06. Decembar 2024, 08:38:31 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Stubovi armatura u vinogradu  (Pročitano 208834 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
bozure
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 58

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.7

« Odgovor #60 Poslato: 19. Mart 2009, 17:57:35 »

bio sam skeptik za metalne stubove  ali kada sam ih video na licinom mestu ....ja sam se  Shocked naravno Smiley....elem , moram priznati bolji su od drvenih ...jedina im je mana cena  Scratchhead...
Sačuvana

in vino veritas
žure
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 53

Windows Vista
Browser:
Opera 9.62

« Odgovor #61 Poslato: 02. April 2009, 00:57:03 »

I ovde imate nešto o vinogradarskim stubovima http://www.vinogradi.co.rs/vinogradarski_stubovi.php
Sačuvana

In vino veritas - u vinu je istina
duje
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 61

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.8

« Odgovor #62 Poslato: 02. April 2009, 20:50:41 »

Ove stubove koje je postavio žure gledao sam prije par dana na stovarištu ove firme ( KDS).Stovarište se naziva trešnja i nalazi se u subotičkoj ulici u Novom Sadu a cena stuba dužine 2,5 m je 6,1 evro.
Sačuvana
cip
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 66

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #63 Poslato: 02. Maj 2009, 07:18:16 »

CITAT:da zaboravio sam danas jos da kazem da sam zavrsio izlivanje stubova za ogradu pa i te slike stavljam ! da se malo pohvalim
Pitanje: Da ll bi Krajnji hteo da nam opise tehnoloski postupak proizvodnje stubova? Kako se pravi kalup, da li se stavlja armatura, kakav se beton pravi? i slicno?
Sačuvana
krajnji
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 41

ja

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #64 Poslato: 02. Maj 2009, 13:52:28 »

cip! kalup drveni od dasaka razmera betona 3:1 armatura 8 mm po 4 komada u stubu! Smiley
 mozes da mesas rucno a mozes i u mesalici!
postupak je sledeci:
 1: sipas malo uode u mesalicu i pocnes da ubacujes sljunak ali obavezno broji koliko si lopata ubacio
 2:ubacis cement
 3:voda po potrebi
 4: kad se dobro izmesa istreses u kolica
 5:odvezes kolica do mesta gde ti je kalup
 6:ubacis u kalup malo betona ali svugde ravnomerno
 7:kad si ubacio malo betona postavis armaturu (koju si vec pripremio)
 9:onda ostatak betona ubacis  preko armature da ga izravnas sa visinom kalupa
10:kad si izravno beton postavljas male armature gde hoces da budu rupe u stubu ( naravno vertikalno)
11:sackas dva dana  pa ih pomeras sa mest ( naravno kad se osusi beton)

proceduru ponavljati dokle god ne napravis stubova koliko ti treba!

Evil Laugh Laugh Laugh Laugh Laugh
Sačuvana
cip
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 66

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #65 Poslato: 02. Maj 2009, 16:27:59 »

Citat:proceduru ponavljati dokle god ne napravis stubova koliko ti treba!
Odgovor: Zahvaljujem. Malo je preopsirno i detaljno ali nema veze. Zato imam i pitanja.
Pitanja: Koliko uzengija stavljas? Koje su dimenzije stubica?(duzina sirina visina?) Da li si napravio samo jedan kalup ili vise njih? Koliko stubica napravis za jedan dan?
Sačuvana
sale
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 46

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.10

« Odgovor #66 Poslato: 02. Maj 2009, 17:04:25 »

Evo da kazem i ja nesto o stubicima posto mi je gradjevina i struka.Uzengije zavise od dimenzija stuba.Obicno se prave tako da budu npr.8x8cm ako je stub 10x10.Duzina stuba zavisi od namene,da li je za ogradu,vinograd ili nesto trece.Kalup treba da bude na ravnoj podlozi,ispod se moze staviti najlon da se stubovi ne bi lepili za podlogu.Po sipanju betona u kalupe iste treba malo kuckati cekicem kako bi se beton ravnomernije rasporedio i izasao zaostali vazduh iz betona(trebalo bi da se izradjuju na vibro stolu ali sta da se radi)Kalupa mozes napraviti koliko imas mogucnosti i u zavisnosti od toga koliko ti stubova treba i koliko vremena imas da cekas da bi napravio potrebnu kolicinu.Za jedan dan mozes da napravis i 100 kom samo ako imas kalupa.
Sačuvana
krajnji
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 41

ja

Windows XP
Browser:

