09. Februar 2025, 15:27:15 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 [2] 3 4 ... 13   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Izbijanje kostica  (Pročitano 195367 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
jagnjilac
Prijatelj foruma

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 63

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #15 Poslato: 12. Januar 2010, 08:06:36 »

Masina ne moze da odvoji koscice iz jabuke, kruske vec ih samelje zajedno sa masom. Takodje ne moze ni peteljke da odvoji. Nadam se da se slazes da su ovo neverovatni zahtevi. Verovatno je to u industriji prerade voca reseno, ali za individualnu proizvodnju to je besmisleno. Sto se tice cene masine, pravljena je za licnu upotrebu ali ako te zanima nesto vise, na raspolaganju sam ti putem PP.
Sačuvana

Jelo je potreba, a razumeti se u jelo i pice predstavlja umetnost
jagnjilac
Prijatelj foruma

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #16 Poslato: 13. Januar 2010, 17:22:38 »

Oako je izgledala predhodna masina, davne 2007god. Trosila je na dan jedno peceno prase (20kg. zive vage), litar rakije, dve gajbe kisele vode, jednu gajbu soka i dve do tri gajbe piva. Naravno svo pice je hladjeno u bunaru. I nisu neki troskovi ako se uzmu u obzir ostvareni prihodi. Inace kapacitet masine je mnogo veci pre jedenja prasetine nego posle.

Sačuvana

jelena89
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #17 Poslato: 28. Januar 2010, 19:04:58 »

pozz svima!!  Koga interesuje moja porodica se dugi niz godina bavi proizvodnjom rakije...Pre par godina konstruisali su masinu za odvajanje ljusku i koscice iz sljive,sada prave po porudzbini...Ko je zainteresovan za kupovinu i za detalje neka se javi!!!
Masina je od nerdjajuceg celika ima kapacitet preko 1000kg/sat..
Cena je okvirno 2000Eur.
Postoji i video snimak masine u radu.

Djuric Branimir
0638xxxxxx
011/8xxxxx
ili
mail:xxxx
Sačuvana
dioda
Osnivač foruma

Van mreže Van mreže

Starost: 44

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.7

« Odgovor #18 Poslato: 28. Januar 2010, 19:24:42 »

Jelena, procitaj pravilnik pa ce ti biti jasno zasto sam obrisao brojeve telefona i e-mail...
Sačuvana
bane30
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 49

Windows XP
Browser:

« Odgovor #19 Poslato: 28. Januar 2010, 19:38:25 »

A sad mene onako hipoteticki zanima ako vec postoji pasirka za paradaiz(a kostice su mu jos sitnije od kruskinih) zasto ne bi mogla da pasira i krusku i jabuku? Zar ne? Doduse ne znam kakva je procedura pasiranja paradaiza al ko se bolje razume rado cu poslusati savet?
Sačuvana
jagnjilac
Prijatelj foruma

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #20 Poslato: 28. Januar 2010, 20:06:06 »

Bane, ako mislis na pasiranje o kom sam ja pisao u postu gde sam predstavio svojih ruku delo, moram da priznam da sam pogresio. Naime kada sam rekao: Pasira jabuku, krušku, paradais, (zaboravio sam na dunju tom prilikom) nisam mislio da iz njih vadi kostice. Prava rec bi bila MELJE ili SITNI...
Izvinjavam se svima koje sam zbunio upotrebljavajuci ovu rec.
Za ovakav zahvat, zaista jos nemam konstruktivno resenje.
Sačuvana

jelena89
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #21 Poslato: 28. Januar 2010, 23:24:23 »

http://www.youtube.com/watch?v=o0OuB4iGRGw
evo i linka masine u radu!!!
puno pozdrava!!
Sačuvana
jelena89
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #22 Poslato: 28. Januar 2010, 23:27:08 »

o.k...Smiley
ako nekoga zanima napisacu  br. u privatnoj poruci!
Sačuvana
bane30
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #23 Poslato: 29. Januar 2010, 13:02:52 »

Ma Jagnjilac ok je to sve ali koliko znam po mnogim kucnim manufakturama odneses paradaiz i dobijes sok, cak se moze kupiti i gotov sok pa ga kuvaj, zar ne? Mene samo interesuje kakva je to masina(sumnjam da ga trebe rucno, hehe) i koliko ona kosta? Takodje da li moze da odradi i viljamovku? A ne verujem da kosta tri careva grada ali opet kazem ne znam zato i pitam?

