12. Decembar 2024, 14:16:10 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Bela i Crna Tamnjanika  (Pročitano 118099 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
crnitrn
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #75 Poslato: 09. Decembar 2013, 10:07:18 »

Pozdrav svima. Moj pokojni deda mi je dosta dobre i lepe stvari pricao za Crnu Tamjaniku.
Na prolece planiramo sa sadnjom novog vinograda (Frankovka-40% i Merlot-60%). Sad razmisljam da dodam i Crnu Tamjaniku tako sto cu skinuti po 10%-15% od obe sorte.
Imam jedno pitanja, kaze se da Prokupac dobro oprasuje Crnu Tamjaniku. Da li ce isto tako uspeti Frankovka i Merlot, da je nesadim za dzabe?!
Svaka hemafroditna sorta ce odraditi posao!
Sačuvana
dell boy
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 41

Windows XP
Browser:
Firefox 25.0

« Odgovor #76 Poslato: 18. Decembar 2013, 23:22:03 »

hvala Thumb
Sačuvana

hajde da se dogovorimo, u VINU je LEK !!!!
Bogdan Zmajevo
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Starost: 39

Windows XP
Browser:
Firefox 31.0

« Odgovor #77 Poslato: 16. Avgust 2014, 15:26:15 »

Danas slikano. Kao sto se vidi Crna tamjanika je pocela da se sara. Ja sam uzeo 30 kom u PSSS-Negotin (Dejan Stefanovic dipl. ing.) cisto da vidim oce li se primiti posto sam citao negde na netu da nece bas svuda da se primi, medjutim sreca pa je u Zmajevu ilovaca posle 30 cm bas kako i odgovara tamjanici. Thumb

postavljanje slika
Sačuvana
Bogdan Zmajevo
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Starost: 39

Windows XP
Browser:
Firefox 31.0

« Odgovor #78 Poslato: 16. Avgust 2014, 22:44:40 »

Sto se tice svih hermafroditnih sorti, zaista nisam siguran u to da su bas sve pogodne. Kod mene je oprasivac Muskat Hamburg ( cvet se otvara par dana pre tamjanike tako da u vazduhu ima vec tvari za oprasivanje kad se otvori tamjanika) i prokupac ( cvet se otvara par dana posle tamjanike ). Sto se tice Frankovke tu nisam 100% siguran ali kod mene ima 10-ak cokota i znam da su se na njoj vec formirale malecne bobice kada se C. Tamjanika otvorila. E sad dali je godina takva ili sta vec ali je tako, ono sto sam siguran je da nedelju dana znaci mnogo kod oprasivanja i tu treba biti "na-cisto", jer ne zelimo da zbog loseg poklapanja dobijemo lose oprasene grozdice  dohfly Grin
Sačuvana
rasadnik
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 36.0

« Odgovor #79 Poslato: 28. Januar 2015, 00:17:25 »

Izvinite sto se nisam ranije javio sad sam video da vas iteresuje crna tamjanika.Ja sam prosle godinenekako dosao do coveka koji prodaje sadnice srne tamjanike pored Bukova(Negotin).Ako mene pitate radije bi izabrao njih nego ove iz Zupe ili iz Drenove.Za kontakt preko mail-a

Crnа tаmјаnikа sе nајvišе gајi u Nеgоtinu (Srbiја) i tаmо sе јеdinо prоizvоdе kаlеmоvi оvе sоrtе (sа svоm prаtеćоm dоkumеntаciјоm) u rаsаdniku PSSS Nеgоtin
(https://sites.google.com/site/psnegotin/rasadnik)

Deo vinograda Crne Tamjanike koji se nalazi u Manastru Bukovo je umaticen za kalem okca i od njih se proizvode lozni kalemovi na certifikovanim podlogama u rasadniku Tehno-produkt iz Velike Drenove.
Sačuvana
crnitrn
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #80 Poslato: 26. Maj 2015, 14:07:48 »