« Odgovor #67 Poslato: 24. Maj 2009, 19:53:32 »

draga moja gospodo! upravo danas sam postavio stubove u mom vocnjaku! i mogu vam reci da su ipak betonski stubovi zakon jeste da su malo tezi za namestanje ali su vecni! naravno ako su propisno odradjeni! ja sam iso 10x10 sve i betoniro sam coskove bas radi zatezanja zice! a izasli su me jeftinije od 5 eura komad ! ! ! !
Sačuvana
voxpfc77
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 47

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.5

« Odgovor #68 Poslato: 07. Decembar 2009, 22:46:42 »

Molio bih za savet.Interesuje me koje bi drvo jos moglo da se koristi za stubove u vinogradu i koliki bi bio vek trajanja tog stuba(otprilike).Bagrem nemam a bas nesto  trenutno ne mogu da odvojim novac za betonske stubove.
Sačuvana
dioda
Osnivač foruma

Van mreže Van mreže

Starost: 44

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.5

« Odgovor #69 Poslato: 07. Decembar 2009, 23:04:08 »

Neki dan sam dobio ovaj clanak pa koga interesuje neka se raspita...

"Prilikom podizanja novih zasada vinove loze, koliko je bitno da se adekvatno pripremi zemljiste i izvrsi dobar odabir sadnog materijala toliko je bitno isplanirati i pravilno zasaditi kalemove. U podizanju mladog zasada vinove loze mora se voditi racuna u kom se pravcu postavljaju redovi vodeci racuna u kom pravcu duvaju vetrovi i koliko su jaki. Radi provetravanja vinograda i pravilnog odabira stubica za vezivanje loze. Mladom vinogradu se mora posvetiti mnogo paznje prilikom podizanja, zastita mladica od glodara, postavljanje kocica uz mladice do prve zice za vezivanje i pravilno formiranje zasada, postavljanje stubica i zice za vezivanje loze. Ove radnje moramo dobro odraditi kako kasnije prilikom eksploatacije vinograda ne bi imali smetnji izvrsavajuci potrbne radove u vinogradu.
Za zastitu mladica od glodara postoje specialno izradjena od PVC materijala koja se moze skinuti i koristiti za sledeci zasad.
Prilikom usmeravanja mladica loze kako bi ih vezali za prvu zicu najcesce se koriste kocici koji mogu biti od drveta, plastike i toplocinkovani metalni. U poslednje vrema pojavili su se plasticni kocici, koji po mojim saznanjima nisu ostavili dobre rezultate.
Imamo i drvene kocice koji spadaju u red jevtinijih i vrlo povoljnih sa ekonomske strane gledano, medjutim oni imaju i svoje nedostatke. Vrlo je slaba ponuda kvalitetnijih kocica i postoji mogucnost razvijanja stetnih bakterija za lozu, sto je vrlo vazno za mlade zasade.
Naj kvalitetniji kocici su toplocinkovani metalni, koji nisu podlozni za razvoj bakterija, dug vek trajanja, i visestruku mogucnost koriscenja.
Kao kod kocica tako i kod stubica imamo slicne probleme.
Stubici za vezivanje loze postoje od drveta, plastike, betonski i toplocinkovani metalni.Svi od ovih navedenih stubova imaji svoje nedostake i dobre osobine koje cu pokusati objasniti.
Drveni, spadaju u red najevtinijih i sto se cene tice najboljih, medjutim vrlo je slaba ponuda kvalitetnih drvenih bagremovih stubova,a iziskuju veliki dodatni rad za impregnaciju, rok trajanja oko 15 godina, podlozni za razvoj stetnih bakterija po vinograd.
Plasticni, nesto novo na trzistu, nedovoljno ispitano, na zapadu se u opste ne koriste radi bocnih vetrova.
Betonski, vrlo teski za rad prilikom postavljanja, dolazi do pucanja, sa cenom skoro nista jevtiniji od metalnih.
Toplocinkovani metalni stubovi, koji su izradjeni od specialno profilisanog lima tako da izdrzavaju vrlo jake bocne vetrove,
Vrlo su stabilni i imaju vrlo dug vek trajanja, preko 40 godina, mogu se lako vaditi i premestati, lako se kaci zica jer imaju kukice sa strane, mala tezina stuba sto olaksava postavljanje, ne pucaju usled mraza i dodira sa masinama, nisu podlozni za razvoj bakterija, optimalna upotreba za vinograde, malinjake, vocnjake, za vezivanje kupina i za ograde. Jedina losa osobina je da spada u red najskupljih stubova, oko 6e po komadu ali kad se pogledaju sve njegove osobine i vek trajanja mozda i nije najskuplji.
U Evropi postoji nekoliko razlicitih oblika stubova od kojih izdvajamo:
-Teroir Plus
-Nove generacije C40; C50;  C60,
-Isprobana generacija D65,
-ECO45; ECO50; ECO55,
-Krajnji stubovi EP1; EP2
-Ankeri i ucvrscivaci spoljnih stubova, Kvalitetna zica sa 3% istegljivosti,  debljine 3,15mm i 2,2mm.
Postovani vinogradari, pre kupovine bilo koje opreme dobro razmislite u sta ulazete tesko stecen novac i sta za njega dobijate."

