armin1
Zlatni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 49
JEDNOM CU BITI NAJBOLJI
|
 |
« Odgovor #135 Poslato: 18. Avgust 2016, 21:36:41 » |
|
pozdrav ja sam pre nedelju dve a mozda i tri napravio jednu pasirku vertikalnu da bi bila transportna iako imam horizontalnu veliku. iskoristio sam rpohromski bubanj od masine za ves, precnik 50cm a pri dnu napravio rotirajucu plocu sa otvorima poput rendeta za sir. na 1200 obrtaja ploce dobio sam idealan radni ucinak i mogu vam reci da odradi kantu od polikolora za samo destak sekundi. u medjuvremnu sam je malo doradio pa sam u gornjem delu napravi levak koj suzava otvor za sipanje tako da cu sad moci da sipam po nekoliko kanti odjednom dok je masina ukljucena. potrosio sam sa drugarom 4 radna dana praveci je i sredjujuci je, kupovao sam jos nesto dodatnog materjala, zatim prohromskih srfova i srafica i ostalih potrepstina i tu potrosio dodatnih 70 evra. da bitan detalj motor i ako je od 1000 wati ne moze da se pokrene ako odjednom sipam dve i vise kanti tako da mora jedna po jedna. sledece nedelje idem po pozegacu pa cu odmah isprbati kako radi sa levkom i sipanjem u toku rada vise kanti odjednom
|
|
|
Sačuvana
|
IMA TU NECEGA
|
|
|
ogarski
Stariji član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #136 Poslato: 24. Avgust 2016, 15:28:35 » |
|
Armine, da li može neko detaljnije uputstvo, možda neka fotka? Juče sam završio varijantu sa mikserom koja se svodi na ručno prebiranje i vađenje koštica. Komad po komad. Kap po kap... Pobeleo sam, ruke mi poplavile, leđa se ukočila, a vrat otežao. Ubio bih za neku jeftinu pasirku. Za sledeću godinu naravno. Pozdrav!
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
duhovitiduh
Stariji član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #137 Poslato: 26. Avgust 2016, 15:44:20 » |
|
ogarski, koliko znam armin1 prodaje svoju vertikalnu pasirku. Šta fali da je vidiš u radi i rešiš svoju muku?
|
|
|
Sačuvana
|
Okreni, obrni, opet ti je donji deo leđa pozadi.
|
|
|
ogarski
Stariji član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #138 Poslato: 29. Avgust 2016, 19:47:59 » |
|
Nemam tu informaciju. U svakom slucaju hvala ti na savetu. Videćemo.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
crncecr
Neaktivni član
Van mreže
|
 |
« Odgovor #139 Poslato: 12. Novembar 2016, 18:20:09 » |
|
Ima li netko vertikalnu pasirku za šljivu, želio bih vidjeti kako izgleda rotirajuća ploča. Hvala!
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Goja
|
 |
« Odgovor #140 Poslato: 07. Mart 2018, 12:57:52 » |
|
Za par meseci treba da kupim pasirki.Pasirka bi uglavnom služila za šljivu i kajsiju.Fond mi je oko 1000-1300 eura Molio bi ako neko ima konkretan savet našta da obratim pažnju i naravno ako neko zna gde može da se kupi. Hvala
|
|
|
Sačuvana
|
MERAK NEMA CENU
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #141 Poslato: 07. Mart 2018, 13:21:33 » |
|
Za par meseci treba da kupim pasirki.Pasirka bi uglavnom služila za šljivu i kajsiju.Fond mi je oko 1000-1300 eura Molio bi ako neko ima konkretan savet našta da obratim pažnju i naravno ako neko zna gde može da se kupi. Hvala
jagnjilac ima dobru pasirku,možeš proveriti sa njim da ja ne delim detalje. Znam da sam pokušala da nadjem na tržištu nešto slično,ali sam naišla izmedju ostalog na to da koriste crni čelik za tu cenu što je daleko iza samog kvaliteta inoxa koji on koristi.
