bodo
Zlatni član
Van mreže
Pol:
Starost: 56
|
|
« Odgovor #120 Poslato: 22. Mart 2013, 23:15:17 » |
|
U okolini Kikinde kajsija nije smrzla, zasad. Uzorkovao par grančica sa cvetovima, uneo na toplo i one nakon par dana procvetale, bez otpadanja pupoljaka. Slično je i sa breskvom. No rano je još za radovanje, dolazi još hladnih dana i mrazeva pa videćemo šta će nam ono iznedriti. Pozz.
|
|
|
Sačuvana
|
Mudrost je momenat spoznaje sopstvenog neznanja
|
|
|
vojinso
Neaktivni član
Van mreže
OS: Windows NT 6.1 Browser: Microsoft Internet Explorer 10.0
|
|
« Odgovor #121 Poslato: 22. Mart 2013, 23:33:32 » |
|
Kod nas u Somboru prošlu noć - 4 C , a i za ovu noć najavljuju -4 C , za nedelju i ponedeljak sneg i oko -1 C do -2 C . Danas popodne sam bio u voćnjaku i kajsije mi još nisu procvetale ali samo ''samo što nisu'' u pitanju je dan ili dva. Imali ikakve šanse da nešto i rodi sa ovakvim vremenom. Koje temperature može da ''prežive'' pupoljci i cvet ?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
lozar
Zlatni član
Van mreže
Pol:
Starost: 57
|
|
« Odgovor #123 Poslato: 24. Mart 2013, 23:28:04 » |
|
peca je imao izbacio jednu zanimljiv link na fejsu pa ga molim da to ponovi i u ovoj temi.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
jagnjilac
|
|
« Odgovor #124 Poslato: 27. Mart 2013, 20:12:39 » |
|
Ova fotografija je napravljena predproslog vikenda (17.03.). Ovog vikenda nisam smeo ni da idem da gledam propast. Jedina nada mi je ta, sto su protekli dani bili dosta hladni, pa moguce da je "stala". Sreca da imam i jednu kolicinu kasnije sorte, koja jos nije krenula. Valjda ce biti bar za jelo i dzem!
|
|
|
Sačuvana
|
Jelo je potreba, a razumeti se u jelo i pice predstavlja umetnost
|
|
|
bistrica
|
|
« Odgovor #125 Poslato: 27. Mart 2013, 21:25:36 » |
|
Valjda ce biti bar za jelo i dzem! Štetu je moguće brzo i jednostavno procijeniti. Odrežeš par grančica sa pupovima sa različitih mjesta. Doneseš ih kući i staviš u neku posudu sa vodom na sobnoj temperaturi. Ostaviš tako par sati. Zarežeš pupove dijagonalno skalpelom. Zdravi pupovi su potpuno zeleni, dok stradali moraju dati mrku boju zbog oslobađanja fenolnih jedinjenja od pucanja čelijskih membrana usljed izmrzavanja.
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
jagnjilac
|
|
« Odgovor #126 Poslato: 27. Mart 2013, 21:31:36 » |
|
Ovaj test cu uraditi u subotu. Javlajm rezultat! Hvala,
|
|
|
Sačuvana
|
Jelo je potreba, a razumeti se u jelo i pice predstavlja umetnost
|
|
|
jon
|
|
« Odgovor #127 Poslato: 28. Mart 2013, 21:06:49 » |
|
Imam kajsiju u mom vocnjaku koju sam dobio kao rasad na poklon pre desetak godina, ali neznam koja je sorta. Velika je skoro kao breskva,blaga a i vrlo socna. Dali neko moze da prepozna o kojoj se vrstu kajsija radi? Nije da ce mi biti ukusnija ako znam kako se zove ali bih ipak voleo da znam.
|
|
|
Sačuvana
|
Investicija u znanje jos uvjek donosi najbolju kamatu.
|
|
|
|
sekki
Stariji član
Van mreže
Pol:
Starost: 48
OS: Windows NT 6.1 Browser: Microsoft Internet Explorer 9.0
|
|
« Odgovor #129 Poslato: 02. April 2013, 07:39:36 » |
|
Pozdrav svima! Imam jedno pitanje ili dilemu... Na parceli od cca40ari zasadio sam detelinu lucerku pre dve godine. Prosle jeseni sam kroz tu detelinu zasadio vocnjak. 100kom kajsije, 100kom kruske, 100kom sljive i 100kom nektarine. detelina mi je krenula odlicno a i sve vocke su se primile. Neki mi govore da je dobro da vocka ostane u detelini a neki mi govore da moram detelinu da uzorem jer je nepogodna za vocnjak. voleo bi da cujem vase misljenje sta da radim da vocke ostanu dobre? Unapred zahvalan
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ducin
Mlađi član
Van mreže
Pol:
Starost: 70
|
|
« Odgovor #130 Poslato: 02. April 2013, 13:27:56 » |
|
Lucerka i nije baš pogodna jer ima dubok koren i crpi vlagu pogotovo u uslovima sušne godine. Ali, pošto kažeš da je dobra ja je nebih poorao ove godine. Naime, koren deteline ionako zbog skore sadnje nije razvijen blizu korena sadnice a ti moraš ionako preko leta da zalivaš sadnice da bi osigurao prijem. Pozdrav
|
|
|
Sačuvana
|
Neka je blagosloven onaj koji nema šta da kaže a ipak ćuti!
|
|
|
Vukašin
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #131 Poslato: 02. April 2013, 21:37:40 » |
|
Imka li neko iskustva sa vegetativnim izdancima belošljive i ranke kao podlogom za kajsiju?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dosljak
Stariji član
Van mreže
Pol:
Starost: 46
|
|
« Odgovor #132 Poslato: 16. April 2013, 22:41:48 » |
|
Sekki koren deteline ide do 6m u dubinu.....samo da znas
|
|
|
Sačuvana
|
ko ljudima sve veruje,prolazi rdjavo;ko nista ne veruje,jos gore.
|
|
|
misoo83
Stariji član
Van mreže
|
|
« Odgovor #133 Poslato: 16. Mart 2014, 08:52:36 » |
|
Evo kako kod mene izgleda kajsija Lepo vreme i pcele pocele da oprasuju cvetove, to je inace prva kajsija koja je kod mene u potpunosti cvetala ove druge sto imam su izgleda kasnije sorte i tek sad pocinju da cvetaju. https://www.youtube.com/watch?v=3dr51g9zYgk
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bodo
Zlatni član
Van mreže
Pol:
Starost: 56
|
|
« Odgovor #134 Poslato: 16. Mart 2014, 11:02:21 » |
|
Misoo83, ova kajsija baš lepo cveta. Pitanje je da li si je prskao protiv monilije, hladno je a i pada kiša pa imamo idealne uslove za razvoj monilije. Ne bi sumnjao da nisam video snimak kajsije koja je orezana ,, ofrlje ,, i koja će u slučaju da prerodi imati gadne probleme sa lomljenjem i ukrštanjem grana. Mlada je i bila bi baš šteta da strada u ,,cvetu mladosti,,. Pozz.
|
|
|
Sačuvana
|
Mudrost je momenat spoznaje sopstvenog neznanja
|
|
|
|