,obzirom da su prilično jake bio sam hrabar da ostavim po neki komad ploda.Gledajući slike leskovačke dunje, ove moje mi nekako više liče na trijumf.Molim vas za vaše  mišljenje.  Scratchhead Samo da se snađem oko postavljanja slika
      Ja umem da razlikujem  leskovacku  i vranjske, nisam siguran za druge sorte i ako imam manji broj  asenice i jednu trijumf
Sačuvana
bubamara
Stariji član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 32.0

« Odgovor #677 Poslato: 26. Septembar 2014, 14:29:24 »

Sačuvana
bubamara
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 32.0

« Odgovor #678 Poslato: 26. Septembar 2014, 14:31:55 »

dunje su posadjene u jesen 2013
Sačuvana
mić
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #679 Poslato: 26. Septembar 2014, 16:53:44 »

Ne kapiram kako da postavim slike  Huh?  Embarrassed
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #680 Poslato: 26. Septembar 2014, 16:57:38 »

Pogledaj ovdje...
http://www.sveovinu.com/index.php/topic,336.msg9547.html#msg9547
Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
Kanački
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Opera 9.80

« Odgovor #681 Poslato: 26. Septembar 2014, 22:52:51 »

bubamara da li je ovo detilina posejana u redi i kako odrzavate deo izmedju vocaka ?
Sačuvana
bubamara
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 32.0

« Odgovor #682 Poslato: 27. Septembar 2014, 10:04:27 »

jeste detelina izmedju redova,nemam jos nista od mehanizacije,osim trimera i prskalice dohfly,pa sam tu detelinu dao drugaru jednom da kosi a ja sam u redu odrzavao motikom ove godine a sledece cu totalisati,u pitanju su 2 jutra oko 870 komada,a oko ograde maline zasadjene
Sačuvana
Kanački
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Opera 9.80

« Odgovor #683 Poslato: 27. Septembar 2014, 13:43:19 »

Lep i uredan vocnjak , svaka cast  Thumb
Sačuvana
bubamara
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 32.0

« Odgovor #684 Poslato: 27. Septembar 2014, 17:09:56 »

hvala Kanacki,i ja sam zadovoljan kako izgleda,iako sam napravio neke greske u ogradjivanju ,pa cu to pokusati sada ispravljati Huh?
Sačuvana
zoransm
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #685 Poslato: 27. Septembar 2014, 20:56:06 »

jeste detelina izmedju redova,nemam jos nista od mehanizacije,osim trimera i prskalice dohfly,pa sam tu detelinu dao drugaru jednom da kosi a ja sam u redu odrzavao motikom ove godine a sledece cu totalisati,u pitanju su 2 jutra oko 870 komada,a oko ograde maline zasadjene
Ja sam razmišljo da dam jednom poznaniku  da između redova poseje i održava detelinu i na taj način me reši korova, ali sam onda kroz razgovor sa  ljudima  došao do informacija da bi ta detelina  "Škodila"  voću, usporavala rast i slično....
Sačuvana
bubamara
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 32.0

« Odgovor #686 Poslato: 28. Septembar 2014, 20:36:43 »

i ja sam to cuo ,ali sam odlucio da je ipak posejem i koliko vidite da su neke grane i preko 2 metra a u prolece cu ih skracivati na 50 ili 60 cm,ja sam bas hteo da tako uradim i ne vidim gresku u tome ,ako bude bilo suse svakako cu ih morati zaliti a u trecoj godini cu staviti kap po kap ,ako budem video neki problem da mi detelina pravi ,preoracu je,jednostavno sam probao pa sta bude javascript:void(0);
Sačuvana
zoransm
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 32.0

« Odgovor #687 Poslato: 05. Oktobar 2014, 21:48:50 »

Danas sam ubrao oko 3-4 kilograma dunja iz voćnjaka koje sam ostavio za probu. Aroma je tu, krupnoća je tu, pravilan oblik ..., samo moraću sada da naučim da  održim zdravlje ploda što bolje. 
     Pojavile su mi se na pet stabala od kojih sam jedno danas izvadio, neke gusenice... Prvo sam primetio neposredno oko stabla kao neka vrsta piljevine , malo bolje  pogledam ono postoji neka rupica prečnika drvca šibice iz koje  ispada ta piljevina, pošto sam imao voćarske makaze kod sebe uzmem i počnem da režem taj deo oko rupice kad ono ispod kore pravi mali tuneli,"Pećine" kad na kraju tunela gusenica žute boje dužine oko 4cm, reče mi zaštitarka  kako se zove ali sam zaboravio, dala mi neka dva insekticida kojima sam oprskao  donji deo stabla... Rezultat je sledeći jedno drvo izvađeno, u dva drveta  gusenice ubijene i u preostala dva drveta makazama sam razbušivao te tunele koliko sam mogao , išli su ka gore rekao bih da sam ih pročistio ali nisam došao do gusenice niti sam video po makazama da sam je probušio verovatno je još malo dublje u stablu ali nisam mogao da izbušim  drvo toliko duboko , pokušaću  sa nekom žicom. Nadam se da ovo neće biti masovna pojava !  Kaže zaštitarka  da nije u pitanju žilogriz, po njoj je ta larva tu   došla sa sadnim materijalom iz rasadnika. Šta vi mislite ?
Sačuvana
AtillaHunt
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 48

Windows NT 6.1
Browser:
Opera 9.80

« Odgovor #688 Poslato: 06. Oktobar 2014, 15:27:04 »

Ne znam sta da ti kazem kod mene sudunje  isto posadjene jesen 2013 stabla su odlicna uglavnom ploda je bilo i po 20 komada ali su svi plodovi otpali neki pre a neki kasnije.
Sačuvana
zoransm
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #689 Poslato: 06. Oktobar 2014, 17:29:05 »

danas sam išao do vćnjaka, ovaj put sam poneo  jaču žicu, te sam ovom prilikom  na preostala dva stabla  žicom izbušio preostale dve larve. Raspitao sam se  kažu ljudi što sam i video na internetu, da je u pitanju drvotočac, larva leptira....Pa ako je  sadnja jesen 2013, i logično je da  plod otpadne mlado  je stablo da iznese plod do kraja
Sačuvana
Stranice: 1 ... 44 45 [46] 47 48 ... 50   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.15 sekundi sa 22 upita.