jagnjilac
|
 |
« Odgovor #60 Poslato: 05. Jun 2010, 21:34:03 » |
|
Ne zelim da kudim ove masine, dobre su, ali pogledajte kako se ovde sipa vocka. Maltene plod po plod. U moju masinu, pasirku sipam kofu za kofom, koliko mogu da postignem. Ima njena slika negde na pocetku ove teme.
|
|
|
Sačuvana
|
Jelo je potreba, a razumeti se u jelo i pice predstavlja umetnost
|
|
|
Grof von temnic
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 56
|
 |
« Odgovor #61 Poslato: 05. Jun 2010, 23:27:52 » |
|
 ovo bi trebalo da je izbijacica a ne te do sada sto je postavljeno poz... slika je sa http://www.compconsult.rs/
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
jagnjilac
|
 |
« Odgovor #62 Poslato: 06. Jun 2010, 10:38:44 » |
|
Grofe, slazem se. Ima jos mocnijih postrojenja. Ja samo pricam o kucnoj, individualnoj proizvodnji.
|
|
|
Sačuvana
|
Jelo je potreba, a razumeti se u jelo i pice predstavlja umetnost
|
|
|
mk
Stariji član

Van mreže
OS:  Windows NT 6.1 Browser:  Microsoft Internet Explorer 8.0
|
 |
« Odgovor #63 Poslato: 06. Jun 2010, 23:33:37 » |
|
Napravite razliku izmedju izbijacice,gde treba da voce ostene u prvobitnom stanju ,recimo za kompot...ili masine koja ima ulogu za odstranjivanje kostica,jagnjilac ima perfektnu masinu za rakijske uslove(nema bolje),kome nije jasno neka se obrati,besplatno cu objasniti!!!Pozdrav
|
|
|
Sačuvana
|
HUBERT 1924
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #64 Poslato: 07. Jun 2010, 00:03:27 » |
|
U pravu si, Grof je ovdje zabio autogol. Sam je pogrešno postavio naslov u odnosu na temu koju je otvorio, i sad se buni što se tema razvija u pravcu koji je on i trasirao prvim postom.
Nadam se da ćeš ispuniti obećanje. Evo ovdje imaš dovoljno prostora. Iskreno, mene bi zanimalo takvo objašnjenje, a pogotovo ako bi još bilo i upoređeno sa centrifugalnom pasirkom sa sitom.
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
Kratkoglavi
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 49
Ako kaniš pobjediti nemoj izgubiti
|
 |
« Odgovor #65 Poslato: 07. Jun 2010, 20:20:46 » |
|
I mene interesuje. Priznajem da mi nije jasno zašto je vertikalna bolja.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
mk
Stariji član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #66 Poslato: 07. Jun 2010, 23:05:41 » |
|
Mi imamo obe masine,ali radimo samo sa vertikalnom iz razloga sto vertikalna nelomi kostice.Ako se i desi da neka pukne neprodje u masu nego se kasnije izbaci sa kosticama,dok kod horizontalne je normalno da malo sto bi se reklo lomucka kostice.Drugi razlog je zato sto je mnogo brza vertikalna,kao sto vidite u horizuntalnu se sipa jedna po jedna vocka dok kod ove isto jedna po jedna al kofe !Pozdrav
|
|
|
Sačuvana
|
HUBERT 1924
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #67 Poslato: 07. Jun 2010, 23:21:21 » |
|
Je li pod pojmom „horizontalna“ podrazumijevaš ovu što radi na principu izbušenog rotacionog bubnja.
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
mk
Stariji član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #68 Poslato: 07. Jun 2010, 23:30:03 » |
|
Da tu sto je racic postavio u predhodnim postovima
|
|
|
Sačuvana
|
HUBERT 1924
|
|
|
peca50
Zlatni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 74
|
 |
« Odgovor #69 Poslato: 08. Jun 2010, 23:28:59 » |
|
Dobro je što je razdvojeno šta je izbijačica koščica, a šta je pasirka. To je MK objasnio i nema drugog objašnjenja. E sad pasirke postoje vertikalne i horizontalne. Princip rada kod vertikalne nepoznajem, ali kod horizontalne poznajem odlično i evo kao to radi: U koš napočetku pasirke se sipa kotičavo voće od koga hoćemo da izdvojimo koščice. To voće nailazi na lopatice obložene mekom gumom koje se okreću u smeru kazaljke na časovniku brzinom koja je dovoljna da razbije meso, ali da ne smrvi koščicu, ili ošteti. Sve se to dešava odrađuje u cilindričnom situ koje se pak okreće u suprotnom smeru u odnosu na kazaljke na satu, ali mnogo sporije u odnosu na lopatice na osovini koje razbijaju meso plodova. I Šta se ustvari dešava? Pa lopatice na osovini razbijaju meso plodova i usitnjavaju ga tako da prolazi kroz cilindrično sito u prihvatni sud ili kadu postavljenu za kašu. Pošto se sito okreće u suprotnom smeru u odnosu na lopatice, koštice nemogu da propadnu kroz sito i polako odlaze prema izlazu, vratima postavljenim na kraju cilindričnog sita i padaju u sud postavljen za koštice, odlično očišćene i bez mesa plodova. Na samom izlazu iz sita postoji mali graničnik, gde se koštice još malo zarotiraju gubeći i ono malo mesa plodova koji su ostali i čim se dovoljno nakupe višak ispada napolje i tako do kraja posla. I da nezaboravim, cela pasirka je obložena sa cilindričnim limom ili plastikom da se voće nebi rasturalo i prštelo okolo.
