kicca
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 50
|
 |
« Odgovor #15 Poslato: 24. Mart 2010, 19:38:54 » |
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
crnitrn
|
 |
« Odgovor #16 Poslato: 25. Mart 2010, 21:12:47 » |
|
Na slike mislim! 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
crnitrn
|
 |
« Odgovor #17 Poslato: 25. Mart 2010, 21:15:02 » |
|
Da se vratimo temi. ja podizem zasad zute i bele tamjanike pa bice dobrog vina!
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
kicca
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 50
|
 |
« Odgovor #18 Poslato: 26. Mart 2010, 04:26:51 » |
|
Na slike mislim!  Pa i ja sam mislio na slike ali kakav je to rodjak koji raste po medjama  jednom plemenitom stablu koje svi postuju 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
cvele
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 51
|
 |
« Odgovor #19 Poslato: 26. Mart 2010, 08:06:31 » |
|
gde si nabavio kaleme, koliko kom i kolko si istreso pare iz dzepa
|
|
|
Sačuvana
|
dok pijem-zdrav sam
|
|
|
crnitrn
|
 |
« Odgovor #20 Poslato: 26. Mart 2010, 18:46:46 » |
|
Plemeniti brate ja po medja bez cveka ti nula bez coveka!  Pa kalami suoko 30din ali ja ih nisam kupovao nego ce mi kalemiti dva kalemara njih cu platiti!Ne verujem mnogo onome sto ia da se kupi po pitanju tamjanike,kad pitas sve imaju a ovamo macka u dzaku!
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
crnitrn
|
 |
« Odgovor #21 Poslato: 31. Mart 2010, 10:30:03 » |
|
Nabavio sam neki klon zute tanjanike koji isti kao i ova sano su krupnije bobice i tvrdje!
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Pitanjce
Neaktivni član
Van mreže
|
 |
« Odgovor #22 Poslato: 12. Maj 2010, 14:11:27 » |
|
Dragi forumasi, ja sam nov i sa namerom da saznam nesto o tamnjaniki sam se prijavio na vas forum. ja sam planirao da je na prolece posadim ali sam cuo da je treba stavljati u cotama ili cokotima, a ne u spalirul. Sada bih na leto pripremao stubove tj izlivao od betona i ogradjivao parcelu pa onda da pitam, kakva su vasa iskustva i predlozi. Na kojim razdaljinama da je sadim ako ide na cokote? Hvala, Dragan! 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
crnitrn
|
 |
« Odgovor #23 Poslato: 14. Maj 2010, 10:59:16 » |
|
Svaki vinograd ima cokote bilo klasicni bilo spalir ali ptredpostavljam da mislis na klasicni vinograd!Zavisno koju sadis,ali mogu sve na mesovitu rezidbu ako pak zutu hoces na kratku rezidbu postavis spalir i ono sto bi formirao pri zemlji(peharast-zupski uzgojni oblik) formiras ga u visini zice! Mozes stubove da stavis ali koliko ja znam prvo se posadi vinograd pa se vidi da li se primio pa onda se stavljaju stubovi1 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Pitanjce
Neaktivni član
Van mreže
|
 |
« Odgovor #24 Poslato: 14. Maj 2010, 16:18:38 » |
|
subovima cu ograditi parcelu zbog postenih komsija...naravno da necu sada stavljati ali cu ih spremiti...nemam para odjednom sve pa moram po malo da izlivam :'(...betonski su nece se pokvariti
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
crnitrn
|
 |
« Odgovor #25 Poslato: 15. Maj 2010, 13:24:47 » |
|
A da ogradis to je drugo!Ma ako imas neke opcije udari bagremove sa inpregracijom od plavog kamena i ima da ti sluze dok je vinograda!Koja ti je velicina parcele i cime mislis da obradjujes?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
shaykash
Stariji član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #26 Poslato: 14. Oktobar 2010, 14:05:05 » |
|
imam crnu, zasadio bih zutu koja se ne prska u novembru Da li ima neko da mi da 10 pruta ili gde da kupim. Sa kojom sortom da kombinujem zbog oprasivanja? Ne pecem rakiju a iz beograda sam pa da li neko hoce da mu dam oko 70 kg komine posle presovanja da je nebi bacio. Presovacu 19. oktobra
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
crnitrn
|
 |
« Odgovor #27 Poslato: 14. Oktobar 2010, 16:07:31 » |
|
Prokupac je dobar oprasivac. ja mogu iduce godine da ti dam lozu za kalemljenje a ti bi mogo meni crnu!
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
shaykash
Stariji član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #28 Poslato: 14. Oktobar 2010, 19:34:02 » |
|
Dogovoreno,
Ja lozu kratim 2 nedelje posle opadanja lisca i odmah u novembru uronim u zemlju za rasad. Uprolece vec pusti koren i zasadim tako da u maju-junu krene lisce
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
crnitrn
|
 |
« Odgovor #29 Poslato: 14. Oktobar 2010, 20:23:22 » |
|
Dogovoreno,
Ja lozu kratim 2 nedelje posle opadanja lisca i odmah u novembru uronim u zemlju za rasad. Uprolece vec pusti koren i zasadim tako da u maju-junu krene lisce
ne razumem ti ne kalemis tu lozu 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|