Za vise informacija pogledajte sajt www.bspkom.rs
Sačuvana
pola pije pola sarcu daje
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 60

Windows Vista
Browser:

« Odgovor #70 Poslato: 08. Decembar 2009, 12:03:20 »

u ovom clanku spominjes , zastitu mladog vinograda.  ja sam  negde ostavio ovu sliku    ali mislim da nije na odmet da se   vidi jos jednom..
ove plasticne cevi su relativno tanke, na vrhu    plasticne cevi se  nalazi  , plasticna  veza  sa kojom  moze da se pritegne   , po  zelji  cev  uz  pre   pobijeni   metalni  stubic  ili   armaturu(  znaci  moze da se koristi normalna armatura  za drzanje  mlade sadnice  ako to    nije preskupo ).
 plasticne cevi  stite   100%   od glodara  i stite 100%  od izmrzavanja mladih sadnica..  neznam cenu    ali sam     siguran da bise isplatile      da se kupe, a  posle   prodaju dalje  . 
Sačuvana
Mladen81
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 43

Windows XP
Browser:
Firefox 1.0.6

« Odgovor #71 Poslato: 08. Decembar 2009, 20:37:29 »

draga moja gospodo! upravo danas sam postavio stubove u mom vocnjaku! i mogu vam reci da su ipak betonski stubovi zakon jeste da su malo tezi za namestanje ali su vecni! naravno ako su propisno odradjeni! ja sam iso 10x10 sve i betoniro sam coskove bas radi zatezanja zice! a izasli su me jeftinije od 5 eura komad ! ! ! !
Krajnji, ozbiljno razmisljam da po principu uradi sam napravim oko 150 betonskih stubova za ogradjivanje vocnjaka. Vec sam jedan vocnjak ogradio bagremovim koljem 12x12cm, videvsi da je nabijanje kolja maljem crnacki posao angazavao sam skip. Ako bi napravili da betoski stubovi budu zasiljeni da li bi se po tvom misljenju
mogli pobijati skipom.
Sačuvana
duje
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #72 Poslato: 09. Decembar 2009, 12:54:14 »

Što se tiče metalnih pocinčanih stubova u vinogradu izgledaju stvarno moćno no ukazao bih na jedan mali nedostatak.Prilikom obrade mora se biti dosta pažljiv jer svako zapinjanje mehanizacijom napravi pravi karanbol jer se oni lako iskrive i kao takvi se ne mogu više popraviti.Ja sam se bio opredelio za njih ali sam proletos vidio da institut u Sremskim Karlovcima postavlja neke lepo obrađene drvene stubove inpregnirane u zeleno otprilike kao i oni stubovi za struju.Ako je neko vidio ovakve stubove a zna gde se mogu nabaviti neka objavi na forumu.
Sačuvana
MALI MIHA
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 37

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.15

« Odgovor #73 Poslato: 09. Decembar 2009, 19:46:49 »

ima moj susjed te inpregnirane kao bandere hehe a neznam jeb to je jelovina a i malo mi to tanko ok nije tanko di nem avjetra al tam di sma ja nisu bas ok aj i ak imas sjever jug redove jos nekako one sto on ima kao krajnje oni su veceg promjera ti su mi ok a neznam budemo vidili za 10 ak god dal ce pocet trunut

ja preferiram u redu betonske a krajnje drvene jel ja kad natezem zicu zaveze flasincug ua traktor i nategnem komplet stup hehe  Grin Thumb

Sačuvana
duje
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #74 Poslato: 10. Decembar 2009, 12:38:10 »

Betonski su mi nezgodni za postavljanje po dve žice na gornja dva nivoa a po jedna žica u nivou ne dolazi u obzir.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.037 sekundi sa 21 upita.