Inace video sam kod mene u sarajevskoj u bg u agroopremi masinu za kostcavo voce, ne znam proizvodjaca(strani je) i mislim da kosta oko 25000 din(mada nisam siguran za cenu) ako nekoga interesuje mogu da skoknem da pogledam!
Sačuvana
Grof von temnic
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 55

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.7

« Odgovor #24 Poslato: 30. Januar 2010, 02:27:58 »

postoji masina za izbijanje kostica  a ovo je pasirka  tacno da se kod nas krecu oko dve hiljade eura   neznam zbog cega toliko puno ne izgleda nesto zahtevno mislim da bi to mnogi mogli da odrade a verovatno i ovi ljudi su od nekog prekopirali. izbijacica je maloooooo   skuplja  ja kada sam se interesovao jos su bile marke i cena joj je bila za firme 16 000 maraka  a za privatna lica 10 000 maraka  .  trenutno  neznam kako im se krece cena  firma je iz indjije  mislim metal impex, za mene preskupo pa odustao.  ono verovatno italiani naplacuju njihove  jos vise   tako da je ovo za nekog akcija. ali nesto sto kupis  treba u dogledno vreme da vrati ulozen novac  e sad na ovu sumu nebi trebao da je gasim .  mislim probao sam ja i rucno ali  posle dve kofe  odustao i od toga  Smiley
Sačuvana
peca50
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 74

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.17

« Odgovor #25 Poslato: 30. Januar 2010, 12:31:26 »

Hajde da se i ja uključim u ovu priču. Izbijačica kščica je totalno drugačija od pasirke. Prvo razlika je u dobijenom plodu iz koga izdvajamo koščicu. Kod izbijačice plod ostaje ceo samo mu izbije koščicu. Evo na kom principu radi izbijačica: Imate dva valjka koji se sinhrono okreću i preko njih ide traka koja ima idubljenja u koja upadaju plodovi sa koščicomn gde negde oko jedne trećine strče. Iznad te trake postoji uređaj koji ima onoliko šipki za izbijanje koščica koliko ima udubljenja za plodove. pošto je to precizno podešeno, šipke iskoče nadole izbiju koščicu koja prođe kroz traku na dnu udubljenja, a plod ostaje u udubljenju(ta udubljenja zamislite kao naprimer kartonska kutija za pakovanje jaja, onaj donji deo, stim što je na svakom udubljenj izbušena rupa oivičena sa listićima elastične, a čvrste gume, koja omogućava da koščica prođe, a klin-šipka koja je izbila koščicu se vraća u gornji početni položaj, istog momenta elastični gumeni listići se sklope tako da plod nepropadne kroz rupu). Koščice koje ispadaju dole prihvata metalni usmerivač koji ih usmerava da kliznu sa strane i odu u prihvatnu posudu za njih. Sledeća operacija je da se traka sa plodovima bez koščica okrene tako da je kompletna količina plodova pri okretanju ispala u za to predviđenu donju posudu, koja je opet ukoso postavljena ali u istom smeru, ne sa strane da nebi brljala babe i žabe, tojest da se nebi pomešala sa koščicama koje ispadaju na stranu. Posle toga traka opet dolazi u gornji položaj i opet se puni plodovima  sa koščicama. Normalno sve to ide automatski, što podrazumeva, punjenje trake, skidanje viška plodova i vraćanje nazad itd..... Zbog čega je sve to dosta skupo? Pa zato što za svako voće mora da postoji posebna traka sa udubljenjima zbog veličine plodova (višnja-trešnja, šljiva, kajsija.. )
Sinhronizacija rada i automatika svakako podižu cenu izbijačici.
Pasirka je puno jednostavnija a samim tim i jeftinija jer na bazi sita i elevatora sa određenim graničnicima unutar sita obavlja funkciju sitnjenja voća i izdvajanja koščica, a kašasta masa prolazi kroz sito u prihvatni sud. Pasirka radi na sličnom principu kao i muljača za grožđe sa odvajačem peteljki samo što je brzina mnogo manja. Možda će te moći da me razumete ako nisam mnogo zakomplikovao.
Sačuvana

Sve sto trazim od vina je da uzivam u njemu!
Hemingvej
darko
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 51

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #26 Poslato: 30. Januar 2010, 18:25:28 »

ipak ovo je industrija
zanima me kod pasirke da li postoji neki deo koji plod samelje pa mesnati deo ploda zatim centrifuga odvojo kroz perforaciju ili to sve uradi centrifugalna sila bez predhodnog mlevenja
Sačuvana

bane30
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #27 Poslato: 30. Januar 2010, 18:34:49 »

E pa Peco hvala puno na objasnjenju a gde ima da se kupi ta pasirka?
Sačuvana
peca50
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 74

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.17

« Odgovor #28 Poslato: 30. Januar 2010, 22:28:13 »

Citat
ipak ovo je industrija
zanima me kod pasirke da li postoji neki deo koji plod samelje pa mesnati deo ploda zatim centrifuga odvojo kroz perforaciju ili to sve uradi centrifugalna sila bez predhodnog mlevenja

Bez mlevenja, centrifuga i "kotrljanje" uradi svoje!
Sačuvana

Sve sto trazim od vina je da uzivam u njemu!
Hemingvej
Sremac_In
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 64

Jedna je dosta, dve je malo!

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #29 Poslato: 04. Februar 2010, 00:15:20 »

Pa ima li neko crtez sta je u pasirki , ane samo kako izgleda spolja ,
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 13   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.034 sekundi sa 21 upita.