Da li neko moze da preporuci najbolje resenje za kolje u novom vinogradu:
1. bagremov kolac
2.pvc kolac
3. gvožđe, recimo 8 ili
neki drugi predlog?
??
Koliko sam se raspitivao najbolje je rezani bagremov kolac 3x3x130 cm, ali postoje problemi sa krivljenjem takvog kolca sa godinama.
Takodje ako ima neka preporuka gde bih mogao da nadjem takvo bagremovo ili neko drugo kolje.
Hvala
poz makiii
Vi verovatno niste primetili da je vase pitanje na trecoj strani a odgovor na vase pitanje je na prvoj...
Idite gore na vrh i sa leve strane pise 1 2 3 stisnite broj jedan... i eto ga lep tekst i odgovor
Mada u vasem pitanju nije jasno hocete li kolje za vinograd ili za paucinu...
Za draganpan:
Pitao sam za misljenje, a cuo da je bagremov kolac odlicno resenje.
Ne razumem odakle vam "paucina".
Ako aludirate na duzinu kolca od 130, to nije predugacko: jer stablo formiram na 80-90 cm, i recimo jos 20-25 cm u zemlju, to daje recimo 100-115 cm. Ok, pogresio sam 130 cm je mnogo, medjutim o "pucini" nisam razmisljao
Maki je lepo pitao:sta je najbolje za kolje u novom vinogradu?Pretpostavljam da je mislio na kolje uz koje bi privezao mladu biljku dok ne stigne do prve zice.
Za saleta:
Upravo sam na to mislio. Na koji nacin je najbolje resiti pitanje naslona mlade biljke u njenim prvim godinam rasta.
E pa onda moze, sta mu je pri ruci
Ako mu se primi do prve zice brzo stize pa nece stici da mu se iskrivi nijedan kolac Moze kolac za to i od jove, samo nevalja od vrbe jer ce i on da se primi i olista
Ne verujem da vrba, topla, jova itd. mogu da budu resenje