|
|
|
Sačuvana
|
Sve sto trazim od vina je da uzivam u njemu! Hemingvej
|
|
|
shuca
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 6.0
|
 |
« Odgovor #70 Poslato: 09. Jun 2010, 11:11:12 » |
|
pa po ovim vasim komentarima ispada da se i neka kostica polomi a zasto bih ja to onda sve pasirao ,izbijao zajebavao se trosio pare i vreme, kada meni nakon fermentacija ostanu sve kostice u buretu na dnu i to cele celcijate i ja samo dok se pece rakija pripremim sledeci kazan i to tako sto ostavim na dnu svakog bureta po kofu mulja sa kosticama i tako dok sve ispecem ja to na miru ocedim i ostanu mi samo kostice .ipak ja mislim da je to malo preterivanje ili neznam kako da kazem mozda grasim ali ja sljivu skupljam samo kada je totalno zrela tako da se ona sama u buretu oslobadja kostica pa ja sam negde i procitao da par kostica i ne smeta cak stavise je kao radi arome potrebno.ne znam mozda gresim ali kada je u pitanju neko drugo voce ali za sljivu ja mislim da je to nepotrebno.a oni sto pricaju o nekim otrovnim kiselinama koje se nalaze u kosticama su verovatno neki alhemicari, sve neki novi naucnici a samo jednog imasmo do sada i to teslu i ovog sto radi na dnk u leskovcu.pa ljudi moj pradeda 96god moj deda 83 njegov brat 82 a popili su brate te vase otrovne kiseline na tone i to su pili tako kada se zavrsi pecenje rakije da se pitaju ko nam je sakrio rakiju? suma sumaru O.pocevsi od dudinje ,pa dzanarike pa belice pa rankuse pa madzarke pa na kraju naliju vodu u bure pa ostave dva tri dana pa to piju.i sada ce tamo neko da pametuje o nekim kosticama.pa nisu ni oni bili tako ludi.npr moj cukundeda Nikola je bio licni lekar Milosa Obrenovica.pa ispadose da su svi oni budale a ziveli svi preko 80 god a popili vise nego sto je savom proteklo vode.znam ja da ce sada neki pametnjakovici da me kritikuju ali sto kazu lale ,,ne jedim se,,
|
|
|
Sačuvana
|
bog je stvorio vodu, a covek vino!
|
|
|
tihi
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #71 Poslato: 09. Jun 2010, 14:56:01 » |
|
Evo kako izgleda jedna profesionalna pasirka. Pored kospa moze, zavisno od vrste voca, da odvaja i patljice. http://www.obstverarbeitung-holstein.de/resources/passiermaschine.pdfInformacije su na njemackom. Nazalost, cijena nije navedena. Moguce su tri verzije motora ( 4,0 kW, 5,5 kW, 7,5 kW ) i u zavnisnosti od toga kapacitet joj je 1000-6000 kg na sat. pozdrav tihi
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #72 Poslato: 10. Jun 2010, 18:22:04 » |
|
Bez komentara! a oni sto pricaju o nekim otrovnim kiselinama koje se nalaze u kosticama su verovatno neki alhemicari, sve neki novi naucnici .......i sada ce tamo neko da pametuje o nekim kosticama......znam ja da ce sada neki pametnjakovici da me kritikuju ali sto kazu lale ,,ne jedim se,, ...jer smo svi ovde dobronamerno i u svrhu upoznavanja i sticanja i prenosenja iskustava i znanja.../]
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
alambik
|
 |
« Odgovor #73 Poslato: 10. Jun 2010, 19:49:20 » |
|
Bez komentara! a oni sto pricaju o nekim otrovnim kiselinama koje se nalaze u kosticama su verovatno neki alhemicari, sve neki novi naucnici .......i sada ce tamo neko da pametuje o nekim kosticama......znam ja da ce sada neki pametnjakovici da me kritikuju ali sto kazu lale ,,ne jedim se,, ...jer smo svi ovde dobronamerno i u svrhu upoznavanja i sticanja i prenosenja iskustava i znanja... Ma shuca cirkusira. Misli da je nekome to smešno.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
shuca
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 8.0
|
 |
« Odgovor #74 Poslato: 10. Jun 2010, 23:01:30 » |
|
videlo se ko cirkusira kada si doneo onu rakiju u krnjevo pa su od njene arome i pacovi pobegli iz krnjeva.ja sam vise proizveo rakije nego sto si ti vode popio i lepo sam ti rekao gdine alambik kada budete doneli vase proizvode onda mozemo da pricamo a dotle neke vase sumaglice i teorije ostavite za holandjane a vama gdine bistrica se ne obracam dok ne popunite podatke na forumu da znam sa kim mogu da komuniciram a ne da pisem poruku nepostojecoj osobi .toliko.ja sam lepo rekao par kostica nista ne znaci a sumnjam da i najmodernija masina ne polomi par kostica tako da nemojte da pametujete previse, jer vas nigde nema kada su u pitanju konkretne stvari.
|
|
|
Sačuvana
|
bog je stvorio vodu, a covek vino!
|
|
|
|