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
Stop
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
Starost: 42
|
 |
« Odgovor #142 Poslato: 07. Mart 2018, 18:20:49 » |
|
jagnjilac ima dobru pasirku Apsolutno se slazem,dugo sam tragao za resenjem i moja odluka je upravo ta pasirka.Kvalitetom sigurno iznad cenovnog ranga. 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Goja
|
 |
« Odgovor #143 Poslato: 08. Mart 2018, 06:41:20 » |
|
Da ajde da proverim hvala
|
|
|
Sačuvana
|
MERAK NEMA CENU
|
|
|
Goja
|
 |
« Odgovor #144 Poslato: 10. Mart 2018, 19:14:30 » |
|
U poseti saborcu,kolegi Tražeći mišljenje za pasirku oberučke prihatih savet blue_ moon i stop (kojima sam Vam zahvalan) da kontaktiram i vidim sa kolegom jagnjilcem.Nakon dve pp čulismo se telefonom i posle kraćeg razgovora jagnjilac je ljubazno prihvatio moje samopozivanje da ga obiđem i da se upoznamo,što sam danas i uradio.Jagnjilac i njegova supruga su mog prijatelja i mene lepo i domaćinski dočekali.Prvo nas je jagnjilac sproveo do svojih pomoćnih zgrada i pokazao munju od kazana i neverovatnu automatizaciju kompletnog procesa proizvodnje u još neverovatnijim kontrolisanim uslovima.Na red je došla i pasirka koja zaista deluje moćno i kvalitetno.Bilo je tu još zaniljivih i gotovo uzbudljivih detalja ali moram da uvedem autocenzuru .Kada smo obavli kompletan komisiski pregled prešli smo u kuću u degustacionu salu.Naravno da sam spomenuo 2011. I kajsiju i naravno da sam da sam bio poslužen.Dobio sam i jabuku i dunju.Uzevši u obzir mercedes kazan kao i vozača koji ima sve položeno i ogromno iskustvo krenuo sam u degustaciju veoma radosno.Pa šta da Vam kažem rakija je onako prosečno dobra .........hahahhahah naravno šala rakija je vrh zaista, kajsija je odlična i prva koju sam posle duže vremena popio a da neumem da nađem manu.Kako me je bistrica savetovao probaš tuđu pa probaš svoju pa opet probaš dve tuđe pa probaš svoju (da nebude zabune bistrica govori o rakiji) teškomije da se odlučim čija je kajsija bolja,dao bih blagu prednost jagnjilčevoj rakije verovatno zbog 7 godina stajanja mada moja kajsija je dosta gušća i na tu moju opasku jagnjilac mi je rekao da sam imao što je istina vrhunsku sirovinu na pet dana do pekmeza.Takođe sam se pobunio da nije presudan kazana nego i do drugih stvari ali i to je jagnjilac demantovao i rekao da sam imao vrh sirovinu.Dunja je takođe izuzetna rakija pitka blaga bez napadnih mirisa ,jabuku nisam probao ali moj priajtelj kaže da je jabuka IZUZETNA i da takvu jabuku još nije popio a pritom je odličan poznavalc rakija .Sve što smo probali bilo je sam vrh a jagnjilac je pre svega dobar domaćin koji posedeju strast i želju da proizvodi rakiju bez kompromisa ,čovek s kojim bi mogao satima da razgovaram i da se dopunjujemo i razumemo iz prve.Koristim priliku da se zahvalim jagnjilcu i njegovoj supruzi na toplom i domaćinskom gostoprimstvu na nesebičnoj pomoći i savetima koje mi je dao i da ga citiram: „Ja još nisam upoznao lošeg čoveka koji pravi dobru rakiju“.Neka nas ta karma prati.Ja nisam poneo svoju kajsiju al sam poneo krušku kao mali znak pažnje našem domaćinu za koju se posle probe verovatno kurtoazno izrazio da je odlična.Jagnjilac HVALA na svemui živ bio.
|
|
|
Sačuvana
|
MERAK NEMA CENU
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #145 Poslato: 10. Mart 2018, 19:23:42 » |
|
 Jako impresivno, čak sa doziranim i efektnim iskrama humora. Znači dobitna kombinacija za tvoje pisanje je jak utisak u simbiozi sa autocenzurom. 
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
Goja
|
 |
« Odgovor #146 Poslato: 10. Mart 2018, 19:24:30 » |
|
hahahah 
|
|
|
Sačuvana
|
MERAK NEMA CENU
|
|
|
Stop
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
Starost: 42
|
 |
« Odgovor #147 Poslato: 10. Mart 2018, 19:29:07 » |
|
Steta sto ne moze da se lajkuje 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #148 Poslato: 10. Mart 2018, 19:54:34 » |
|
 Jako impresivno, čak sa doziranim i efektnim iskrama humora. Znači dobitna kombinacija za tvoje pisanje je jak utisak u simbiozi sa autocenzurom.  Pa...bistrice 
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #149 Poslato: 10. Mart 2018, 20:19:16 » |
|
Hajde,nek te pasirka dobro služi.Ja je zovem, R2D2  Jagnjilac je za razliku od većine napravio na koje sam nailazila napravio odličan 2u1 za svo voće. Ja imam od Japoda,s tim da može samo za koštičavo voće.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|