Ко разуме схватиће

http://www.mediafire.com/view/ov67fbxstapvmvv,8rx8dsk04p83ymd,6b5hsl7mzzf1nxz,nlgan13xs0xd2tt/Gallery#ov67fbxstapvmvv
Sačuvana
peceni
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 59

Windows NT 10.0
Browser:
Mozilla compatible

« Odgovor #81 Poslato: 03. Septembar 2015, 21:44:19 »

Da li neko zna kada sazreva Crna Tamjanika i kada se bere?
Sačuvana
Libero
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
unknown

« Odgovor #82 Poslato: 15. Januar 2018, 12:16:22 »

Poštovanje svim članovima foruma!!!
Interesuje me gde se mogu naći lozni kalemovi crne tamjanike?

Sačuvana
Brankopo
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 57.0

« Odgovor #83 Poslato: 16. Januar 2018, 21:12:38 »

Распитај се овде
https://www.psss.rs/psss/negotin.html
Манастиру Буково је враћен виноград у коме је нај већи и оригинални засад тамњанике.
ПСС Неготин се бринула (вероватно још увек) о расаднику .

http://www.privredni-imenik.com/Imenik/POLJOPRIVREDNA-SAVETODAVNA-I-STRUCNA

посебно прочитај последњи пасус овде:

http://eastside.rs/index.php/ekonomija/3602-iz-rasadnika-psss-za-trziste-oko-10-000
Sačuvana
crnitrn
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #84 Poslato: 18. Januar 2018, 17:43:30 »

Ја сам набавио из Букова!
Sačuvana
Raks
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #85 Poslato: 19. Februar 2018, 14:41:54 »

Poštovane kolege,
Koje sorte vinove loze su pogodne za kupažu sa crnom tamnjanikom? Imam manji broj čokoti, prošle godine zasađenih, tako da ne mogu da proizvedem sortno vino, ali i veliki broj drugih sorti sa kojim bih mogao napraviti neku kombinaciju. Unapred hvala na predlogu.
Sačuvana
blue_moon
Urednica

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #86 Poslato: 19. Februar 2018, 20:55:45 »

Poštovane kolege,
Koje sorte vinove loze su pogodne za kupažu sa crnom tamnjanikom? Imam manji broj čokoti, prošle godine zasađenih, tako da ne mogu da proizvedem sortno vino, ali i veliki broj drugih sorti sa kojim bih mogao napraviti neku kombinaciju. Unapred hvala na predlogu.

Kao muskantna sorta,sa velikim sadržajem šećera,ja bih je izabrala u nekoj kupaži do 10%.Sa Merlot-om mislim da u ovom slučaju ne bi pogrešio,jer sam jednom prilikom probala jednu takvu kupažu.Muskantna aroma tamjanike se tek nazire na jedan poseban način.
Sačuvana

Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života.
Čehov
ibrik
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #87 Poslato: 04. Avgust 2020, 19:34:55 »

Pronašao sam u jednom vinogradu blizu Jagodine crvenu tamnjaniku. Ima li neko iskustva sa ovim grožđem? Ideja mi je da kupažiram sa belim sovinjonom. Nekako mi zvuči kao dobra kombinacija.
Sačuvana

Vinum bonum, pax in domum
blue_moon
Urednica

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #88 Poslato: 05. Avgust 2020, 07:32:17 »

Koliko planiraš količinski uzeti jednog a koliko drugog grožđa?
Sačuvana

Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života.
Čehov
ibrik
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #89 Poslato: 05. Avgust 2020, 07:50:35 »

To je mali ogled, prvi put se srecem sa crvenom tamnjanikom. Mislim nekih 150l vina max, znaci 200kg sauvignon blanc i stotinak tamnjanike recimo. Procenat mogu da promenim ako imas neki savet u vezi toga.
I da, posto je kolicina mala razmisljam da uradim kao sto su francuzi to radili do pocetka 20 veka. Da ne zabrljam nesto odvajajui vina, 30-40 litara tamnjanike je bas mala kolicina.
Sačuvana

Vinum bonum, pax in domum
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.07 sekundi sa 21 upita.