Goja
|
 |
« Odgovor #150 Poslato: 10. Mart 2018, 20:28:48 » |
|
Hajde,nek te pasirka dobro služi.Ja je zovem, R2D2  Jagnjilac je za razliku od većine napravio na koje sam nailazila napravio odličan 2u1 za svo voće. Ja imam od Japoda,s tim da može samo za koštičavo voće. Čekam konkretnu ponudu do kraja sledeće nedelje.Imam seckalicu sasvim solidnu pa mi je japod pored migrosove ponude bio u samom vrhu mog izbore,ali ova jagnjlčeva obećava  da sačekam malo 
|
|
|
Sačuvana
|
MERAK NEMA CENU
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #151 Poslato: 10. Mart 2018, 20:43:13 » |
|
Mene je Japod toliko ubedjivao za dodatnu opremu,tipa barboter i slično kao da bez toga pasirka ne radi.I ja sam za njih inače od većih proizvodjača čula preporuke zato sam i tražila ponudu. Nisam je još uvek testirala,videćemo kako će da hendluje sa breskvom kad dodje vreme za to..
Ali,destilacioni uredjaji mi nešto nisu baš jasni.Prohrom-bakar,neka čudna kopija Arnold Holstein-a.
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
Goja
|
 |
« Odgovor #152 Poslato: 10. Mart 2018, 21:00:11 » |
|
Da i meni se japod dopada kao alfa iz migros ,videću hvala
|
|
|
Sačuvana
|
MERAK NEMA CENU
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #153 Poslato: 10. Mart 2018, 22:43:35 » |
|
Ali,destilacioni uredjaji mi nešto nisu baš jasni.Prohrom-bakar,neka čudna kopija Arnold Holstein-a. ... i to najgora moguća kombinacija. Od nje je gori samo još cijeli kazan od inoxa. Bolja varijanta je i ona kada je samo srednji dio od bakra, a najbolja kada je kondenzator od bakra. Ako se već inox ubacuje kao ovdje, a inače se ne ubacuje nikako jer jako šteti kvaliteti rakije. U stvari ono što šteti je izostanak bakra na mjestu na kojem se stavlja inox. Normalno oko ovog se slažu svi ozbiljniji, osim pojedinih lokalnih stručnjaka za destilaciju rakije koje su ovi iz Japoda očito poslušali, ali oni se često ne slažu ni sa samim sobom pa ništa čudno.
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
kicca
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 50
|
 |
« Odgovor #154 Poslato: 07. Decembar 2018, 10:05:40 » |
|
E od ove pasirke ću da pobacim, lepo ne mogu da verujem da ne može za neke normalne pare da se nadje pasirka za šljivu( naravno manjeg kapaciteta).
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Vladimirl
Zaslužni član

Van mreže
Starost: 52
|
 |
« Odgovor #155 Poslato: 07. Decembar 2018, 10:14:13 » |
|
Pravi je sam, tako je naj jeftinije.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
kicca
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #156 Poslato: 07. Decembar 2018, 10:27:11 » |
|
Ono jeste ali ne mogu da nađem nekakav plan( jednostavniji) Jedino ovo sto je Armin radio sa bubnjem od ves masine mi najvise odgovara ali vidim da ga nema skoro na forumu 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ogarski
Stariji član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #157 Poslato: 14. Decembar 2018, 09:07:41 » |
|
I ja kao i ti Kicca. Jedino što imam neku staru veš mašinu 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #158 Poslato: 14. Decembar 2018, 12:15:03 » |
|
E od ove pasirke ću da pobacim, lepo ne mogu da verujem da ne može za neke normalne pare da se nadje pasirka za šljivu( naravno manjeg kapaciteta).
Koji kapacitet?
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
kicca
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #159 Poslato: 14. Decembar 2018, 18:46:44 » |
|
Oko 10- 15 tona sljive. Zamislio sam to kao hobi koji ce sam sebe da izdrżava  Sa ovim cenama jeftinije mi je da nastavim sa starim sportovima 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #160 Poslato: 14. Decembar 2018, 21:22:44 » |
|
Pa dobro, nije to ni mala količina.  Nadam se da nećeš odustati i da ćeš naći pravu, odnos cena kvalitet. Posebno kod materijala gde se prodaju od raznih, na to prvenstveno obrati pažnju.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
tatkodvd
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #161 Poslato: 15. Decembar 2018, 14:41:02 » |
|
Ja sam kupio ovakvu https://www.youtube.com/watch?v=OKGS2s-Gg0sCijena 550 eura. 1 tonu šljive iskošta za sat do sat i 30 min, u zavisnosti od zrelosti. Komšija pravio tj kopirao pa ga opet izašlo 400 eura. Plati tokara, uzmi ovo uzmi ono i nabere se. Ali nije baš dobro kopirao, mada isgleda skoro sve isto. Njemu treba za tonu 2 do 2:30 sata da iskošta. Na kraju kaže da je bolje uzeti gotovu. Ja sam svojom prezadovoljan za te pare.
|
|
|
Sačuvana
|
Budimo dobri domaćini
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #162 Poslato: 15. Decembar 2018, 14:49:48 » |
|
Koji je proizvodjač? Meni na snimku ne izgleda kao inertni materijal mada možda grešim.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
kicca
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #163 Poslato: 15. Decembar 2018, 17:27:30 » |
|
Za kućište je uzeto bure od piva koje je od aluminijuma kao i ovaj levak radna ploča je verovatno Inox tako da sa te strane je mislim OK ali mi je malo nejasna ovolika upotreba vode i da li ta voda zavrsava u komu? A pise da radi i jabučasto voće?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
kicca
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #164 Poslato: 15. Decembar 2018, 17:55:30 » |
|
Bio je skoro na Njuškalu komplet od Japoda, pasirka za jabučasto i ona druga za iskoštavanje 3000€( ne znam cenu novih godinu dana su radile ove dve) da je bilo u Srbiji mozda bih i razmislio mada mislim da nemam potrebe ipak su ovo profi mašine
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|