06. Oktobar 2024, 11:46:16 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 48 49 [50]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Podizanje vocnjaka dunja  (Pročitano 554733 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
vladimir kisač
Stariji član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 43

Windows XP
Browser:
Firefox 46.0

« Odgovor #735 Poslato: 25. Maj 2016, 10:10:22 »

Armine
Ja imam donekle isti cilj u gajenju aronije a to je spuštanje pH zemljišta.
Preporuka je ići sa đubrivima na sulfatnoj osnovi koja su doduše mnogo skuplja ali kranji efekat se isplati.
Naime na proleće treba od azotnih đubriva koristiti Ammosulfan od Eliksir Zorke, njemu cena nije visoka i iznosi oko 34 din po kg. U njemu ima Azota i sumpora i značajno snižava pH.
Kod djubrenja kalijumom ide se kalijum sulfat( ja sam išao yarin grannu potasse) i to na proleće, jer je dobro vodotopiv i dospe do korena dok voćka počne zrenje, za razliku od kalijum hlorida.
Ovaj sistem koristim i ja i ostali iz udruženja malinara u Bačkom Dobrom Polju, kao proveren za spuštanje pH zemljišta za malinu.
Fosfor je pitanje da li treba uopšte dodavati, jer je u Vojvodini zemljište dobro obezbeđeno njime a u višku ometa usvajanje gvožđa.

Za više inf.ako hoćeš slobodno me pozovi na mob., jer sam ja u ovu temu zavirio pošto razmatram sadnj dunje na jesen.
Sačuvana

060 311 05 44
Hrabrivuk
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 53.0

« Odgovor #736 Poslato: 09. Maj 2017, 18:37:20 »

Pozdrav drugari pročitao sam ceo forum, zanima me da li da radim obavezno analizu zemlje.

Imam 12ari na koji bi podigao dunju, leskovacku i vranjansku.
Sačuvana
Robert1
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 42

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #737 Poslato: 25. Maj 2017, 11:41:44 »

Pozdrav ekipi..Potreban savet,dunje su mi sada peta godina (480stabala) da li se isplati uzeti Stihl atomizer sr 420?Danas sam kontaktirao prodavca ima garanciju dve godine i obezbeđen servis,cena oko 48000 din.
Sačuvana

Let the games begin.
Aca Dunja
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #738 Poslato: 23. Decembar 2019, 21:04:26 »

Cao ljudi,veceras sam se registrovao i imam jedno pitanje u vezi dunja.kad treba da ih vezujem za kolje da bi se pravilno razvijale to jest pravilno rasle,da mi ne ide stablo u stranu ili slicno? Vocnak sam zasadio pre mesec dana?hvala
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #739 Poslato: 23. Decembar 2019, 22:02:08 »

Kao i svako drugo voće odmah po sadnji.
Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem, osima ako je glagolski pridjev radni jednak nuli.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
Pava
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #740 Poslato: 24. Maj 2020, 19:10:52 »

Pozdrav ljudi. Danas sam u vocnjaku pronasao dva ostecena stabla (slike na linkovima). Da li je neko imao ovaj problem ili mozda zna sta je ovo? Kao i kako resiti? Vocnjak je u trecoj godini. Hvala unapred.

https://ibb.co/kST9Njn
https://ibb.co/BC7Ykkv
https://ibb.co/MCZy077
Sačuvana
IM112
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #741 Poslato: 03. Septembar 2024, 14:56:47 »

Pozdrav svima koji čitaju ovu temu!

Danas sam se registrovao i sve strane sam pročitao u cugu i mogu reći da mi je veoma drago što postoje ljudi koji svoje znanje dele sa ostalima i što ste tako stručni.

Imam par pitanja pošto sam nov i želja mi je da posadim dunje ali i pored vaših saveta, ne razumem sve u potpunosti.

Naime, u mom selu koje je na oko 1000 m nadmorskoj visini sam posadio dve dunje pre nekog vremena, kao i ostalo voće i mogu reći da je dunja jedina uspela i da ima skoro svake određen broj plodova.

Pitanja za vas:

1. Da li je neko posadio dunje na sličnoj visini i da li bi uspele na toj visini?
2. Da li mora da se uzore zemlja ili mogu samo da se naprave rupe?
3. Da li može neko da mi objasni šta su te podloge i kako mogu da nađem dunje sa tim podlogama?
4. Da li je bolje u proleće posaditi ili moram u novembru? Vidim da većina zagovara jesen,ali neki su obrazložili da valja i u proleće?

Ako ovo opet čitaju oni koji su pre davno odgovarali i pisali komentare, kakvi su vaši utisci kad je sadnja dunje u pitanju i imate li neke savete za nas koji želimo da budemo novi u ovome?

Veliki pozdrav!!
Sačuvana
Stranice: 1 ... 48 49 [50]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.03 sekundi sa 21 upita.